12. elokuuta 2015

Pientä edistystä


Lyhyt päivitys talolta. Keittiöön on saatu odotettu uuni. Mies ehdotti tätä uunimallia. Aluksi epäilin, että onko liian krumeluuri, mutta aika hauskasti siinä on samaa muotokieltä avohyllyn koristeiden kanssa.Valkoiset roiskeet on saatu roiskittua ja tupa on taas vapautettu muovikelmuista. 

 

Nyt meillä menee porrasaskelmat yläkertaan saakka. Siellähän piti käydä pitkän tauon jälkeen kurkkimassa. Laitan kuvia taas portaista, kun saadaan kaiteita ja portaikon alle tulevaa komeroa rakennettua.12 kommenttia:

 1. Voi kun on tyylikästä ja kodikasta samaan aikaan. Meille on tulossa takan ja leivinuunin yhdistelmä, onneksi löytyi koristeellinen malli, kun en halua vanhaan taloon liian pelkistettyä ja sellaisia on nyt paljon tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Kiva, että löysitte mieleisen uunimallin! Vanhassa talossa tuo kodikkuus tulee aivan itsestään. Ilman huonekalujakin talossa on niin paljon kaikenlaisia yksityiskohtia ja värejä, ettei se se tunnu lainkaan kolkolta ja mikä parasta täällä ei ole kaikumista ollenkaan!

   Poista
 2. Onpa hieno uuni - sopii mielestäni täydellisesti kaapistoihin! Miten kaunis tuosta roiskemaalatusta seinästä tuli, aivan upea! Minua kans kiinnostaa kovasti tuo roiskemaalaus, täytyy varmasti joskus kokeilla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Siihen se uuni istui ja toi kivasti särmikkyyttä kaapistoon. Vetimet on vieläkin hankkimatta, rautanupit vai posliininupit? Miten voi olla niin vaikea valita. Roiskemaalauksella saa kyllä kivan käsintehdyn persoonallisen ilmeen seinille, roiskiminen on mukavaa, kannattaa kokeilla! :)

   Poista
 3. Kauniista yksityiskohdista ja hyvistä yhdistelmistä on rakentumassa ihan unelmakokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Yksityiskohdilla on iso merkitys kokonaisuudelle. Niistä se persoonallisuus muotoutuu näihinkin taloihin. :)

   Poista
 4. Todella hyvä valinta tuo uuni! Sopii täydellisesti kaapistoihin. Kakkoskuvan kauniit muodot yhdistettynä kauniiseen tapettiin hivelevät silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös tuosta, kun uuni tulee niin kivasti esiin punertavia seiniä vasten. Tuo uuninurkka vetää kummasti puoleensa tuvassa. Ikkuna uuni vieressä on myös mukava.

   Poista
 5. Onpas upea tuo uuni. Niin viimeistellyn näköinen yhdistelmä keittiön kaapistojen kanssa. Ja tosi jännittävä tuo roiskemaalaus. Paljon sitä on tullut katseltua vastaavissa museotaloissa, mutta että 2000-luvulla tehtyä roiskemaalausta - eipä ole paljon tullut vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin varmasti tulee vastaan roiskemaalausta, mutta muutaman blogin kautta olen nähnyt näitä vielä tehtävän näin 2000-luvun koteihinkin. Jos vertaa vaikka pinkopahvitukseen ja perinnetapettiin, tällä lumppupaperi ja roiskemaalausyhdistelmällä pääsee aivan todella edullisesti ja ehkäpä vielä autenttisempaan tunnelmaan, mikäli sitä tavoittelee. :)

   Poista
 6. Hih, meillä on ollut ihan sama uuni mietintälistalla. :) On kyllä ihana. Teille tulee kyllä ihana koti. Omaan valmiiseen on vielä matkaa, mutta pikkuhiljaa mietiskellen kaikki yksityiskohdat loksahtelevat paikoilleen. Niillä onkin tosi iso merkitys kokonaisuudessa. Roiskemaalaus on ihana, minä olen miettunyt moista meidän kylpyhuoneenn yläosaan, en tiedä tuleeko totetettua... ;)

  Viikonloppuja!

  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvinnut pettyä tähän uuniin, ainakaan ulkonäköön.. käyttöstä ei sitten vielä kokemusta olekaan. :) Kiva, että jossakin vielä valmistetaan vähän kruusaileviakin uuneja, kovin virtaviivainen kun tahtoo kodinkonetarjonta olla nykyään. :) Roiskemaalaus kylppäriin kuulostaa ihanalta! Hitaasti ja haudutellen syntyy hyvät ja pitkäkestoiset valinnat ja ehyt kokonaisuus. :)

   Poista