8. syyskuuta 2014

Raksavapaa viikonloppu ja pieniä luonnoksia


Melko tiivisti olemme rakentaneet koko syksyn. Sunnuntait aina huilimme, mutta lauantaisin pyrimme tekemään työpäivän raksalla. Nytpä huilimme lauantainkin, kun ystävät joukolla tuli kauniina aurinkoisena syyspäivänä viettämään lettukestejä pihallemme. Emännän ei tarvinnut eväänsä letkauttaa näiden pitojen eteen, sillä ystävät saapuivat taikinakulhot ja herkut kainalossa, olipa jollakin puutarhatuolitkin mukanaan. :D Kyllä oli mukava ilta ja arkihuolet painuivat hetkeksi aivan unholaan. Kiitos teille!

Sunnuntai on lasten juhlapäivä, kun isi on kotona aamusta iltaan. Mies parka ei vaan saa täysin lepopäivää rakennuspuuhista silloinkaan, sillä lapset mankuvat hänet rakennusmestariksi legotyömaillensa. Näinä hetkinä, minä saan rauhan ja usein karkaan ajatuksissani suunnittelemaan jotakin yksityiskohtaa. Tällä kertaa yritin silmät sirrillään jäljittää pienestä malliuunikuvastamme koristeprofiileihin luonnoksia, kylläpä niissä olikin koukeroita! Ilmankos tämä uuni olikin niin viehättävä! ;D
Erinlaisten profiileiden ja ornamentiikan tutkiminen on minusta mielenkiintoista ja mukavaa. Koristeelliset profiilit ikkunan pokissa, ovissa, listoissa, huonekaluissa jopa uunin yksityiskohdissa taittavat valoa kauniisti. Tuntuukin, että vanhat talot ovat kuin taidolla rakennettuja taideteoksia, joiden kaikkia yksityiskohtia ei pysty kerralla havaitsemaan. Siinäkö piilee niiden viehätys. Kun yksityiskohdat on käsityönä tehty, useiden ihmisten ajatusten, taidonnäytteiden ja kauneudentajun kohtaaminen tekee talosta luonteikkaan ja uniikin.6 kommenttia:

 1. Uurastatte kyllä ihan hurjalla tahdilla ja kurinalaisuudella. Ihailtavaa.

  Mitä muotoja, niissä silmä lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tämän rakentamisen aika, yritetään tehdä reippaasti. :) Tekeminen kyllä hidastuu ja vaikeutuu huomattavasti muutaman viikon kuluttua, kun miehen on palattava töihin.. Nuo muodot on kyllä mielenkiintoisia, kun niitä alkaa tutkia tarkemmin. Ensin katsoo, että tuossahan on pari kurvia, mutta eipä olekaan vaan kaikenlaisia nystyröitä ja koukeroita.

   Poista
 2. Ryhdynpä lukijaksesi!

  pientilanukko.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että lepäätte sunnuntaisin, niin mekin teemme. Teillä kun on muutoin aivan valtava vauhti päällä! Sinulla on myös todella ahkera, taitava ja aikaansaava mies :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää levätä, muuten uuvahtaisi. Mies on ollut rakennusalalla koko työhistoriansa, niin kyllä se näkyy, vaikka tämä perinnerakentaminen vähän oma maailmansa onkin ja paljon saa asioita myös selvittää. Tosi ahkerasti hän on kyllä jaksanut ahertaa!! Meistä muista, kun ei juuri avuksi ole, mutta kovasti yritetään hengessä olla mukana. ;)

   Poista