1. toukokuuta 2015

Porstuakamarin seinien levytys ja ensimmäiset listat


Porstuakamarin seinät ovat tässä kehikossa ainoat, joihin on tehty oviaukkojen vuoksi muutoksia. Seinät ovatkin vähän haastavat, olemme pidempään pohtineet, mitä niille tehdään. Laudoitimme lopulta aukot umpeen, nämä seinäthän jäävät paperointien alle.

Aluksi mietimme seinien pinkopahvittamista, mutta päädyimmekin paperoimaan seinät lumppupaperiarkeilla. Paperoinnin voisi tehdä suoraan hirsien päälle, mutta tässä huoneessa päädyimme seinien rosoisuuksien ja paikkauksien vuoksi laittamaan alle puukuitulevyn.
Saa nähdä, kuinka tässä käy. Kehikko on saanut  yhden talven yli painua ja asettua. Kylmimpien pakkaskuukausien aikana talossa on ollut keskimäärin 13 astetta lämmintä, muulloin vähän enemmän. Mutta riittääkö se paperointien kannalta. Muistaakseni museoviraston korjauskorteista olen lukenut, että siirretyn kehikon olisi hyvä asettua yhden talven yli niin, että lämmöt ovat olleet päällä. Tämä huone on kuitenkin sellainen, ettei sitä oikein tee mieli ottaa käyttöön, ennen kuin seinät on jotenkin käsitelty.Kehikko pystyssä 17.3.2014.
 
Keittiössä on päästy paikoin listoja laittamaan. Oven ympärys siistiytyi melkoisesti. Jouduimme kehittelemään oven päälle tuollaisen kruunun, kun oviaukkoja on joskus korotettu niin, että meidän kierrätysovemmekin olivat liian matalia aukkoihin. Paperoitavien huoneiden osalta tässä ei ole ongelmaa, mutta keittiössä jää hirret näkyviin. Tykkään tästä näkymästä huoneiden läpi.Mies on taas saanut nikkaroida ovenpielien parissa.
Ensimmäinen listoitettu ikkuna.


 Mutta nyt on aika toivottaa iloista vappua kaikille!

Elina


 

2 kommenttia:

 1. Kaunista tulee, oi että! Ovikruunu vallankin, sopii todella hyvin.

  Meillä on nautittu vapaasta leppostellen, siinäpä sitä iloa herkuttelua unohtamatta;) Mukavaa vappuviikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin meni vappupäivä leppoisasti, kun saatiin sukulaisia kauempaa käymään. Kyllä se vaan hyvää tekee välillä huilia! :) Ovikruunusta tuli kiva yksityiskohta hirsipintaiseen keittiöön.

   Poista