16. syyskuuta 2014

Lattialaatat


Nyt on laatat tilattu! Kylpyhuoneen lattialaataksi haaveilemani terran värinen Rakennusapteekin kuusikulmainen laatta onkin ilmeisesti koodeista arvaten Pukkilan natura sarjan klassikkolaatta. Sen verran tietokoneen näyttö onnistui huijaamaan, että tuo melko tumma punaruskea laatta näytti silmääni enemmän vaaleammalta terran sävyltä, vähän saman sävyiseltä kuin aito tiililattia. Pukkilan punaruskea väri on silti minusta hyvin lähellä hakemaamme tiilensävyä ja on myös kovasti miehenkin mieleen, niin päädyimme ottamaan sitä kylpyhuoneen lattiaan. Valkoista tulee sitten piharakennuksen saunaan ja pukuhuoneeseen.
Tänään saapui postilaatikkoomme näytelaatta, kiitos H, siitä oli paljon tukea nopeaan päätöksentekoon! :)  Kävin vielä paikallisessa Pukkilan laattoja jälleenmyyvässä laattakaupassa tutkimassa valkoista laattaa. Valkoinen on lähellä kitinvalkoista, mutta se oli mielestäni yllättävän kaunis sävy. Koko talon lattialaatta-asiat ratkesivat nopeasti, sillä Pukkilan myymälöissä nämä kuusikulmaiset natura sarjan laataat ovat tämän viikon Habitare kampanjan ansiosta 35% alennuksessa. Kiitos kampanjan, että asiaa ei tarvinnut vatvoa sen pidempään :D Seiniinhän meillä ei sitten laattoja tule lainkaan.Punaruskean laatan sävy elää aika voimakkaasti valon mukaan.7 kommenttia:

 1. Ajjai, noita laattoja! Tulee ihan lapsuus mieleen 60- lukuisessa kerrostalossa. Mutta toden sanoakseni, noita kuuskulmia minäkin haluaisin omaan pesutilaani sitten, kun sen teon aika on. Tai sitten kasikulmia, joissa on pieni nelikulmainen kulmissa. Sillain, kuin joissain vanhoissa tehtaissa oli. Valkoista ja punaista. Hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, luulen että monella tulee näistä nostalgisia muistoja mieleen. Hienoa, että näitä on saatavilla edelleen. :) Kasikulma on myös tosi hieno vaihtoehto

   Poista
 2. Erittäin hyvä valinta. Kestää varmasti aikaa todella hyvin sekä ulkonäöllisesti, että materiaaliltaan. Meillä oli aikoinaan Töölössä 1920-luvun asunnossa samannäköinen vanha terranvärinen kennolaatta kylppärissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelen, kennolaatat on sellainen varma valinta ja sopivat monen tyylisiin ja ikäisiin taloihin. Tuo tiilenväri on minusta jotenkin hyvä jatkumo sisätiloihin ulkopuolen voimakkaalle punamullalle ja keltaokralle.

   Poista
 3. Anonyymi18.9.14

  Meillä on samanlaiset lattiassa. Vinkkinä; kannattaa ottaa todellinen ammattilainen laatottamaan, sillä amatööreillä lähtee helposti kennorakenne kiertämään väärään suuntaanMeillä vasta kolmas ammattimies suostui työhön. Ovat kuulemma laat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi18.9.14

   Siis laatoista haastavimmat ammattilaistenkin mielestä. Mutta kauniit! Nautin joka päivä. HannaP Ps. Seuraan blogiasi mielenkiinnolla, kun itsekin hirsitalovanhusta asun!

   Poista
  2. Kiitos Hanna kommentistasi. Hyvä tietää, että nuo on haasteellisia laatoitettavia! Minustakin kennolaatat on niin kauniita, että kannattaa vähän nähdä vaivaa tämän lattian eteen. :)

   Poista