28. elokuuta 2015

Muuton kynnyksellä


Voitte arvata, että kulunut viikko on ollut työntäyteinen. Talolla on käynyt melkoinen vilske. Putkimies ja sähkömies vielä viimeistelivät osuuttaan ja mies vietti jokaisen liikenevän minuutin rakentamisen parissa. Eilen meillä oli käyttöönottotarkastus talolla. Illalla menin vielä siivoamaan ja täytyi todeta, että syksy ja pimeät illat ovat tosiaankin taas tulleet. Kiitin mielessäni sähkömiestä, joka halusi välttämättä asentaa valaisimet paikoilleen. Tänään taas oli mukava tulla päivänvalon aikaan talolle siivottuihin ja tyhjiin huoneisiin. Mennessäni vein jo ensimmäiset kipot ja kupit keittiöön.

Kuvia tulee tässä melkoinen sarja. Mutta luulen, etten hetkeen jaksa kameraan tarttua,  kun muuttokuorma saadaan sisälle. Tupa muuttuuu väliaikaisesti lasten makuuhuoneeksi ja sitä rataa. Väliaikaisia ratkaisuja joudutaan tekemään yläkerran makuuhuoneiden rakentumista odotellessa. Kerronpa vielä lyhyesti, mitä talolla on viime päivinä puuhasteltu.

Lattioita paranneltiin vielä käsihöylällä, siitä johtuu niiden kirjava väri, kun lankut olivat jo jonkin verran ehtineet patinoitua. Väri tasoittuu siitä ajan myötä, kun valo tekee tehtävänsä. Lattiat on myös kuurattu ensimmäisen kerran. Uuni on saanut eduspellit.


Patterit on maalattu toiseen kertaan.Keittiö on saanut vetimet. Päädyimme lopulta perinteisiin messinkinuppeihin.


Keittiöön on tulossa suutarinlamput, valkoiset valaisimet ovat väliaikaisesti keittiössä. Ne tulevat yläkertaan lastenhuoneisiin.


Keittiöön halusin korkeamman lattialistan raikastamaan puisen seinän ja lattian yhdistelmää.Keittotasoksi valitsimme induktiolieden. Aika moderni tähän tilaan, mutta toisaalta aika huomaamaton.


Työtaso lopulta öljyttiin.


 Wc-istuimen viereen on rakennettu kaappi.


Kylpyhuoneeseen mahtuu paljon. Tykkään, että tällaisessa monitoimitilassa asiat ovat aika simppeleitä ja eleettömiä, kuten tämä wc-istuin.

 


Kylpyhuoneeseen laitettiin myös messinkinupit.Vielä on paljon pakkaamista ja vuokra-asunnon siivousta tiedossa ennen muuttoauton saapumista. Luulen, että meillä huokaistaan hetki, kun muutto on ohi. Palaan tänne taas, kun rakentaminen elpyy! Muuten, tämä on minun lempivuodenaikani, on ihmeellistä muuttaa omaan kotiin juuri nyt.

Ihanaa syksyä kaikille!

Elina32 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kauniilta uudelta kodilta! Paljon paljon voimia muuttoon!

  VastaaPoista
 2. Kauniin kodin teitte, hyvää muuttoaikaa!

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuonne kelpaa muuttaa! Kaikki on niin kaunista ja viimeisteltyä. Onnea uuteen kotiin! <3

  VastaaPoista
 4. Oi, voin kuvitella hykerryttävän mukavan fiiliksen kun saatte muuttaa noin kauniiseen ja ikiomaan kotiin. Onnellista asettautumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eukko, muutto on yhtäaikaa ihanaa ja raskasta!

   Poista
 5. Kaunista! Nyt uurastus palkittittiin, on varmasti ihana tunne päästä muuttamaan! Onnea uuteen kotiin! Ihanaa kun laitat suutarinlamput keittiöön, parempaa vaihtoehtoa ei voisi olla :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia, kyllä on palkitsevaa päästä muuttamaan!

   Poista
 6. Todella kauniisti olette saaneet nykyajan mukavuudet istumaan vanhan talon henkeen. Eleettömyys on tosiaan osuva näissä ratkaisuissa. Ja tuo uuni on hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavuuksien sulauttaminen taloon mahdollisimman huomaamattomasti oli suunnittelussa haastavinta, mutta myös innostavaa. Uuni on kodin sydän. :)

   Poista
 7. Anonyymi30.8.15

  Onnea! talonne on upea ja kaikesta näkee, että ajatuksella ja huolella tehty!

  Olen käsittänyt, että teillä on lapsia ja kiinnostaisi miten tuon lattian kans puhtaanapito hoituu? se vain siis kuurattu, eli ei mitään käsittelyä pinnassa sen enempää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suopakuuraus antaa lattiale kovan ja likaa hylkivän pinnan. Kuuraus täytyy vain tehdä kerran pari vuodessa. Normaalin siivouksen yhteydessä lattia pestään kylmällä vedellä ja rievulla. Veteen laitetaan pellavaöljysuopaa. :)

   Poista
 8. H-hetki lähestyy, onnittelut täältäkin! Kaikki näyttää niin kodikkaalta ja kauniilta, varmasti ihanaa päästä omaan kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa, ihmeellinen kodikkuus tuossa talosssa kyllä on jo ennen kuin tavaratkaan on sisällä.

   Poista
 9. Huikeeta! Nyt se siis tapahtuu! Onnellinen teidän puolesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Niin se muuttopäivä vaan koitti! Talosta tuli koti!

   Poista
 10. Iiih, varmasti aika mahtava tunne nyt kun pääsette muuttamaan aivan mielettömän kauniiseen taloonne! Onnea, onnea, onnea teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On se aivan ihmeellistä, että saamme nyt asua tässä talossa (yksi yö jo nukuttu uudessa kodisssa ). :)

   Poista
 11. Upealta näyttää, onnea muuttoon! :)

  VastaaPoista
 12. Huokauksia nostattavan kaunista! Saatte olla ylpeitä lopputuloksesta. Miten silmä lepääkään valinnoissanne. Sylin täydeltä iloa ja onnea muuttorumban selättämiseen ja kotopesään asettumiseen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Tiedän, että tämä on tosi iso asia, kun olemme rakentamisen kanssa päässeet näin pitkälle, aivan muuttamaan asti. Toisaalta tämä muuttorumba, kahden talon siivous ja normaalin elämän ja arjen pyörittäminen siinä samalla on ehkä raskaimmalta tuntuvin vaihe tämän rakentamisen aikana. Viimeisen asti tehtiin lujasti töitä, että talo saatiin muuttokuntoon. Osaltaan väsymykseen vaikuttaa vielä se, että voimat on vähissa meillä flunssatoipilailla. Mutta uskon, että kun päästään asettumaan kunnolla, tämän asian suuruus valkenee ja osataan paremmin nauttia uudesta kodista. :)

   Poista
 13. Anonyymi2.9.15

  Onnea uuteen kauniiseen kotiin! :)

  VastaaPoista
 14. Vau, hyvältä näyttää! Tsemppiä muuttoon! En malta odottaa, että saatte upeita vanhoja huonekalujanne paikoilleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Hih, meillä ei oikein mikään kaluste pääse vielä oikealle paikalleen, kun tupa on täynnä sänkyjä ja kaikki niin väliaikaista. Mutta ehkä niitäkin kuvia vielä ajan kanssa tulee, että huoneet alkavat näyttää jotenkin siltä, että tarvarat ovat löytäneet niille kuuluville paikoilleen. ;)

   Poista
 15. Olette kyllä saaneet hyvin kaikki modernit laitteet keittiöstä piiloon. Todella hyvä idea tuo panelointi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitteet on kyllä kivasti piilossa. Keittiöön olemme tyytyväisiä nyt, kun on pari viikkoa saatu käyttääkin keittiötä.

   Poista