30. elokuuta 2014

Piharakennuksen katto

Tuntuu ihmeelliseltä, että piharakennus on ollut vain parisen viikkoa tuossa pihamaallamme. Minusta tuntuu, että se on ollut siinä aina. Kaksi hylättyä rakennusta on nyt löytäneet toisensa, tyytyväisen näköisinä ne siinä seisoo vieretysten. ;) Yksi kaveri vielä odottaa pressun alla.

Alla oleva kuva on varaston puolelta. Kattorakenne näkyy siinä yksinkertaisuudessaan. Seuraavaksi olisi vuorossa kolmiorimahuopakaton teko.
Vähän oli vaikeuksia kuvata piharakennusta suoraan edestä. Kaikki tavara, kun on pitänyt kaivinkoneen tieltä kasata etupihalle ja siltä kyllä näyttääkin! Siihen kaaoksen keskelle saapui vielä valtava läjä tiiliäkin.
Jos haluaa numeroida hirret nopeasti ja vaivattomasti, niin tällaisia lätkiä on rautakaupassa olemassa ja sopii tähän hommaan mainiosti. Nämä on siis tuulensuojavillan naulaamiseen tarkoitettuja tukia, reikä naulalle on tuossa keskellä valmiina. Kunnon sään ja valon kestävällä tussilla merkkaus pysyy noissa hyvin. Olemme käyttäneet näitä kahdessa rakennuksessa, hyvin ovat tuulta ja tuiskua kestäneet. Eli vinkiksi vain, jos joku miettii oikotietä hyvien ja kestävien merkkauslappujen tekoon. Nämä ovat todella vahvaa ja lujaa muovia. Pinta on sellaista karkeaa, että tussi jää siihen hyvin.
Ohi ajaessa aina katson pikkutuvamme entistä markkia. On se raukan näköinen, aivan tulee mieleen kuvat evakoista, jotka palasivat kotiseuduilleen ja vastassa oli vain uuni muistona omasta kodista. Kuulimme, että talossa on ennen asunut koulun keittäjä. Minulla on nyt hänen vanhoja kotiliesiä pino vuodelta 1961.


Vanhoja uunin osia on kunnostettu muuraria varten.. niistä tuli hienoja! Meinasin liittää muutaman kuvan tähän jatkoksi, mutta sitten ajattelin, että osien kunnostus ansaitsee oman postauksen. Takojalta tilaamme vielä pari uuninhuuvaan kiinnitettävää kynttilänpidikettä. Jännityksellä odotan alkavaa viikkoa ja uuninmuurausta.

Kuva Antiikkiverstas
                                                 

    
Mukavaa viikonvaihdetta toivottaen!


2 kommenttia:

  1. Reipasta toimintaa taas :) Oletko vilkaissut tuoreinta Kodin Kuvalehteä(28.8.14)? Siinä oli Jotain Tutunoloista... :)

    VastaaPoista