6. maaliskuuta 2014

Keittiönkaapit


Ihania tällaiset yksinkertaiset keittiöt. Kuva Kvänum-keittiöiden sivuilta.


Keittiönkaappeja olen välillä miettinyt ja piirrellyt myös yksinkertaiset naamakuvat kaapistoista. Haluaisimme aika yksinkertaiset kaapistot ja jonkin verran avohyllyjä. Kyllähän tässä on monenlaisia vaihtoehtoja käynyt mielessä, mutta aina olen palannut tähän ensimmäiseen yksinkertaiseen L-ratkaisuun.

Huonekorkeudet ja mittasuhteet ovat todellisuutta vastaavat. Ikkunat lähtevät sen verta alhaalta, että ikkuna päätyseinällä jää väistämättä hieman kaapistojen taakse. Päätyseinälle tulee mukavasti 3 metriä yhtenäistä työtasoa.

Kaapit ikkunaseinällä.

Kaapit on ajateltu tehdä itse. Katsotaan, miten onnistuu  "tee se itse"-keittiö, mielenkintoista päästä kokeilemaan. :) Olemme aijemmin tehneet itse huonekaluja, joten ei tämä urakka ihan mahdottomalta tunnu. Minusta vanhassa talossa ei haittaa, vaikka keittiönkaapit eivät ole ihan viimesen päälle silosia ja huoliteltuja, jokin junnaava ja nariseva ovihan kuuluu vain asiaan.. Maalipinta saa olla reilusti sivellintyönä tehty. Ovissa voisi käyttää koivua, rungot teemme ehkä mäntyliimapuulevystä. Kaapit maalataan kauttaaltaan pellavaöljymaalilla. Mutta minkähän väriseksi? Ihania vaihtoehtoja on niin paljon..

Kuva Kvänum-keittiöiltä.

6 kommenttia:

 1. Tuo alimman kuvan annoin puusepälle malliksi meidän keittiötä varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän keittiöstä tulee varmasti ihana ja sopii täydellisesti talonne tyyliin! :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää teidän keittiösuunnitelma! Noita Kvänumin keittiöitä olemme mekin ihailleet. Viimeisin suunnitelma meilläkin on, että mies tekisi sekä keittiön kaapit että kodinhoitohuoneen kaapit itse. Meilläkään ei ole aiempaa kokemusta, mutta eiköhän siitä hyvä tule. Lufolkan.blogspot.fi -blogissa on vastaavanlainen yksinkertainen, mutta kaunis itse tehty keittiö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat suunnitelmat siis teilläkin keittiön kanssa :) Kvänumin keittiöt on kyllä kauniita. Minäkin olen käynyt tuolla Mamsell Lufolkin blogissa ihailemassa heidän itse tehtyjä kaapistoja.

   Poista
 3. Olipas onni, että löysin blogisi ja pääsen seuraamaan mielenkiintoista projektianne..:)

  VastaaPoista