5. syyskuuta 2014

Uunin muuraaminen, ensimmäinen osa

Uuninmuuraja aloitti uunin muuraamisen yhdessä apulaisensa kanssa maanantaina. Koska muurarit tulevat melko kaukaa, muuraus on jaksotettu kolmeen muurauskeikkaan. Torstaina muurarit päättivät ensimmäisen reissunsa ja maanantaina taas tulevat jatkamaan.
Muurarien työskentelyä on ollut ilo seurata, niin tarkkaa ja huolellista työtä he ovat tehneet. Pieneen tilaan saatiin soviteltua avotakka ja leivinuuni ja ulkonäöllisesti uunista tulee melko samanlainen kuin malliuunimme, vaikka tila on pienempi ja kattoparru vielä kaventaa tilaa.       
Uunin holvauksen teko on aika mielenkiintoinen, jokainen tiili täytyy sahata kiilamaiseen muotoon.


 

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

16 kommenttia:

 1. OOH, tuosta tulee niin upea! Teillä näyttää hommat edistyvän sen verran vauhdilla, että pian te jo nautitte aamuisin tuon uuin lämmöstä uudessa talossanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näyttää siltä, että saamme ulkorakennuksen ja kuistin jälkeen siirtyä todellakin sisätöihin. Se tuntuu isolta askeleelta. Tuossa avotakassa taidetaan pitää tulta usein jo ennen muuttoakin ;) Mukava ajatus, että uuni on siinä valmiina ennen talven tuloa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tätä uunin nousua on mukavaa seurata. Se on kuitenkin yksi iso ja merkittävä juttu koko talossa!

   Poista
 3. Voi, teillä on jo ulkorakennuksessakin katto päällä ja uunikin valmistuu kovaa vauhtia. Hieno juttu! :) Katsotaan, napataanko mekin tuo "teidän" muurari, kun niin hyvää jälkeä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuraria kannattaa muuten ajoissa kysellä.. Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä! :)

   Poista
 4. Näyttää kuvan perusteella aika tutulta: onkohan "meidän muurari" nyt "teidän muurari". Meidän uuni muurattiin heinäkuussa ja kohta päästään kokeilemaan kunnolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän olisi sattuma, tämä uuninmuuraaja taisi heinäkuussa olla pohjoisessa työkeikalla. :)

   Poista
  2. Kerropa terveisiä! Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä lopputulokseen.

   Poista
  3. Minäpä kerron terveiset! :)

   Poista
 5. Tännekin kelpais muuri. Tällä hetkellä haaveilen uunista leivän leipomisen takia, mutta onhan siinä paljon muutakin arvoa. Meillä on kyllä muita hommia ennen sitä mutta jospa seuraavaksi talveksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin (tai tuo siippa ;)) aateltiin leipää opetella tuossa leipomaan, mutta onhan se mukava lämmön ja tunnelmankin kannalta.

   Poista
 6. Ammattilaisen kädenjälkeä on ilo katsella! Teille tulee upeat tulisijat. Kelpaa tunnelmoida kylmien tullessa ja mikäpä on leipoa, oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Paljon tehdään itse, mutta niin mukava, että voi tämän uunin muurauksen sentään antaa ammattimuuraajalle. Tämä tulisija on tärkeä osa taloa ja tupaa. :)

   Poista
 7. Tuskin maltan odottaa lopputulosta, nyt jo näyttää niin upealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän uunin kohoamista on mukava seurata, lopputulosta minäkin odotan innolla :)

   Poista