9. elokuuta 2014

Ikkunoiden vuorilautojen asennusta ja alapohjaa

Ikkunoiden vuorilaudat on nyt saatu asennettua. Kuisti vielä odottaa sekä ikkunoita, että vuorilautoja. Tekisi jo kovasti mieli purkaa telineet pois, mutta ikkunoiden vuorilautojen päälle täytyy vielä laittaa pellit. Takajulkisivu on nyt saanut melko lopullisen muotonsa.Yksityiskohta ikkunoista, tippalistojen päälle taivutetut kulmaraudat.Alapojassa työt jatkuu, tuulensujalevytys on tehty ja umpilaudoitusta tehdään vielä. Meillä on alapohjan ryömintätilassa melko reilusti korkeutta.12 kommenttia:

 1. Todella ryhdikäs ja kaunis talo! Nuo uudet ikkunatkin ovat nappivalinta ja ikkunanpuitteet yksityiskohtineen hienot. On teillä hommaa, mutta uskomattoman ripeästi näyttävät työt edistyvän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Talo on kapea ja korkea, se antaa talolle ryhdikkään ilmeen. Olemme tosi tyytyväisiä noihin ikkunoihin, vaikka jännitinkin vähän, että minkähänlaiset niistä tulee. Meillä on ollut mahdollisuus vähän pidempään keskittyä vain rakentamiseen ja niinpä tätä on mukavasti saatu vietyä eteenpäin. Tahti kyllä hidastuu huomattavasti, kun rakentamista syksyllä jatketaan työn ohessa..

   Poista
 2. Vau, kun teidän talo valmistuu ripeää tahtia! Ikkunoiden vuorilaudat ja koristeet näyttävät todella kauniilta. Kävimme muuten tässä eräs viikonloppu oikein paikan päällä ajelemassakin, kun olimme miehen isän luona lähettyvillä käymässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan kerran ajettu teidän talon ohi, kun kyläiltiin veljeni luona siellä suunnalla. Teillä oli hieno talon paikka. ;)

   Poista
 3. Kyllä näyttää niin harmonisen upealta, että ei voi kuin huokailla. Tuosta talosta saatte vielä olla ylpeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vanhat talot on niin kauniita, että kun kaikin keinoin yrittää tuota alkuperäistä jäljittää, niin lopputuloksenkin pitäisi näyttää (toivottavasti) hyvältä. ;)

   Poista
 4. Kyllä näyttää komialta, ei voi muuta sanoa! :) Torstaina käytiinkin pitkästä aikaa lasten kanssa talolla ja poika innostui huomatessaan, että teidänkin talo oli maalattu punaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Punainen taitaa olla lasten mieleen, meillä tyttö on ihan mielissään, kun meille tuli punainen talo. :)

   Poista
 5. Anonyymi10.8.14

  Miksi alapohjassa on umpilaudoitus? Eikös pitäisi olla vain tuulensuojan tukemisen vuoksi harvalaudoitus. Siinähän on kosteusvaurion mahdollisuus heti koska rakenteen pitää harventua kylmempäänpäin mentäessä. Tuulensuojan ja umpilaudoituksen väliin muodostuu taatusti kosteus varsinkin keväisin jos alapohjaa ei todella tehokkaasti tuuleteta koneellisesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki perustuu vanhaan rakennuskäytäntöön, josta on jo yli vuosisadan mittainen toimivaksi ja terveelliseksi todettu näyttö. Rakenteet ovat hengittäviä, ja päästävät kosteuden kulkemaan. Alapohjan tuuletus on tietenkin erittäin tärkeää.

   Ennen tämä rakenne on ollut ulkoa sisäänpäin; umpilaudoitus+bitumipaperi+purueriste+lattialankut. Samaa periaatetta käytetään myös tänäpäivänä; umpilaudoitus+tuulensuoja+selluvilla+lattialankut.

   Tämä rakenne perustuu myös vuosikymmeniä alalla toimineiden ja asiaa tutkineiden perinnerakentajien suosituksiin.

   Poista
  2. Rakenne toimii kyllä oikein. Umpilaudoitus on hyvä jyrsijöitä vastaan ja koska se on tehty potatusta tavarasta niin se on myös ilmatiiviimpi. Puupohjaisen tuulensuojalevyn tasapainokosteus on hyvin lähellä puuta. Rakennusfysiikkaan kannattaa tutustua. Hyvä opus on esim. Unto Siikasen Rakennusfysiikka. Sieltä kun opiskelee diffuusion ja konvektion erot. Tuuletustilaa on teillä rossipohjan alla myös riittävästi, joten alapohjan tuuletus varmasti toimii, eikä koneellista tuuletusta tarvitse. Luukut vaan auki ajoissa.

   Poista
  3. Näin olemme ajatelleet, emmekä näe mitään syytä epäillä toimivuutta. Umpilaudoitus pontilla on hyvä suoja jyrsijöitä vastaan. Reilu metri alapohjassa riittää mainiosti tuuletustilaksi. Koneellista tuuletusta ei laiteta ja kuten sanoit, luukut auki ajoissa. :)

   Poista