1. elokuuta 2014

Vuorilautoja, maalausta, kunnostusta..


Miehen veli jäi menneellä viikolla maalaustalkoiden jälkeen päiväksi avustamaan ikkunan vuorilautojen osien teossa. Niinpä ne saatiin melko joutuisaa tehtyä ja nyt olemme päässeet kasaamaan niitä. Maalausta olemme myös aloittaneet. Öljymaali kuivuu hitaasti, joten kovin pian näitä ei päästä asentamaan paikoilleen.
Verstas on pullollaan kunnostettavaa, ikkunan vuorilautojen tekokin vielä mahdutettiin tänne.. Verstas on minun valtakuntaani, hipsin tänne usein illalla lasten nukahdettua pikkuhetkeksi poistamaan maalia. Verstas on niin mukava, ikkunakin siellä on ilahduttavan kaunis!


Kunnostettavaa tosiaan on montaa sorttia. Ikkunan vuorilautojen innostamana kaivoin esille kuistin ison ikkunan ja poistin ensimmäisestä pokasta maalit. Liituuntunut vanha pellavaöljymaali oli helppo poistaa. Taas ihmettelin, kuinka hyväkuntoisena vanha ikkuna on säilynyt. Puu on kauttaaltaan hyväkuntoista ja kovaa!
Kun aikanaan teimme ikkunatilausta harkitsimme hetken okrankeltaisia ulkopuitteita. Kuistin ikkunaa kunnostaessa mietin, mitä jos se maalattaisiinkin okrankeltaiseksi. Se voisi muodostaa hauskan parin alapuolelle tulevan okrankeltaisen oven kanssa.. Mitäpä meinaatte? Pari kuvaa vähän ajatustani selventämään, alemmassa kuvassa puolipyöreä kuistin ikkuna on hauskasti maalattu keltaiseksi.


Kuva Gård & Torp.


Kuva Gård & Torp.
 
Kolme viimeistä kuvaa siskolle ;D Minulla on vahva tunne, että pidät nykyisestä ulko-ovestamme sekä iloisen oranssista keittiöstä hernekeitonvihreillä keittiönkaapeilla. Joten moottoripyörän nokka seuraavaksi tänne!  Vierashuoneemme jatkaa vielä somasti retrotunnelmaa.. Melkein tässä on taas alkanut haaveilemaan Bed & Breakfast emännyydestä, jospa sitten 20 vuoden kuluttua.. kenties. Unelmia on hyvä olla!
14 kommenttia:

 1. Keltainen ikkuna on kiva idea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voisi tuoda persoonallisuutta kuistiin..laitetaan harkintaan! :)

   Poista
 2. Mietin meillekin, että pokat olisivat voineet olla jotakin muutakin väriä kuin valkoista. Tuo okra on varmasti teidän taloon luonteva valinta. Verstas on oikein idyllinen, varmasti inspiroiva ympäristö perinnerakentajalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania pokien ja vuorilautojen värejä olisi vaikka kuinka..valkoinenkin on kuitenkin perinteinen ja hyvä väri. Meille tuo okra sopii kyllä punamullan pariksi hyvin. Tässä vuokrakodissa on ollut positiivisia yllätyksiä, kuten tuo verstas. :)

   Poista
 3. Niin upeat nuo pokat ja okra kuulostaa ihan hyvältä väriltä! :)

  VastaaPoista
 4. Löysinpä tieni viehättävään blogiin. Jaksamista ja myötätuulta mahtavaan taloprojektiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Mukava, kun löysit tänne. Tervetuloa!

   Poista
 5. Hyvältä näyttää - liian hyvältä :)

  VastaaPoista
 6. Voi että on hienot ikkunakoristeet!! Mekin tehtiin itse meidän ikkunakoristeet, vaikka aikaa niihin menee kauan, niin kuitenkin saa juuri sellaiset kun haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja! Ja näitä tehdessä tulee mieleen, että kyllä ennen onkin jaksettu nähdä vaivaa yksityiskohtiin. :)

   Poista
 7. Meillä vuorilautoja on tehty pitkin kesää, vaikka eivät ole ollenkaan koristeellisia vaan ihan simppeleitä. Teillä taitaa olla kaikki ikkunat saman kokoisia, ehkä vähän nopeuttaa ja tekee sarjatyön mahdolliseksi? Näillä kyllä tulee koti niin valmiin näköiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ikkunat saman kokoisia, kun ovat uusia. Nyt ne on paikoillaan ja täytyy sanoa, että melkoisesti talon ilme muuttui. :)

   Poista