21. maaliskuuta 2014

Huone tytölle

Vaaleanpunainen raikas ja valoisa huone Yli-Lauroselan talomuseosta.
Kysyin tytöltä minkälaisia toivomuksia hänellä olisi tulevaan huoneeseensa. Vastaus ei yllättänyt -jotakin vaaleanpunaista. Minusta on mukava toteuttaa myös lasten toivomuksia sisustuksessa ja olen melko kaikkiruokainen värien kanssa. Kysymys ei niinkään ole väristä vaan oikean sävyn löytämisestä. Minulla on muitakin lämpimän vaaleanpunaisia suunnitelmia taloon, mutta niistä myöhemmin.

Kuva kirjasta Yhdeksän taloa ja kirkko.

Haaveilin itse pienenä sänkykatoksesta, johon äitini ei koskaan suostunut niinkin kuivasta syystä kuin, että se kerää pölyä (!) Joten vaaleanpunaiset unelmat toteutukoon! :) Äitini ei ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut sisustamisesta, mutta lapsuudenkotini hirsipirtin tunnelman ja kalustuksen vaaliminen oli hänelle kunnia-asia, kuten myös yleinen historian tuntemus. Sieltäköhän juontunee myös minun kiinnostukseni historiallisiin interiööreihin.

Syntymäpäivä yllätys tytölle odottelee varastossa. Tässä on kaunis lämmin vaaleanpunainen sävy.

Huomasin torilta myynnissä olevan rokokoohenkisen sängyn, joka sopii mainiosti tytölle. Kauniit yksityiskohdat ovat myös mieleeni. Sänky on 1900-luvun alkupuolelta. Jos ei seiniä kuorruteta vaaleanpunaisella, niin voihan tuota sävyä tuoda ripauksen kalusteilla ja tekstiileillä. Hillityn värinen kelim-matto sopisi kaveriksi sängylle ja se yhdistäisi rouheudellaan sisustusta muihin tiloihin.

Museoissa on hyvä käydä oppimassa ennakkoluulotonta värien yhdistelyä. Ennen on osattu, vaikka värien saaminen on ollut haastavaa. Katsokaa, minkä värinen lattia tuossa yllä olevassa kuvassa on. Kuka nykyään maalaisi lattian vaalean punertavaan huoneeseen kellanrusehtavaksi? Ah tulisipa jo kesä niin pääsisi taas kiertämään talomuseoita.. Ensi kesäksi on jo lista valmiina, eikä niin kauvaksi tarvitse lähteä.
                                           
Kelim Afghan Old style-matto 147x101
Kuva Carpetvista.

8 kommenttia:

 1. Mun onkin pitänyt uksia sulta mistä kiinnostuksesi aikojen taaksen on lähtöisin :) Harmoninen tunnelma tuossa huoneessa, ennen kaikkea ihana kun ei ole liikaa tavaraa! Lapselle pitää antaa tilaa kehittää omaa makua, mukava että huomioit väritoiveet. Minusta vaikuttaa siltä, että monet etenkin äidit karttaa nimenomaan vaaleanpunaista vaatteissa ja sisustuksessa, onko sitten taustalla jotain omia toiveita villikkotytöstä - ihan niin kuin eivät mahtuisi samaan pakettiin ;)

  Sänky on mahottoman nätti. Minäkin haaveilin lapsena sänkykatoksista ja haaveilen yhä, mutta muoto on vielä hataraa höttöä - ajattelin hitsailla jotain ;)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnolla odotan teidän sänkykatosta :) Tuo sänky on muuten sellanen, että siihen mahtuu aikuiseksi asti. En tiedä minkälaisilla trendeillä tänä päivänä mennään lastenhuoneiden kanssa (en ole vuoteen tilannut sisustuslehtiä, ähky iskee ajoittain !), mutta minusta tuntuu, että vaaleanpunaisella tytön huoneen sisustavia on kyllä aina ollut olemassa oma joukkonsa trendeistä riippumatta.

  VastaaPoista
 3. Heh hauskaa, itse olen myös toteuttanut lapsille jotain sellaisia juttuja, mitä muistan, että oma äiti ei toistuvista toiveista huolimatta suostunut täyttämään. Suloinen sänky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että niitä toiveita voi sitten ennemmin tai myöhemmin toteuttaa itse :) Sänky on kyllä suloinen, odotan kovasti, että saan kantaa sen sisälle ja käyttöön.

   Poista
 4. Marke23.3.14

  Joo, minäkin toivoin sitä sänkykatosta ja muistan myös tuon vastauksenkin pölynkerääjästä, hih! Me muuten nukutaan uudessa makkarissa ja lastenhuonekkin ois oven maalausta vaille valmis. En oo kerenny pitkään aikaan käymään blogissasi ja yllätys oli melkoinen, kun hoksin, et talohan on jo kopillaan!! Hienoltahan se näyttääpi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siskoilla samat toteutumattomat toivomukset eikä mäntypaneeliakaan saanut maalata valkoiseksi ;) Olen ajatellut monena päivänä soittaa ja kysellä kuulumisia, mahtavaa, että remontti on edennyt niin pitkälle. Kyllä meidän pitäisi tulla käymään!

   Poista
 5. Täälläkin katoshaaveilija. :) Ihan mahtava tuo sänky!

  Mua on kans ilostuttanut se, että ennen on käytetty paljon värejä. Tuntuu, että saa oikein luvan kanssa sitten itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sänky on kyllä ihana :) Samat ajatukset täälläkin, nyt saa luvan kanssa käyttää värejä! Vanhoissa taloissa on myös mahtavaa se, että huoneet voi tunnelmaltaan olla niin erinlaisia ja yllätyksellisiä. Siksi varmaan rakastan talomuseoita, kun aina on sellanen kutina, että mitähän tuolta seuraavasta huoneesta löytyy..

   Poista