14. kesäkuuta 2016

Puusohva valmisTähän saakka tupa on ollut lähinnä lastenhuoneena, mutta nyt olemme ryhtyneet sisustamaan sitä olohuoneeksi. Eipä ole juuri tehnyt mieli kuvatakkaan tupaa aiemmin, kun se ollut jatkuvasti lelujen valtaama leikkitanner. Nyt saimme kantaa kunnostamamme puusohvan tupaan. Ehkäpä tässä pian saadaan laajempiakin kuvakulmia otetuksi olohuoneesta.

Sohvassa oli tyypillinen vaaleanvihreä maali, joka oli imeytynyt syvälle kuluneeseen puuhun. Alkuperäinen punaruskea väri oli minusta kaunis, mutta lähti paikoin lähes kokonaan pois maalinpoistossa. Osa jaloista oli uusittu vähän kömpelösti, emme kuitenkaan lähteneet uusimaan niitä nyt, kun sohva tuntui kuitenkin tukevalta. Sekoittelin tämän pellavaöljymaalin mahdollisimman lähelle alkuperäistä väriä. Maalasin kaksi kertaa hyvin ohuelti ja minusta vanha patina jäi paikoin kauniisti kuultamaan alta. Nyt sohvaan pitäisi vielä tehdä pehmuste istuinosaan

15 kommenttia:

 1. Kauniin sävyn laitoit sohvaan. Varmasti mukavaa saada tupa olkkarikäyttöön!
  Itsellä samanmoinen maalausurakka edessä joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä on niin mukavaa sisustaa tupaa oleskelukäyttöön. Tsemppiä maalausurakkaasi! :)

   Poista
 2. Ihana!! Todella kaunis väri.

  VastaaPoista
 3. Kerrankin (!) voin kommentoida jonkun entisöintiin, että hyvin tehty ja olisin tehnyt itse samalla tavalla! Ainakin valokuvan perusteella voin näin sanoo. Väri on hyvä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis väri, sohva näyttää nyt arvokkaalta ja hienostuneelta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mulle tuli jotenkin sama tunne, sohva sai arvonsa ja ryhtinsä takaisin. :)

   Poista
 5. Hyvin olet onnistunut, todella kaunis ja ennen kaikkea sellainen vanhahtava lopputulos. 10+.
  Mielenkiinnolla jään odottamaan millaisen pehmusteen sohvan päälle taiotkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuohon taidan nyt ensihätään ommella ihan ruskeanharmaasta pellavasta päällisen. Ruudullinen olisi kiva.

   Poista
 6. Googlettelin punaruskean sävyn sekoittamista ja päädyin tähän postaukseesi! Tässä puusohvassa on kaunis sävy, juuri sellainen mitä olen ajatellut huvilan portaikkoon. Mistä sävystä sekoittelit maalin, jos saa udella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin siinä on poltettua terraa ja muistaakseni englannin punaista. Olen huono muistamaan näitä itse sekoittamiani, kun laitan bigmenttejä aina tuntuman mukaan, säätäessäni sävyä oikeaan suuntaan.

   Poista
  2. Totta, en minäkään muista koskaan mitä sävyjä olen sekoitellut. Kiitos kuitenkin, täytyy tilata pigmenttejä ja koettaa sekoitella!

   Poista