23. toukokuuta 2015

Keittiön ja kylpyhuoneen edistystä


Keittiössä on saatu työtasot paikoilleen sekä hana ja allas. Oikeastaan niitä ei ole vielä kiinnitetty kunnolla. Minibudjetilla tehdyn DIY keittiömme hana ja allas ovat Ikeasta. Työtaso on tehty liimaamalla koivulankkuja yhteen. Mies teki jyrsimellä reunaan tuollaisen profiilin, joka keventää työtasoa tosi paljon. Työtaso on muutenkin aika ohut noin 25 mm. Nyt tuo vaalea työtaso näyttää kauniilta, mutta koivu kyllä kellastuu ajan myötä, joten jotakin sävyä se ehkä kaipaisi. Nyt pitäisi päättää, miten se käsitellään, onko ehdotuksia?

Juuri maalattu viimeinen kerros keltaista maalia kiiltelee vielä kuvassa. Yläkaapit maalasimme mattapellavaöljymaalilla. Kaappien tekoon menee kyllä paljon aikaa, että ne kokonaisuudessaan ovat valmiit. Vielä pitäisi tehdä yhtä jos toista, käsitellä kaapit sisäpuolelta, maalata välitila kertaalleen, laittaa laatikoihin pohjalevyt, käsitellä työtaso, hankkia vetimet ja uuni..


Tulee aina fiilisteltyä näillä näkymillä huoneesta toiseen.

  
Kylpyhuoneen kaapit valmistuvat myös hiljalleen. Alakaappien vieressä on tila pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Työtaso menee koneiden ylitse seinään asti. Siihenpä voi laittaa vaikka nätit verhot koneiden eteen. Vasemmalle yläkaappien viereen tulee peili ja allas.


Tässä on sitten toivottu kuva kaapin sisäpuolelta. Laitoimme oviin tuollaiset ylhäällä näkyvät magneettisysteemit, pysyvät hyvin kiinni.
20 kommenttia:

 1. Sanon taas, niin kaunis. Minusta on ihanaa kun olette tehneet niin paljon tutkimustyötä ja oikeasti käyneet läpi erilaisia historiallisia interiöörejä poimien ideoita. Kaikki tuntuu todella harkitulta ja teillä on hyvä maku. Itselläni on sama tutkimusmatka vasta edessä. Muiden huoneiden kohdalla emme tule tekemään mitään radikaalia, mutta keittiöön haluaisin 20-luvun ilmettä. Tuleeko mieleen mitään kirjaa tai paikkaa tms. jossa olisi vilahtanut tuon ajan keittiöitä? Herraskartanoesimerkkejä tuntuu löytyvän tuoltakin ajalta, mutta talomme ei ole sellainen. Haluaisin todella simppelin keittiön aika pieneen tilaan, joka näyttäisi siltä että on ollut talossa aina. Talomme keittiö ei ole ikinä ollut kummoinen, koska sen kaksi ensimmäistä omistajaa olivat yksinäisiä miehiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi Stella! 20-luvun keittiöstä tuli heti mieleen Palanderin talo Hämeenlinnassa. Perinnemestarin sivuilla on kuva kyseisen talon keittiöstä. Alakaapeissa on yksinkertaiset peiliovet ja sinkkinen tiskipöytä.. Tutkimusmatkailu eri aikakausille on mukavaa, toivottavasti löydät mieleisen esikuvan keittiöllenne! Gård&Torp -lehdessä on myös aina välillä näkynyt tuon aikakauden keittiöitä.

   Poista
 2. Aivan ihana!!! Minä laittaisin tasoihin saman värin kuin välitilan seinässä tai yläkaapeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Mietin ihan samaa, että sama väri kävisi työtasoon, mutta luulen, että maalattu työtaso ei ole meillä toimiva ratkaisu. Leivomme aika paljon työtasolla ja maalipintaan voi jäädä ikäviä tahroja marjoista ja kahvista. En tiedä, mutta tuntuu ainakin, että se ei ehkä ole kovin toimiva ratkaisu meille.

   Poista
 3. Kaunein näkemäni keittiö!

  VastaaPoista
 4. Oi, niin kaunista, harkittua ja tyylikästä! Tykkään tyylistä tosi paljon, vaikka meille itselle nyt tuleekin 50-luvun keittiö. Talo sai määrittää sen tyylin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään viilata erilaisia yksityiskohtia. :) Meilläkin talo sai määrittää keittiön tyyliä. Hienoa, että kunnioitatte talonne rakennusaikaa, 50-luvulla on oma viehätyksensä!

   Poista
 5. Kaunistuu aina vain tuo teidän keittiönne:) Voisiko tason öljytä nyt värittömällä öljyllä ja myöhemmin, jos/kun keltaisuus alkaa haitata, laittaa jotain väriä? Siinä ehtisi ainakin miettiä asiaa ja tulisi käytön mukana tuomaa varmuuttaa siihen, mitä haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa.. jos alkuun vain öljyäisi. Vähän arvoitushan tuo on, miten väri muuttuu ajan kanssa, vaikka jotakin sävyäkin siihen laittaisi.

   Poista
 6. Aivan älyttömän upea kaapisto jo nyt, saatikka sitten, kun se on kokonaan valmis. Nuo koristeleikkaukset hivelevät silmää. Meidän saareke on tammikantinen, ja se öljyttiin aluksi, mutta vuosi sitten laitoin siihen öljyvahan. Toiminut ainakin saarekkeessa hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Aluksi mietin, tekevätkö koristeellisuudet kaapistosta liiankin krumeluurin, mutta toisaalta ne sopivat tämän aikakauden henkeen. Jonkinlainen öljy tai vaha meidänkin on tähän työtasoon uskallettava laittaa, hyvä tietää, että sellainen käsittely on toinut hyvin. Meillä ei ole aiemmin ollut puisia työtasoja.

   Poista
 7. Todella kivan näköinen tuo työtason profiili! Muutenkin kyllä valtavan kaunista! Meillä juuri pohditaan millaiset keittiönkaapit ja tasot tehtäisiin, mutta on niin kovin vaikeaa löytää ratkaisuja jotka näyttää omalta, kunnioittaa sekä mukailee vanhaa ja on toimivia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään tosi paljon tuosta profiilista. Pienet asiat saattavat vaikuttaa oleellisesti loppuilmeeseen. Keittiön suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa, tutkia ja miettiä vaihtoehtoja rauhassa. Noiden kaikkien mainitsemiesi asioiden yhdistäminen onkin haastavaa vanhassa talossa.

   Poista
 8. On kyllä niin kaunista! Meillä on käytetty öljyvahaa keittiön tasoon ja on toiminut hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia, täytynee taas tehdä kokeiluja noilla öljyillä ja vahoilla, eiköhän se ratkaisu sitten löydy! :)

   Poista
 9. Todella herkullinen tuo alakaappien väri: lämmin, rohkea ja kotoisa! Itsekin olen tuota keittiöntason pintakäsittelyä miettinyt, meillä kun on yksi taso valurautaa (puuhellassa), yksi ruostumatonta terästä (tiskialtaassa) ja yksi tulee olemaan puuta, mutta miten ihmeessä käsiteltynä... Te olette kyllä hienosti osanneet suunnitella yhtenäisen, kodinkoneet piilottavan ja talonne henkeen täydellisesti sopivan keittiön! Varmasti löydät tasoihin sopivimman käsittelyn, ajan kanssa.

  Teillä taisi olla todella inspiroiva reissu, kiitos kun jaoit kuvia :)! Tuonkaltaista matkaa olen itsekin Ruotsiin suunnitellut; Larssonien koti ja etenkin Hälsinglandin maailmanperintökohteet pitää vielä joskus päästä näkemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalla ruudullani tuo keltainen näyttää aina kirkkaammalta kuvissa, kuin miltä paikan päällä näyttää.Tykkään siitä myös tosi paljon, se tuo lämpöä ja kodikkuutta pohjoispäädyn keittiöön. Minusta olisi mukava, jos työtaso näyttäisi vähän samalta kuin patinoitunut kuusilankkulattia. Siinä olisi sellainen käsittelemättömän puun tuntu, mutta koivu on kuitenkin aivan erilainen, kuin kuusi puuna, joten voi ajan kanssa kaivata jotakin sävyä.

   Lähdimme Ruotsiin vähän yllättäinkin, kun lastenhoitaja järjestyi. Se oli hauska seikkailu ilman kovin tarkkoja matkasuunnitelmia ja todella inspiroiva. Larssonien koti oli mahtava paikka, Hälsinglandissa taas olisi nähtävää, vaikka viikoksi!

   Poista
 10. Keittiö on tosi kaunis. Jos se olisi minun, laittaisin työtasoon yhden tai pari kerrosta alakaapin keltaista maalia alle ja päälle öljyvahan. Silloin kaappi näyttäisi "yhdeltä kalusteelta", johon on vain upotettu allas. Itselläni oli edellisessä kodissa oljymaalilla maalatut vaaleanharmaat puutasot, eivätkä ne menneet kymmenessä vuodessa miksikään. Tosin tasolla käytettiin leikkuulautaa. Mutta jos haluat puunvärisen tason, niin varmaan pelkkä öljy tai öljyvaha riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla kokemuksia maalatusta työtasosta! Minustakin maalattu taso olisi kaunis, mutta mietityttää se, kuinka se kestää leipomista. Muutenkin meillä keittiö on aika kovassa käytössä. Noiden vaaleiden yläkaappien kanssa keltainen työtaso sopisi hyvin, mutta en tiedä, menisikö ikkunaseinällä, jossa on vain keltaisia kaappeja jo vähän liiankin keltaiseksi.

   Poista