4. syyskuuta 2014

Kolmiorimahuopakatto

No niin taas palataan sirkkelin vonkunaan ja vasaran paukkeeseen. Edellisen postauksen kommentteja oli mielenkiintoista lukea ja saada myös kuulla muiden näkemyksiä uusien asioiden liittämisestä vanhaan taloon. Kiitos pohdinnan avanneelle lukijalleni kysymyksestäsi.

Piharakennuksen vesikatto on saatu valmiiksi. Piharakennukseen päädyimme tekemään kolmiorimahuopakaton. Tällainen katto olisi voinut ihan hyvin tulla myös päärakennukseenkin. Huopakatto ei ole kovin kallis, jos sen pystyy itse tekemään. Tässäpä kuvia työvaiheista.
Piipun paikka.Voisin mainita varmasti jo monelle niin tutusta Hannu Rinteen Perinnemestarin remonttikirjasta, että tuo opus on ainakin meillä ollut ahkerassa käytössä ja sieltä löytyy paljon hyviä ja selkeitä rakennus- ja kunnostusohjeita. Kirja kaivettiin taas esille, kun oli aika tehdä katto piharakennukseen.

Tykkään Hannu Rinteen vähän  runollisesta, mutta silti niin käytännöllisestä tavasta kirjoittaa. Uusimmassa Maalla-lehdessä oli myös juttu Hannun ja hänen vaimonsa remonttiprojektista. Samaisessa lehdessä oli myös kirjoitus Pia Kuurman eli Metsäkylän Navetan perustajan upeasta tallikodista. Kaksi mínua inspiroivaa juttua samoissa kansissa, joten tällä kertaa Maalla -lehti nappasi.Uuni siellä talolla kohoaa ja hahmottuu, siitä seuraavaksi!

2 kommenttia:

  1. Tuo kolmiorimahuopakate on kyllä tosi nätti ja sopii hyvin rakennukseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin tykätään tuosta katosta tosi paljon. Jälkikäteen todettiin, että olisi voinut olla tuollainen katto päärakennuksessakin. :)

      Poista