18. toukokuuta 2015

Ruotsissa, osa 1


Täällä on rakentaminen ollut pysähdyksissä, kun olemme huristelleet autolla pitkin Ruotsia.  Eilen kotiuduimme neljän päivän reissusta. Matka oli erityinen, kun pääsimme lähtemään miehen kanssa kahdestaan näiden työntäyteisten vuosien jälkeen! Matka sisälsi niin paljon kauniita vanhoja rakennuksia ja perinnerakentamiseen liittyviä asoita, että päätin kirjoittaa lyhyesti kokemuksistamme myös tänne blogiin.

Minun on pitkään tehnyt mieli käydä tutkimassa Pohjanlahden toista puolta ja niinpä lähdimme laivalla Vaasasta Uumajaan. Laivasta päästyämme jatkoimme vielä samana päivänä matkaa autolla lähes 250 kilometriä eteläänpäin. Puuduttavan laiva- ja automatkan jälkeen meitä vastassa oli mitä kaunein vanha herraskartano ja herttaisen ystävällinen isäntäväki.

Talo merenrannalla oli kyllä valtavan kaunis niin ulkoa kuin sisältä. Yövyimme täällä ensimmäisen yön, paikka oli todella rauhallinen ja kodikas. Sisään astuessa tuli ritisi iloisesti takassa ja meri kimmelsi takajulkisivun ikkunoista.  Isäntäväki oli vähintäänkin yhtä kiinnostuneita vanhoista rakennuksista ja niinpä meillä oli mielenkiintoisia keskusteluita.


Wifstavarfs Herrgård
Matkalla näimme niin monenlaisia taloja, kuulimme viehättäviä tarinoita menneiltä ajoilta. Matka oli inspiraatiota ja seikkailua täynnä, joten menen postauksissa enemmän kuvin kuin sanoin, sillä muuten näihin menisi aikaa liian paljon ja postaukset jäisi tekemättä..


8 kommenttia:

 1. Ihana paikka yöpyä, peittoaa mennen tullen tavalliset hotellit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava yö oltiinkin kaupungin keskustassa hotellissa ja kyllä tämä vaan tunnelmallaan voitti, vaikka hotellissakaan ei mitään vikaa ollut! :)

   Poista
 2. Oi, mikä ihana paikka! Päivin kanssa samaa mieltä, tuola yöpyisin mielummin kuin tavallisessa hotellissa! Teillä on varmasti ollut mielenkiintoinen reissu, täälä on yksi kateellinen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan matkustajina enemmän sellaisia reppureissaajia, eikä hotelleissa liioin olla yövytty. Ylipäätään matkustelut ovat olleet vähissä viime vuosina, lähinnä lasten kanssa ollaan tehty pieniä kotimaan reissuja. Oli hienoa olla näin kaksin liikenteessä, syödä hyvin ja nukkua hyvin, paljon oli myös mielenkiintoista nähtävää. :)

   Poista
 3. Mikä paikka! Voin kuvitella inspiraation määrän ja tulee varmasti teidän projektissa juuri oikeaan aikaan. Osuva valinta siis matkakohteeksi! Me olemme kerran purjehtineet Vaasasta yli ja lasketelleet sieltä sitten Ruotsin rannikkoa pitkin alas ihania idyllisiä kyliä koluten. En ikinä unohda reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kyllä tältä reissulta valtavasti ideoita ja myös vahvistusta moniin ehkä vähän rohkeampiin ratkaisuihin, joita olen mielessäni pyöritellyt. Voin kuvitella, että teillä on varmasti ollut hieno purjehdusreissu tuolla rannikolla..!

   Poista
 4. härregyyd ei puutu kuin svenska bra---että vois ylistää...oiskohan kiva jos toi ois kotitalo-siellä varmaankummittelee !?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla talosta sen verran häikäistynyt, etten huomannut ajatella kummituksia lainkaan :) Mutta kyllähän tuonne muutama sellainenkin mahtuisi tuomaan vielä vähän lisää tunnelmaa. ;) Me kyllä saimme nukkua yömme aivan rauhassa.

   Poista