8. maaliskuuta 2014

Talo nimeltä Kalax

Talomme tuli Kalaxin kylästä, Närpiöstä, ruotsinkieliseltä länsirannikolta. Talon tarina on meille arvoitus. Mielenkiintoinen matka talon historiaan on vielä edessä . Sisäpuolella tapahtuu nyt; eteisen ja porstuakamarin välinen seinä on kohonnut, välipohjaa on tehty ja tuvan parrut asennettu paikalleen.
 
Piiluttu hirsi ilta-auringossa näytti kauniilta.

Eteisestä tupaan.


8 kommenttia:

 1. Kivalle paikalle talonne nousee..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tykkäämme tontista kovasti, se on maalaismaisemissa, peltojen ympäröimänä, mutta silti metsää vasten. :)

   Poista
  2. Anonyymi9.3.14

   Mahtavaa seurata teidän tuvan kohoamista aina kun ohi ajan! Antaa uskoa omaan projektiin. :)

   Poista
  3. Minä taas ohi ajaessa seuraan teidän tuvan purkua.. Kyllä siitä vielä hyvä tulee! :)

   Poista
 2. Upea! Mukava seurata blogiasi, kun itse on känyt läpi samat vaiheet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, kun tämän blogin kautta on saanut kuulla muista vastaavista projekteista. Muutamia talon siirrosta kertovia blogejakin on tullut vastaan. :)

   Poista
 3. Onpa teillä mielenkiintoinen projekti, hyvä, että eksyin tänne! Kiinnostaa erityisesti, sillä meillä on myös muualta tuotu hirsitalo. Harmi vain, ettei tietoa siitä ole, mistä talo on peräisin. Emme myöskään tiedä kuin pystytysiän, mutta itse talon ikä on arvoitus. No, me emme ole vielä ehtineet tarttua itse päätalon vaiheiden selvittelyyn tai kunnostukseen, kun kunnostelemme ensin muita rakennuksia, joita riittää :) Tsemppiä teidän hienoon projektiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kävin kurkkaamassa blogiisi, mielenkiintoiselta vaikutti myös teidän saaristotila! On nämä vanhat talot kyllä mielenkiintoisia, kun ne ovat saattaneet vaeltaa paikasta toiseen monta kertaa. Saaristossa on kyllä aivan omanlainen viehätyksensä..hmm ja ihana meren tuoksu.

   Poista