29. syyskuuta 2014

Kaappeja ja kuulumisiaViikonloppuna reissattiin Keski-Suomessa, kyllä olimmekin pienen irtioton tarpeessa! Rakentaminen unohtui hetkeksi lähes täysin ja se teki hyvää kaikille. Sen verran vain ajattelin rakentamista, että ostin matkalukemiseksi uusimman Gård & Torp -lehden ja löysin tämänkertaisesta numerosta monta ideaa keittiönkaappeihin. Mukavaa, että tämä keittiökin alkaa jo mielessä asettua kohdillensa. Kaappien paikat ei ole sisänsä muuttuneet mihinkään alkuperäisestä suunnitelmasta, mutta niiden tyyli ja väri on hakenut suuntaa pidemmän aikaa.

Olemme todenneet, että keittiössämme on todella kauniit hirret. Niitä emme halua maalata, nyt olemme miettineet myös raskimmeko peittää niitä! Jospa keittiö olisikin talomme alakerrassa se paikka, jossa hirsiseinä saa olla näkyvissä. Keittiössä ikkunat ovat pohjoiseen ja länteen, sen vuoksi emme halua keittiöstä myöskään liian tummaa. Katto maalataan valkoiseksi, kaapistot voisivat seurata samaa aavistuksen vihreänharmaaseen taittuvaa vaaleaa sävyä, jota olemme ajatelleet kylpyhuoneen kaappien sävyksi. Lattia on myös vaalea kuurilattia.

Haluaisin, että keittiönkaapit olisi kiinteitä, komeromaisia kaappeja, kuten ensimmäiset lautarakenteiset ruokakomerot, eteisen komemerot tai portaitten alle rakennetut kaapit. Välitila toteutetaan alla olevan kuvan tapaan. Välitilaan ei tule laattoja vaan maalatut laudat. Minusta nämä paikalleen rakennetut kuvan kaapit henkivät kauniista vanhaa tunnelmaa.


Kuva lehdestä Gård & Torp.


Nyt on ajatukset siirtyneet jo vahvasti sisäpuolen töihin. Talolla on tilkitty ikkunan ympäryksiä, paperoitu kattoja, villoitettu kuistia ja asennettu väliaikainen ulko-ovi paikoilleen. Kattolautojen pitäisi saapua viikon sisällä sahalta. Niiden asentamisen jälkeen tehdään putki- ja sähkövetoja ja sitten saadaan puhaltaa villat väli- ja alapohjaan. Kovin pitkä matka ei pitäisi olla siihen, että alakerta saadaan lämpimäksi.
2 kommenttia:

  1. Meilläkin on vähän katseltu keittiön hirsiseiniä rintapaneelin yläpuolella sillä silmällä, että mahdollisesti mekin jätetään ne kokonaan käsittelemättä ja esille. Teillä kuulostavat myös nuo kaappiajatukset oikein tyylikkäiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan hirsi kaunista sellaisenaankin ja myös helppoa ja valmista seinäpintaa. Minusta on mukava, että hirsi on jostakin vähän näkyvillä, vaikka tykkään kovasti kaikista ihanista tapeteista ja maalausmenetelmistä.

      Poista