24. syyskuuta 2014

Suihkuja ja hanoja


Nyt on tullut ajankohtaiseksi ensimmäisten pintamateriaalien hankinnat lähinnä piharakennukseen. Lattilaatat onkin jo tilattu. Saunapaneelit pitäisi myös hankkia, vanha käyttämätön aitokiuas löytyi naapurustosta yhden varaston perukoilta. Toisen romu -toisen aarre! :)

Suihku on myös mietinnässä. Keräsin tänne muistiin joitakin löytämiäni suihkuja ja hanoja. Ensimmäinen Granan malli on minusta aika yksinkertainen ja kaunis. Vähän näissä suihkuissa ja hanoissa mietityttää lasten kannalta tuo, jos kuumaa ja kylmää vettä täytyy säätää erikseen, että onkos se jotenkin hankalaa? Aiempaa kokemusta meillä ei niistä ole. Tykkään myös enemmän noista suihkuista ja hanoista, joiden pinta on mattamainen vanha hopea kuin aivan kiiltävän krominen. Yllätys yllätys ne on tietenkin myös niitä kalliimpia vaihtoehtoja, huah!
 
Saunasta tulee ilmeeltään ehkä hieman askeettinenkin. Suihku tulee rapatulle seinälle, lattiassa on kitinväriset laatat. Paneeleita ja lauteita vielä pohditaan, niistäkin on mielikuva, mutta pitää vielä tiedustella löytyykö oikeanlaista puutavaraa. Laitoin tähän postaukseen myös pari kylpyhuonekuvaa, joissa suihku on rapatulla seinällä. Jostakin syystä tykkään tosi paljon näistä vähän karuistakin kylppäreistä. Suihkujen nostalginen muotoilu tuo kivasti kontrastia muutoin yksinkertaisiin ja rauhallisiin tiloihin. Kuvat ovat kirjasta Skandinaavisen tyylikäs koti.


Kuva GranaHafan hana, kuva Taloon.com
Kuva Mora classic
Suihkuhana, vanha hopea vanhanajan hana vanhaan taloon suihku antiikki klassinen perinteinen hana tyylikäs kaksiote hana
Kuva Domus classicaKuva Grana


Keittiöhana vanha hopea vanhanajan hana vanhaan taloon antiikki klassinen perinteinen hana yksiotehana vanhan tyylinen hana
Kuva Domus classicaKeittiöhana, seinään kiinnitettävä
Kuva Domus classica

GLITTRAN Keittiöhana IKEA 10 vuoden takuu. Lisätietoja ja takuuehdot takuuvihkosessa.
Kuva Ikea
Kuva Mora classic
                                           

Kuva Mora classic
                                                  


11 kommenttia:

 1. Eiköhän lapset kaikkeen opi ja totu. Töissä meinasi kyllä kerran käydä huonosti, kun eräs museovieras, ala-asteikäinen poika, ei saanutkaan vessan hanoja kiinni. Olivat juuri tuollaiset vanhan malliset ja ilmeisesti hän ei ollut sellaisia käyttänyt. Siinä vaiheessa kun kuulin huudot oli vettä jo jonkin verran vessan lattialla, vieläpä tulikuumaa. Että voihan sitä kaikenlaista käydä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä sattuma pienelle museovieraalle. :/ Kyllä noihin varmasti ajan kanssa lapsetkin tottuu, mutta voi olla vähän hankalia alkuun pienemmille.

   Poista
 2. Meillä kylppärissä tämä suihku

  http://www.damixa.fi/p/1658/Suihkut/Tradition--suihkupaketti

  Ja ei voi muutakuin kehua! Aivan ihana! Putkimies kun tuli asentamaan, niin tokaisi vain: ’Jösses, eihän Puuttinillakaan ole näin prameeta suihkua!’ ;D Suihku täyttää myös suomalaiset tyyppihyväksynnät. Mietin kauan tilaavani netistä ulkomailta mustan suihkun (samantyylinen kuin olit kuvissa miettinyt), mutta juuri nuo tyyppihyväksynnät osoittautuvat hankaliksi. Ilmeisesti jos sattuu jokin vahinko johtuen hanasta, vakuutusyhtiö ei ole velvollinen korvaamaan, mikäli hanalla ei ole suomalaista tyyppihyväksyntää.  Lisäksi kylppärissä kaksi Ikean kaksitehohanoja, yllättivät kyllä käytännöllisyydellään, suosittelen ehdottamasti Ikean hanoja. Lisäksi meillä on keittiössä ja kodinhoitohuoneessakin heidän hanat. Ne täyttävät myös tyyppihyväksynnät. Linkki: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50262122/

  Meillä tosin vanha malli tuosta, nykyään tuo Runskär on ympäristöystävällisempi vedenkulutukseltaan.  Teille on aivan ihana projekti meneillään, tsemppiä! Me saimme päätökseen kesällä vuoden kestävän projektin 20-luvun kivitalon kanssa. Valitettavasti moni vanha ihana asia oli tuhoutunut vuosien saatossa. Vain vanhan ponttilattian saimme säilytettyä, mutta muuten yritimme vanhaa kunnioittaen tehdä remonttia. Mutta voin kertoa, että lopputulos todellakin palkitsee tekijänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin myös kurkkaamassa taloanne, se on viehättävä ja persoonallinen.Tuo mainitsemasi suihku oli kyllä tosi hieno ja hyvin samantyyppinen, kuin noissa kuvissa. Minäkin jonkin verran etsin tummempia suihkuja ulkomailta, mutta luovutin tuon tyyppihyväksynnän vuoksi. Hyvä, että nuo ikean hanat on varmuudella myös tyyppihyväksyttyjä, en ole asiaan ehtinyt vielä perehtyä. :)

   Poista
 3. Meillä on kylppäriin tulossa Moran classic ilman tuota alahanaa ja kiinteällä yläsuihkulla, ja kylpyammeeseen domus classican seinähana, jossa ei siis ollenkaan ole suikuosaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin riittäisi hyvin hanaton malli kylpyhuoneisiin, saunaan ajateltiin laittaa hanallinen malli.

   Poista
 4. Siinäpä sitä onkin miettimistä;) Miten voidaan hanoistakin tehdä niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, valinnanvaikeutta on edessä näitten kanssa! ;)

   Poista
 5. Moikka, selasin blogiasi nyt ekaa kertaa kun mietin suihkua ja hanaa meidän vanhaan hirsitaloon. Kiinnostaisi tietää mikä suihku teillä on ja oletteko olleet lasten kanssa tyytyväisiä? itse olen miettinyt tuota domus classican suihkua jossa kaksiotehana, haluaisin sen tyylisen mutta mietityttää sen käytännöllisyys lasten kanssa.. ja ihana blogi muutenkin alan seuraileen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun löysit tänne! Me päädyttiin lopulta Granan Rosa kromiseen suihkusekoittajaan. Se on tuo ensimmäinen tämän postauksen malli, mutta tuossa kuvassa se on rosterisena. Suihku oli edullinen ja siihen nähden olemme oleet siihen tosi tyytyväisiä. Minäkin mietin tuota käytännöllisyyttä lasten kanssa ja oikeastaan lopulta sen vuoksi päädyimme yksiotehanoihin.

   Poista
 6. Ok, kiitos! Taidamme päätyä samaan, on sekin tosi kiva malli ja onhan ainakin käytännöllinen, päädyttiin myös saman sarjan pesuallashanaan:)

  VastaaPoista