15. elokuuta 2014

Tänään ja vuosi sitten

Tasan vuosi siitä, kun ensimmäisen kerran kirjoittelin tänne blogiin. Mitä meillä silloin oli? Pläntti maata ja kaksi hirsikehikkoa. Ensimmäiset hirret saapuivat tontille heti tonttikauppojen jälkeen.

Hiljattain selasimme miehen kanssa blogin läpi. Oli mukava huomata, kuinka paljon vuodessa on ehditty tekemään, vaikkakin paljon on vielä tekemistä edessä. Ilman tätä rakennuspäiväkirjaamme moni asia varmasti unohtuisi. Tässäpä pieni ja tiivistetty läpileikkaus kuluneesta vuodesta.

Elokuu 15.8. 2013; Tontti- ja hirsikehikkokaupat tehty, piharakennuksen hirret saapuivat tontille.

 

Syyskuu; Päärakennuksen hirret saapuivat tontille, suunnittelimme ja piirsimme lupakuvia. Suunnittelutarveratkaisu vireillä.Lokakuu; Rakennuslupahakemus vetämään, perustuskivet löytyvät ja niitä halkaistaan.Marraskuu; Rakennuslupa saadaan, rakennusten paikat merkitty, tie tontille, pohjatöitä.Joulukuu; Anturoiden valu ja perustusten teko.Tammikuu; Tammikuussa löysäillään, asennetaan kiviä oikeaan korkoon.

                

Helmikuu; Alapohjarakenne ja hirsikehikon pystytyksen aloitus.Maaliskuu; Hirsikehikko pystyssä ja kurkihirsi asennettu. Tämä oli hieno hetki!Huhtikuu; Kuistin runko, kattotuolit, aluskate, välipohjapalkit ja telineet. Toinen piharakennus löytyy.Toukokuu; Uunin perustukset, piipun muuraus, peltikatto ja koolausta.Kesäkuu; Ekovillan puhallus, tuulensuoja, ulkovuorilaudoitus, piharakennuksen perustukset ja toisen piharakennuksen purkua.Heinäkuu; Ikkunoiden asennus, toisen piharakennuksen hirsien siirto, talon maalaus, ikkunoiden vuorilautojen tekoa. Talo näytti juhlavalta punaisessa värissään!Elokuu; Ikkunoiden vuorilautojen maalaus ja asennus, alapohjan tuulensuoja ja laudoitus, piharakennuksen kehikon pystytyksen aloitus.


Piharakennuksen hirsistä löytynyt vuosiluku.

Tänään 15.8.2014; Vapautimme talon telineistä.


Meillä on mielenkiintoinen vuosi takana. On hauskaa, että tänne blogiin on myös löytänyt lukijoita ja että olette eläneet mukana rakentamisessamme. On ollut todella piristävää lukea jättämiänne kommentteja! Kiitos kaikille kannustuksesta, neuvoista ja vinkeistä! Tämä matka jatkuu edelleen, seuraavaksi vuorossa on piharakennuksen pystytystä, määlämpö- ja putkiasioita.

20 kommenttia:

 1. Ah, het on niin kahleista päässeen näköinen, tosi nätti talo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Ei kyllä uskoisi, että kuva on otettu samana päivänä, kun kävitte..huh mikä sade ja salama olikaan! :)

   Poista
  2. Nyt valitettavasti erehdyit henkilöstä, olis varmasti mukava nähdä tuommoinen talo livenäkin. :)

   Poista
  3. Oho mikä sattuma, eräs toinen Sanna K kävi talollamme juuri tuona päivänä!! ;)

   Poista
 2. Hui, meni ihan kylmät väristykset tästä teidän talon kehityksestä :D Upea lopputulos kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pömpeli! Muistan, kun meillä oli vain epämääräinen kasa hirsiä tontilla. Silloin kävi mielessä, että tuleekohan tuosta muka oikeasti jotain ja näin unia, että osa hirsistä oli varastettu. Kaikki hirret kuitenkin löytyi ja kaunis talohan siitä hirsiröykkiöstä lopulta syntyi. :)

   Poista
 3. Kyllä tuli kertakaikkisen hieno talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minusta tämä talo on jotenkin hauskan muotoinen. Niin kapea ja korkea. Kun katsoo kaukaa, se näyttää aika pieneltäkin, mutta silti ylväältä.

   Poista
 4. Teillä on kyllä ollut vauhdikas vuosi! Talo näyttää aina vain upeammalta ilman telineitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! On meillä ollut vautia tässä vuodessa, olemme keväästä lähtien yrittäneet miehen pitkän vapaan hyödyntää tehokkaasti. Tässä on kuitenkin säilynyt sellainen mukava ja innostunut fiilis koko ajan, johtuen varmasti siitä, että kumpikin tykkää tästä kovasti. :)

   Tulin juuri talolta ja näin, että teidänkin talo on taas saanut uuden silauksen. Näytti jo niin viimmeistellyltä! :)

   Poista
 5. Mahtava ja ikimuistoinen vuosi takana!
  Todella upean näköinen koti teillä!
  Voimia vielä loppurutistukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja, kyllä tätä vuotta varmasti usein vielä muistellaan! :)

   Poista
 6. Anonyymi16.8.14

  On ollut ilo seurata projektinne etenemistä. Onnittelut ! Talo on upea!

  VastaaPoista
 7. Aivan nollasta aloitettu ja nyt jo komea talo on ylväästi pystyssä tontilla. Hienoa työtä tähän asti ja oikein paljon tarmoa tuleviin vaiheisiin! Mukana seurataan jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! On hienoa, että pääsemme jonkin ajan kuluttua myös sisähommiin ja taas aivan toisenlaisiin työvaiheisiin.

   Poista
 8. Niin komia talo teillä, että ihan sanattomaks vettää :)

  VastaaPoista
 9. Erityisen ihana projekti seurattavaksi, jotenkin niin moni asia osuu tässä niin siihen, miten itse haluaisi voida asiat toteuttaa. Ootte ollu kyl tehokkaita, vuosipäivänä talon vapautus on jotenkin oivallista :) Erityisesti mieltä lämmittää tuo vuosipäivä, joka on sama kuin itselläni, ja tänä vuonna vieläpä pyöreästi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnittelut pyöreistä!! :) Toivottavasti pääsette jossakin vaiheessa toteuttamaan talounelmaanne, meilläkin tätä haaveiltiin pitkään ja hartaasti. Paikalleen kunnostettavaa etsittiin, mutta tämmoiseen päädyttiin. Tuo telineiden purku oli aivan sattumaa, mutta hauska, että sattuikin tälle päivälle!

   Poista