11. maaliskuuta 2014

Sänky, pellavaa ja vintage pyörä


Meillä on pitkään kaivattu isompaa lastensänkyä, mutta oikeanlaisen vastaan putkahtamista saatiin odotella pitkä tovi. Sitten se eräänä päivänä ilmestyi huutonettiin ja kovin pitkän matkan päästä sitä ei onneksi tarvinnut lähteä hakemaan. Sänky 1800-luvun puolenvälin tietämiltä tuntui niin täydelliseltä, että jännäsin todella saanko sen. En ole vielä ehtinyt hankkimaan tekstiilejä sänkyyn. Sängyn mukana kaupanpäällisiksi tuli vieno tallin tuoksu, joten jonkin aikaa olemme vain tuuletelleet sänkyä ennen käyttöönottoa.
Mistä saisi hyvää pehmoista pellavaa? Tämä kuvan pellavakangas on niin ihanaa, mutta Suomessa ei ole tullut kangaskaupoissa tällaista vastaan, vaikka liikoja en ole kyllä ehtinyt etsimäänkään. Kangas on ystäväni Venäjältä tuomaa, alunperin taidekäyttöön ajateltua, mutta osoittautui turhan joustavaksi ja hienoksi öljyvärimaalaukseen.


Vintage pyörä on äidin suosikki lasten leluista. Kirppislöytö vuosien takaa.

19 kommenttia:

 1. Todellisen aarteen olette löytäneet!! IHANA!
  Suloinen pyörä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä alkuperäisessä maalipinnassaan olevat huonekalut alkavat olla harvinaisuuksia. Pyörä on on kyllä suloinen ja kestävää tekoa. :)

   Poista
 2. Oi, tuli ihan kylmät väristykset sohvan väriseistä ja vanhoista siveltimenjäljistä!

  Eurokankaassa on useampaa pellavakangasta myynnissä, itse olen ostanut sitä kaikista karkeinta, mutta mielestäni siellä oli sellaista hienoa ja pehmeääkin myynnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat juuri kauniisti kuluneet ja siveltimen jäljet näkyvät upeasti. Pitää käydä tutkimassa Eurokankaan valikoimaa, syksyllä en löytänyt sieltä. Täällä pikkukaupungissa ei kyllä valikoimat aina ole kovin laajat.

   Poista
 3. Hurjan upea! Harmi, etten osaa auttaa, vaan pelkästään vahvistaa käsitystäsi pellavan suhteen. Olen itse etsiskellyt myös pehmeää pellavaa verhoihin tuloksetta. Löysin sitten valmiit verhot haluamallani kankaalla, mutta pelkkää kangasta kannattaa tosiaan varmaan metsästää ulkomailta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Pömpeli tuossa ylhäällä on oikeassa!

   Poista
  2. Tuossa Venäjän pellavassa on ihanan eläväinen pinta.. Etsintä jatkukoon :)

   Poista
 4. Onhan kumma jos ei pellavaa löydy tällaisesta maasta!? Höh. Ei ku ite kasvattamaan ja loukuttamaan :D

  VastaaPoista
 5. :D Toden totta, pellavissa on silti paljon eroja.. vaikka hiuksenhalkomiselta tämä voi kuulostaa. Suomesta löytää hyvin vahvaa tasaväristä hieman pönäkkää pellavaa tai voileemaista, mutta hienoa pehmeää ja silti vahvaa luonnonväristä pellavaa, joka käy vaikkapa päiväpeitoksi, ei ihan joka paikasta löydy. Mutta kuten tuossa sanoinkin, pitäisi ehtiä etsimään vähän laajemmin kuin parista pienehköstä lähikangaskaupasta. Oishan tuossa ympärillä kyllä lääniä pellavaviljelmillekin ;D

  VastaaPoista
 6. Aivan täydellinen sänky! Onnea löydöstä, todellinen harvinaisuus!!!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, harvoin näitä enään alkuperäisessä maalissa vastaan tulee. Tuli heti heti sellanen olo, että tuo pitää saada talteen!

  VastaaPoista
 8. Upea sänky! Niin teidän näköinen ja värinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Kyllä se on meidän näköinen, tykätään patinoituneista maalipinnoista ja väriäkin saa olla, kunhan sävyt ovat rauhallisia murrettuja. :)

   Poista
 9. Anonyymi18.3.14

  Takavuosina ystäväni toi Virosta pellavakankaita, monenlaisia, paksuja ja ohuita. Jos sulla on sinne päin asiaa, pidäpä silmäsi auki tai laita ystävälle mallitilkku mukaan, jos on vaikka menossa Tallinnaan. Myös Latviassa ja Liettuassa on myynnissä erilaisia pellavakangastyyppejä. Vähän siis matkan päässä nämäkin.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi30.4.14

  Jos vielä pellavakangasta kaipailet, niin ep:llä, Kauhajoella on sellainen pieni putiikki nimeltään Mun kamari, siellä ollut pellavakangaita vähän joka lähtöön, omistaja on virolainen eli uskoisin kankaiden tuleva myös sieltä suunnalta :)

  VastaaPoista