11. syyskuuta 2014

Piharakennus edistyy


Piharakennuksen sisälle on nyt rakennettu "huone huoneen sisälle" ajatuksella saunaosastoa, eli saunaosasto on irti hirsikehikosta, jolloin kehikko saa painua rauhassa ja elää omaa elämäänsä.

Tästä lähdettiin liikkeelle, oikeanpuoleiselle sivulle tulee sauna ja pukuhuone.
Runko ja tuulensuoja tehtynä. Vilpolasta pukuhuoneeseen.
Tuleva saunan paikka.Ikkuna-aukkoa ei ole vielä tehty.
 Saunasta pukuhuoneeseen. Oviaukko vilpolaan oikealla.
Mies päätyi itse muuraamaan saunan kaksihormisen piipun. 


Olen yrittänyt ratkaista saunan lattiapintamateriaalia. Täällä ei oikein vallitse vanha savusaunatunnelmakaan puulattioineen. Aivan uutukaiselta nykyajan saunaltakaan en toivoisi saunan näyttävän. Yhtenä iltana minulle tuli mieleen kuva vanhemmista n. 50-luvun saunoista, joissa on ollut usein betonilattia. Sehän olisi ihan toteutettavissa vedeneristyksen sekä lattialämmityksenkin kanssa.


4 kommenttia:

 1. Nopeastihan piharakennus etenee ja hyvältä näyttää! Meillä on pihasaunassa betonilattia. Saattaa tuntua ja näyttää ehkä vähän kylmältä, mutta meitä se ei ole kyllä haitannut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne, toisaalta lattialämmityksellä ei ainakaan tunnu kylmältä. Teidänkin pihasauna varmasti on jo vanha, pihapiiri ainakin vaikuttaa vanhalta. :)

   Poista
 2. Anonyymi15.9.14

  Meillä ulkosaunassa (läpi vuoden siellä saunotaan) on myös betonilattia. Pesupaikan kohdalle tehty lautaritilä - on jalalle mieluisampi kun ei ole lattia lämmitystä. Helppo myös kuurata harjalla puhtaaksi kun nostaa ritilän pois. terv. satunnainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, kun jätit kommentin. Betonilattia on varmasti hyvä pitää puhtaana, eikä ole likaantuvia laattojen saumoja. Tuo ritilä homma onkin kätevä.

   Poista