23. syyskuuta 2014

Lämpöeristys piharakennukseen ja tulevia töitä


Piharakennukseen saatiin villat puhallettua ja lämmöt  päälle. Piharakennuksessa saisi jo periaatteessa seuraavaksi vesieristää, laatoittaa ja laittaa saunan paneelit paikoilleen. Nyt annetaan kuitenkin lämpöjen olla päällä jonkin aikaa, jotta betoni on varmasti riittävästi kuivunut ennen laatoitusta. Saunan ja pukuhuoneen ovet olisi myös jostakin hankittava.


Miehen muuraama piippu onnistui hienosti.


Pukuhuoneesta saunaan.


Nyt on ilmat viilentyneet huomattavasti, seuraavaksi keskitymme päärakennuksen alapohjan ja välipohjan eristyksiin. Myös kuistissa on oma työnsä, että se saadaan lämpimäksi. Pyrimme saamaan lämmöt alakertaan päälle, jotta siellä voidaan sen jälkeen aloitella SISUSTUSTÖITÄ! Uskomatonta, että tuokaan asia ei enään tunnu niin hirmuisen kaukaiselta, vaikka kyllähän siihen vaiheeseen vielä viikkoja vierahtää useampia, kun piharakennustakin siinä lomassa aina välillä tehdään valmiimmaksi.


Kuisti on saanut pari ikkunaa lisää, vähän hassulta nuo vielä näyttävät ilman vuorilautoja.

Olemme välillä pohtineet, että muuttaisimmeko alakerran valmistuttua. Makuuhuoneita alakerrassa on vain yksi, mutta onneksi keittiö on erillinen ja niin tilava, että käy puoliksi olohuoneestakin alkuun. Yläkerrassa sisustustöitä helpottaa se, että ajattelimme jättää hirret sellaisinaan näkyville tupien päälle tuleviin suuriin huoneisiin. Siellähän on jo siis seinäpintaa reilusti pesua vaille valmiina. Varastotilaa meillä on nyt myös piharakennuksessa mukavasti.


4 kommenttia:

 1. Remonttinne etenee kyllä mukavaa tahtia. :) Ei siihen sisustamiseen lopuksi enää pitkä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä saa taas potkua tekemiseen, kun huomaa, että sisäpuolen jututkaan ei ole niin kovin kaukasia asioita. Ihanaahan se on ajatella, että talo voi joskus olla asuttavassakin kunnossa! :)

   Poista
 2. Onpa tutun mallinen piippu! Miten ratkaisitte kattohuovan ylösnoston tiiveyden? Entä kuinka monta vuosikymmentä se toimii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies löysi jonkin huopavalmistajan sivuilta piipun läpiviennin kohtaan hyvät huovan taitteluohjeet. Niiden mukaan tuo kohta toteutettiin. Pitää seurata, kuinka monta vuosikymmentä se toimii, näin edeltäkäsin en arvaa lähteä veikkaamaan, kun ei ole kokemusta asiasta entuudestaan. ;)

   Poista