4. syyskuuta 2015

Kotona


Täällä ollaan! Talosta ja raksasta on tullut koti. Vaikka olo on muuttorumbasta kovin väsynyt, on se myös valtavan helpottunut. Suurin ponnistus tämän urakan kanssa on takana ja nyt saadaan nauttia uurastuksen tuloksesta. Kotimme on silti melkoinen muuttotanner vielä, tavaraa ajelehtii siellä täällä vailla paikkaansa. Tänään näin jopa makuuhuoneessamme jotakin järjestyksen tapaista ja kodikkaan oloista. :)

Isoisäni tekemä pinnasänky, joka on auttamattomasti liian pieni pian kaksivuotiaalle kuopuksellemme laitettiin vielä huoneen nurkkaan, kun en raskinut varastoonkaan viedä. Isompi sänky odottaa jo seinänvierustalla. Sänkyä katsellessa olen usein ajatellut isoisääni, jota en ole koskaan tavannut. Hän on ehtinyt kuolla ennen syntymääni. Olen varma, että meitä yhdistäisi ainakin yksi asia, kiinnostus käsillä tekemiseen, puurakentamiseen ja kauniiden mittasuhteiden luomiseen. Tämä ei ole ainoa isoisäni tekemä kaluste, kaikki hänen käsistään syntyneet kalusteet ovat minusta kauniin sopusuhtaisia ja kauniilla sävyllä ootrattuja. Voisin suoraan kantaa ne kotiimme. Isoisäni rakensi vielä 50-luvulla uuden hirsitalon.
Makuuhuoneeseen on mahdutettu myös surkuhupaisan kohtalon kokenut klaffipiironkimme, jonka sain vihdoin pudistettua huolellisemmin. Piironki on minusta erityisen hyvin ja huolellisesti tehty. Siinä on kivoja yksityiskohtia ja kauniit mittasuhteet. Valitettavasti tämä joudutaan maalaamaan, sillä en ole saanut töherryksiä nätisti puhdistettua.
Välillä täällä vain katselee ympärilleen, sekavuudesta huolimatta talo on täynnä jännittäviä yksityiskohtia ja valon leikkejä.. Ikkunoista avautuvat peltomaisemat ovat levollista katseltavaa. Yhdessäkään ikkunassa ei ole verhoja, mutta se ei häiritse lainkaan. Katselkoot hirvet ja peurat elämäämme, mikäli kiinostaa! ;)  Hyvin on täällä myös nukuttu kuutamoisista öistä huolimatta.

30 kommenttia:

 1. Aivan varmasti ihana tunne, kun saa herätä uudessa kodissa. Klaffipiirongin ja seinän väri sopii minusta todella hienosti yhteen. Mukava, että sait vielä kauniin isoisäsi tekemän pinnasängyn mahtumaan huoneeseen, noilla kalusteilla on niin paljon arvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klaffipiironki on vähän turhan iso pieneen huoneeseen, mutta minustakin väri sopii hyvin seiniin. Tuolla pinnäsängyllä on kyllä suuri tunnearvo minulle. :)

   Poista
 2. Onnellista elämää uuteen kotiinne! Pinnasänky on ihanan ajaton, taitava on isoisäsi varmasti ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pinnasänky on kyllä jotenkin ajattoman mallinen ja ihanan pieni juuri vastasyntyneelle.

   Poista
 3. AIETTÄ jos minäkin jo olen odottanut tätä päivää...niin te itseasukkaat sitä vasta olettekin mahtraneetodottaa....aivan mahtavaa olen niin onnellinen teidän puolesta----aherrus palkitaan toivottavasti pitkällä ja hyvällä loppu elämässä omin käsin rakennetussa täydellisessä kodissa! ONNEA!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tähän taloon on tullut erilainen tunnelataus, kun se on tehty juurta jaksaen itse. :)

   Poista
 4. Ihanaa! Muistan ensimmäisen yön uudessa kodissamme. Tuntui oudolta nukkua talossa, mikä oli ollut ennen raksa. Nyt on sekasotkun keskellä asuttu jo 4 kk ja hyvin pärjää. Jonkin tavaran etsimiseen saattaa mennä aikaa, että löytää...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta, samalta täälläkin tuntui. Joo kyllä täällä sekasotkussa pärjätään ja on pärjääminenkin vielä pitkään. :D

   Poista
 5. Lämpimät onnittelut uudesta kodista! Se tunne on niin ihana, kun vihdoin on omaan kovalla työllä rakennettuun kotiin päässyt asumaan. Nauttikaa <3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi4.9.15

  Onnea ja iloa uuteen kotiin! -Anne

  VastaaPoista
 7. Voin vain kuvitella, miten upeaa on viimein asua itse rakennetussa kodissa! Oikein ihania syksyisiä hetkiä teille sinne uuteen tupaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria ja tämän kokeminen on teilläkin lähitulevaisuudessa edessä! :)

   Poista
 8. ♥ Voi että, mieletöntä! Onnea uuteen tupaan, on varmasti mahtava tunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi, väsymys on nyt sen verran helpottanut, että mielettömältä välillä kyllä tuntuu! :)

   Poista
 9. Ihanaa, ja onneksi olkoon! Hieno blogi, jota on ilo seurata ja vielä upeampi talo. On helppo eläytyä muuton ja uuden kodin tunnelmiin. Itse muutin unelmieni torppaan kaksi kuukautta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Mukava kuulla, että blogia on ollut mukava seurata! Onnea myös sinne unelmien torppaan!

   Poista
 10. Onpa ihana uutinen! Onnea uuteen kotiin! On varmasti melkoinen tunne, kun unelmasta tulee totta ja remonttityömaasta koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Näin juuri, tässä on tullut sellainen huikea tunne välillä, että tästä joskus vain unelmoitiin ja nyt tässä ollaan. Ihan oikeasti. :)

   Poista
 11. Voi että, nyt ootta päässy muuttamaan!! Onnea!! Ei oo pitkä ku ajeltiin katsomassa miltä alueella nyt näyttää ja onko uusia taloja nousemassa. Teidän talo on kertakaikkisen komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joka kerta, kun pihaan ajaa, talon jylhyys jotenkin puhuttelee. Vaikka tämä onkin aika vaatimaton pohjalaistalo, niin jotakin ylvästä siinä silti on. :)

   Poista
 12. Mahtavaa, onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 13. Oi, onnellista oloa ja eloa uuteen kotiin! Ison etapin, josta on varmasti monet hetket haaveiltu, suunniteltu ja puhuttu, jonka eteen töitäkin on paiskittu melkoisesti, olette saavuttaneet. Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inga! Kyllä olemme nauttineet täällä, jotenkin tämä rauha, tunnelma ja koko ympäristö hellii mieltä. :)

   Poista