26. kesäkuuta 2016

Keskikesän kuulumisetOn ollut niin paljon tekemistä, menemistä ja ehtimistä, monenmoista, että blogikin on jäänyt hetkeksi unholaan. Mutta välillä on myös nautittu lomapäivien suomista kiireettömistä hetkistä, yhdessäolosta, keskikesän valosta ja lämmöstä. Asumme nyt ensimmäistä kesää tässä talossa ja olen nauttinut valtavasti auringon kiertokulusta täällä. Heräämisen jälkeen on ihanaa aloittaa päivä aamuaurinkoisessa kylpyhuoneessa. Nykyään heräänkin aina ensimmäisenä ja nautiskelen aamun rauhasta itsekseni.
Myös makuuhuone on valoisa aamuisin. Välillä olen harkinnut pimennysverhon hankkimista, mutta toisaalta on ihanaa herätä kesäaamun aurinkoon. Valkoinen kuvio tuli tehdyksi seiniin, mutta välikuvion taidan tehdä syksymmällä.
Kuluneella viikolla meidän kodissa on tuoksunut juhannusruusu. Myös pihamaalle istutettiin ensimmäinen ruusupensas.


Nämä kuvat pihalta olen napsaissut yhdentoista jälkeen iltayöstä. Täällä on saatu nauttia auringon kiertokulusta aamusta iltamyöhään, vain aivan varhaisin auringonnousu jää metsän taakse, mutta siivilöityy hurmaavasti pohjoispuolen pelloille. Kurjet tuntuvat viihtyvän aamuvarhaisin ympäröivien peltojen rauhassa. Olemme nähneet pelloilla iltamyöhäsellä myös hirviä.
Piharakennuskin on ollut tovin aikaa maalattuna, vielä pitäisi kunnostaa ovet ja luukut. Nyt ei ole raskinut tehdä oikein mitään. Lämpö tuntuu niin harvinaiselta herkulta, että siitä on pitänyt nauttia täysin siemauksin.15 kommenttia:

 1. Tuo makuuhuone on todella kaunis! Aivan ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, makuuhuoneessa on mukavan levollinen tunnelma. :)

   Poista
 2. Ihania yksityiskohtia ja sisustus teidän talossa. Itsekin olen sellainen, että nautin hirmuisesti auringosta ja ylipäätään valosta. Se saa tulvia kotiin. Aamuisin on ihana nauttia aamupalaan auringon säteiden kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sama täällä, nautin kesäaamuista ja valosta valtavasti! :)

   Poista
 3. Ihania, kesän kauneutta huokuvia kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, juhannusruusut toi kesän sisälle. Olenkin kierrellyt pihaa ja miettinyt, mihin kaikkialle niitä voisi istuttaa. Saisi sitten napsia kimppuja mielinmäärin maljakoihin. :)

   Poista
 4. Uskomattoman kaunista, sanat eivät riitä teidän kodin kauneudelle!

  VastaaPoista
 5. Oi että, teillä on niin uskomattoman kaunis koti! Sanat eivät riitä! Huokuttelen enemmän ja enemmän kun luen ja näen kaikki kirjoittamasi postitukset. Aivan täydellistä, kaikki! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huokuttelen, onko edes semmosta sanaa? Tarkoitan ruotsin "suckar", jag suckar. Jag suckar, ert hem är så vackert! :)

   Poista
 6. Kiitos paljon! Minulla meinaa ruotsinkieli unohtua, kun tulee käytettyä niin vähän. Yritän lukea ruotsinkielisiä blogeja ja lehtiä, jotta vähän pysyisi ruotsi mielessä. Suckar tarkoittaa huokaista tai huoata, tarkistin sanakirjasta.

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunista. Ihania kesäpäiviä ja leppeitä tuulia sinne! :)

  VastaaPoista
 8. Hei! Kerroit maalanneesi miehesi tekemän pöydän vaaleanharmaaksi. Minusta se oli niin kaunis, että jäin miettimään, mikä maali ja mikä sävy oli kyseessä? Pitäisi maalata vanha kellastunut pirttipöytä. Ja miten on toiminut? onko kestänyt kauniina? Tekisitkö jotain nyt toisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei pöytä on maalattu Ottossonin pellavaöljymaalilla. Maali on sekoitettu titaani-sinkki valkoisesta ja umbran harmaasta. Minusta maali kuluu kauniisti ja on tarvittaessa helppo maalata vain päälle uudestaan. Minusta se on toiminut meillä tosi hyvin. Pöytä on kuitenkin tosi kovalla kulutuksella pikkulapsiperheessä.

   Joskus pöytään jäi mustikkasopasta laikkuja, mutta keksin koittaa niihin vauvanpuhdistuspyyhettä, kun mikään pesuaine ei niitä poistanut ja laikut lähtivät ihan kokonaan pois(!). :)

   Poista