5. elokuuta 2015

Roiskeita ja listoja


Tänään pääsin aloittamaan tuvan roiskemaalausta. Tuvan seiniin tulee mustia ja valkoisia roiskeita. Itse roiskiminen on mukavaa, helppoa ja nopeaa hommaa, mutta paikkojen suojaaminen sen sijaan on aika työlästä.. " Varpuvispilän", jolla roiskeet roiskitaan, tein vahvoista rautalangoista ja se toimi minusta hyvin. Roiskeet pitää vain uskaltaa tehdä riittävän napakastiPohjaväri on maalattu mattapelvaöljymaalilla.
Porstuakamarissa on saatu kattolistat maalattua. Näihin suoriin vinolistoihin olen harkinnut koristemaalausta. Ajattelin kuitenkin tehdä ensin seinien koristemaalaukset, jotta näkee kaipaako huone vielä lisää koristeellisuutta vai raikastaako lopulta valkoinen lista koristeellisia seiniä.


Tuvan roiskemaalauksen jälkeen pääsen aloittamaan kamarin seinien maalausta. Näiden levollisten kuvien jälkeen kerron teille vähemmän levollisen tarinan täältä meidän eläväisestä elämästämme. Nimittäin täällä elo on ollut muutamana päivänä kuin Kissankulmassa konsanaan, paitsi että yhden Eemelin sijasta täällä on kolme Eemeliä ja karjaisut isännän asemesta päästää talon emäntä.

Nimittäin, meillä OLI varastossa kaunis vaaleanpunainen klaffipiironki odottamassa tytön huoneen valmistumista. Kaappi oli juuri sellainen loistokuntoinen, että suoraan käyttöön vain. Mutta näköjään tässä talossa on muitakin, joita kiinnostaa maalauspuuhat!Itkuhan siinä pääsi niin äidiltä kuin tytöltä. Keskimmäinen Eemeli totesi viattomin sinisin silmin - me teimme kaapista vähän hienomman, maalasimme siihen prinsessan. Illan tullen hiivin varastoon ja osasin jo vähän nauttiakin tästä pienen graffititaiteilijan kädenjäljestä. Itse asiassa aika vaikuttava teos! Itketään taas sitten, kun on kunnostuksen aika.


8 kommenttia:

 1. On silmät ja kaikki. Voi huokaus nuita lasten touhuja. Meillä kirmaa myös eemelikatras, en ole kylläkään kunnostautunut vinkeiden ylöskirjoittamisessa. Voisivatkin olla mukavaa luettavaa vanhoille päiville :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen kanssa ihmettelimmekin, kuinka taitavasti ne oli maalattu juuri ovien kohdille.. ja juurikin ovien kohdalle, olisi edes takaseinään. Joo on meillä muisteltavaa vanhoilla päivillä :D Saimme myös itse muistutuksen, että maalit on syytä säilyttää pienten käpälien ulottumattomissa.

   Poista
 2. En ole luennut blogia pitkään aikaan mutta nyt! On aina hauskaa käydä paljon postauksia läpi, ja ojojoj, mikä aivan ihana koti saatte! :-) Ihanat värit, vaihdetaan ruotsiksi, otroligt smakfulla snickerier och helhet!
  Barnen, kreativa föräldrar ger kreativa barn men pust så tungt det kan vara ibland :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aja! Tämän talon rakentamisesta olemme kyllä nauttineet tosi paljon. :)

   On mukava ottaa lapset mukaan työntouhuun, saavat tehdä ja kokeilla, mutta joskus sitten sattuu ja tapahtuu! :)

   Poista
 3. Kiva nähdä näitä perinteisiä menetelmiä käytössä. Päivä päivältä talonne on hienompi! Hatunnosto taas kerran suururakalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pömpeli! Näitä menetelmiä on myös mukava koittaa käytännössä. Aina aloittaessa on sellainen pieni kutina rinnassa, että mitenkähän onnistutaan. Tämä talourakka alkaakin olla nyt voiton puolella ja muutto taloon tuntuu aivan konkreettiselta asialta! :)

   Poista
 4. voi elämänkevät!!! tiedän ton tunteen...ei tiedä itkistkö vai naurasko!!!! ystävä perheen tytöt maalasivat juuri tapetoidun makkarin seinät ...kun muumitkin maalasivat majakanseiniä piirretyssä....no eipä tohtinut siihen äitikään suuttua!!! ootan jo teidän muuttoa...meiän työtila projekstin seinä laudat ja rimat...maalattiin eilen....toki hommaa riittää vielä... syysterkut sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näissä tilanteissa pääsee yleensä vähän kumpaakin, itkua ja naurua! Lohdullista kuulla, että muuallakin tapahtuu :) Tsemppiä myös sinne!!

   Poista