17. elokuuta 2015

Viimeisiä puutöitä


Koulun, eskarin ja töiden aloitus sekä kauniit ilmat ovat täällä pitäneet ajatuksia vähän muuallakin, kuin rakentamisen parissa. Talolla on silti edetty tasaiseen tahtiin ja minulle on kyllä tullut sellainen tunne, että täällä voi hyvinkin pian asua. Joitakin maalaustöitä jää, mutta puutöiden osalta talo saadaan valmiiksi ja loput listat paikoilleen.

Portaisiin täytyy vielä tehdä kaiteet. Näihin lautaseiniin tekisi mieli koittaa kaikenlaista, vaihtoehtoja olisi monenlaisia! Näitä kuistin seiniä ei maalata ennen muuttoa, koska haluamme rauhassa miettiä, miten ne käsiteltäisiin.
Tämä on sitten alakerran viimeinen puutyö eli portaiden alle eteisen puolelle rakennettava kaappi, joka kätkee sisäänsä sähköpääkeskuksen. Lopulta tähän ei tarvittu vinokattoa, kun ylimmät portaat mahtuivat kaapin sisään.
Kylpyhuoneeseen on saatu wc-istuin paikoilleen. Paneeliseinä ja sen viereen rakentuva komero täytyy vielä maalata.
Tupaan on saatu kattolistat. Näihin tulee vielä koristemaalausta. Nyt listat näyttävät aika voimakkailta, mutta vaalenevat koristemaalauksen myötä. Tarkkasilmäinen huomaa, että meillä on nyt myös pistorasiat.


Tuvan kattolistoihin ajateltu kuvio löytyi Lena Nesslen kirjasta Sablonimaalaus. Jouduin hieman muokkaamaan kuviota, jotta se mahtuu listaan. Saa nähdä, kuinka kauan tämän maalaamiseen menee, metrejä on ihan mukavasti..
          
Mutta nautitaan nyt näistä lämpimistä alkusyksyn päivistä!!8 kommenttia:

 1. Miten valmiilta teillä jo näyttääkään! Ja lämmin auringonvalo on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listat tekee tosi paljon valmiimman näköiseksi. Nyt on kyllä nautittu tuosta auringosta niin sisällä kuin ulkona. Pelkäsin, että talosta tulee hämärä, kun tässä talossa ei ole kuitenkaan aivan valtavasti ikkunoita. Mutta kyllä valoa tuntuu riittävän hyvin, vaikka paikoin hirsiseinät on aika tummiakin. Tontti on niin aurinkoinen ja talo kapea, että valo tulee hyvin sisään.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos,on palkitsevaa olla tässä pisteessä rakentamisen kanssa! :)

   Poista
 3. Oi, teillä on kyllä jännät paikat, kun muutto on niin lähellä! Tosi kauniit nuo roiskemaalatut seinät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, minäkin pidän noista lämpöisistä tuvan seinistä. Muutossa on taas urakkaa, vielä ei oikein uskalla ajatella, kuinka siitä selvitäänkään... :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Voi että haluaisin jo päästä niitä maalaamaan, mutta on monta kiireellisempää asiaa ennen sitä!

   Poista