20. syyskuuta 2014

Uunin muuraaminen, kolmas osa


Nyt on uuni muurajien osalta valmis. Meidän pieni osuutemme on vielä maalata se myöhemmin valkoiseksi kalkkimaalilla. Voi, kun on hieno tunne, kun talossa on uuni -talon sydän! Minusta uuni onnistui todella hyvin, suuri kiitos siittä uuninmuuraajille!


Taas on yksi ja merkittävä osa talosta valmiina, pala palalta tämä kokonaisuus rakentuu aina valmiimmaksi. Uuni saa kuivua rauhassa pari kuukautta, ennen kuin sitä päästään kunnolla kokeilemaan. Nyt olisi ehkä realistista sanoa, että jouluna pirakennuksessa voi käydä saunomassa ja lämpimässä tuvassa tunnelmoimassa takkatulen ääressä. Mutta muutosta aletaan puhua vasta ennen seuraavaa joulua.. :)


26 kommenttia:

 1. Miten tuo leivinuunin vieressä oleva tulipesä toimii, onko siinä avotuli vai miten? Käytetäänkö tuota metallilevyä miten, mihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, avotulta siinä pidetään. Kipinäsuoja siihen pitää vielä hankkia. Tuo rauta on ehkä enemmän tuollainen ulkonäöllinen juttu. Se on kiinnitetty avotakan pohjaan. Se on myös puhtaanapidon kannalta hyvä.

   Poista
 2. Aivan mahtava uuni, todellinen tuvan tunnelmanluoja! Yksinkertainen ja kuitenkin myös sopivasti koristeltu. Lämmittää taatusti hyvin, kun on massaakin reilusti. Ja tuohon koukkuun saat vaikka iltapuuron pataan porisemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa, minustakin uuni on selkeä ja kuitenkin siinä on ripaus koristeellisuutta. Tupa olisi aika orpo ilman tätä uunia. Mukava, että tuossa avotakassakin voi oikeasti, vaikka puuron keittää, kun ei enään tähän saatu puuhellaa mahdutettua. :)

   Poista
 3. Kylläpä siitä tuli upea! Hienoja yksityiskohtia! Ja teillä on laatatkin jo hankittuna pesutiloihin, vau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Tuli vähän yllättäen jo tilattua laatat, kun satuin eksymään Pukkilan sivuille ja huomasin, että haluamamme laatat oli ihan tuntuvassa alessa. Piharakennukseen noita laattoja kyllä jo aika piankin tarvitaan. :)

   Poista
 4. Anonyymi20.9.14

  Hei, KAUNIS ON!! Muurarin yhteytietoja kaipaisin, että saataisiin meillekkin yhtä laadukkaasti tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuossa blogini oikeassa sivussa on linkki uuninmuuraajan sivuille ja yhteystietoihin. Löytyy myös www.uuninmuuraaja.fi

   Poista
 5. Kertakaikkisen upea!! Niin kauniit mittasuhteet ja koristelut, sopii hienosti kotiinne. Mikä kädentaito ja osaaminen tällaisen muuraamisessa onkaan, arvostan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah, on ilo aina katsoa yksilöllisiä ja käsityönä valmistettuja asioita, kuten tämä uunikin. Minäkin tykkään kovasti näistä mittasuhteista!

   Poista
 6. Varsin onnistuneen ja autenttisen oloinen talonpoikaisuuni. Tykkään kovasti tuon näköisistä laitoksista! Ovatko nuo keltaiset tiilet tulitiiliä, vai jotain muita??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla, että on autenttisen oloinen! Keltaiset on tulitiiliä ja nämä alueet nokeentuvat sitten käytössä. Tuohon luukun ympärille ainakin vedän myös kalkkimaalin päälle.

   Poista
 7. Siis vetää sanattomaksi ku on niiin kaunis uuni! Ihana kun joku vielä tällaisia haluaa teettää.Arvostan todella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta tämä uuni tuntuu niin olennaiselta osalta vanhassa tuvassa. Meille oli heti selvää, että tällainen halutaan muurauttaa. :)

   Poista
 8. Todellakin talon sydän! Aivan älyttömän upea uuni siitä tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos V, Uskon, että tämä tulee olemaan ahkerassa käytössä. :)

   Poista
 9. huokaus... miten uskomattoman kaunis!

  VastaaPoista
 10. Aivan upea, kyllä on taitoa ja silmää tehdä tuollainen upeus!!! Nyt käy kateeks ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, kyllä tällainen uunin muuraaminen on taitoa ja myös silmää vaativaa työtä! Hienoa, että nykyään löytyy muurareita, jotka muuraa vanhaan tyyliin ja savilaastia käyttäen.

   Poista
 11. Kyllä tuli kaunis. Aiotteko itse tehdä kalkkimaalin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, tarkoitus olisi tehdä kalkkimaali itse.

   Poista
 12. Vau! Tulipa siitä upea :)

  VastaaPoista
 13. Komia! Ja hirmu tärkeä osa taloa tuli nyt valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! On se tulisija tosi tärkeä asia talossa. :)

   Poista