3. elokuuta 2015

Pihatöitä


Menneen viikon lauantaina säätiedot näytti nurmikon kylvämisen kannalta suotuisilta. Vain mahdollista vähäistä sadetta oli lupailtu iltapäiväksi. Niinpä päätettiin ryhtyä jatkamaan kesken jäänyttä nurmikon kylvämistä. Homma sujui joutuisasti, kun miehen veli ja sisko olivat auttamassa. Muutaman tunnin aherruksen jälkeen metsän takaa alkoi nousta musta pilvi, jyrähteli ja paukahteli ja kuinka ollakaan saatiin kunnon kaatosade! Saa nähdä montako siementä kenturalle jäi, vettä tuli niin, että maa kuohui..

Tulipahan maa ainakin muotoiltua hyvin ja mukava päivä vietettiin koko porukalla pihatöissä eväiden kera. Pienin viihtyi erinomaisesti, kun sai istua puutarhatraktorin päällä ja kyydissä. Poika omi laitteen niin tyystin itselleen, että sai huutokohtauksen, jos joku lähestyikään menopeliä. Puutarhatraktorin perään viritelty "jyrä" oli loistava näin laajoja nurmikkoaloja tehdessä. 


Miehen sisko kylvämässä nurmikkoa.


Aiemmin kylvetty nurmikko vihersi jo aavistuksen. Ukkoskuuron vuoksi pihatyöt keskeytyivät ja loput pihamaasta tehdään sitten joskus, kun säät taas hieman rauhoittuvat.


Sadevesikaivot laitettiin samalla kuntoon.


Vähemmän onnistuneesta nurmikon istutuksesta huolimatta, on mahtavaa, kun piha hahmottuu ja kokonaisuus näyttää aina valmiimmalta!6 kommenttia:

 1. I´t would be great with a english-recap. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for your comment! We have a lot of work in this house. I feel that I have too little time to write also in enlish now.. :)

   Poista
 2. Tosi harmi, kun tuo kaatosade yllätti teidän nurmikon istutuksen! Mies kun tuli raksalta kotiin tuona iltana ja kertoi kaatosateesta, niin en ollut uskoa koko juttua, koska täällä keskustassa ei satanut pisaran pisaraa koko päivänä. Toivotaan, että siellä nurmikko alkaa kaikesta huolimatta pian vihertää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadekuuro oli kyllä todella yllättävä, ei mitään merkkiä säätiedotuksessa.. Onneksi näytti, että nurmikon siemenet oli yllättävän hyvin pysyneet aloillaan. Eiköhän se viherrä ajan kanssa.. :)

   Poista
 3. Anonyymi4.8.15

  Tänä kesänä on kyllä saanut piehtaroida sadekuurojen kanssa! Meilläkin on sirkkelit ym. ulkokäytössä, niin pressuja on pyöritelty jo ihan koo rahan edestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä sattunut aikamoinen kesä! Meillä pihan tekoa on kärkytty monta viikkoa, mutta eihän siitä mitään meinaa tulla noiden sateiden vuoksi. :) Taidamme joskus poiketa häiritsemään teidän työrauhaa, olemme kesällä jonkin verran ajelleet ohi ja ihailleet taloanne ja paikka on myös hieno siellä maellä.

   Poista