17. kesäkuuta 2016

EmännänkaappiTänä aamuna ulkona satoi vettä ja ilma oli mitä harmain, mutta näkymä makuuhuoneesta tupaan sai auringon paistamaan mielessäni.  Eilen illan hämärissä meille saapui kaappi. Hyvää kannatti odottaa. Tämä kaappi ei ollut missään myynnissä, vaan se löytyi antiikkikauppiaan omasta keittiöstä, jossa se oli toimittanut kattilakaapin virkaa kahdeksan vuotta. Kaappi tuntuu niin oikealta ja niin täydelliseltä meidän tupaan, että en meinaa käynistyä enään mihinkään, kun minun pitää palata yhä uudelleen tuvan puolelle tuijottelemaan kaappia.
Tuvassa lattiat on myös kuurattu ja räsymatot päässeet lattialle. Tuntuu, kuin tuvasta olisi tullut tupa vasta mattojen ja kaapin myötä.


Löysin hiljattain myös tällaisen öljylampun ja sekin näyttää meillä aina olleelta.
Kaapin myötä saimme kaivattua säilytystilaa tupaan. Kaapin sisällä on hyllyt. Kaappi veti hyvin sisäänsä lasten lelut, kirjat ja sarjakuvat. Myös omat tärkeimmät kirjani ja lehteni, mahtuivat ylähyllyille. Nimesinkin kaapin emännänkaapiksi, kun useinmiten puhutaan isännän- ja renginkaapeista. Kylläpä nyt onkin emännällä kaappia kerrakseen.  ;)
29 kommenttia:

 1. Pitäähän emännälläkin kaappinsa olla. Tuo on todella kaunis kaappi ja sopii teille aivan täydellisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaappi tuntuu täällä olevan kotonansa! Kyllä pitää emännällä kaappi olla, eikä mikään ihan pieni seinäkaappi. ;D

   Poista
 2. Kaunista! Ihan hurjan hieno kaappi ja sopii teille niin hyvin! Näkymä kamarista tupaan on kovin harmoninen, kaikki värit sopivat toisiinsa upeasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Vähän jännitin, että miten matot ja huonekalut sopivat yhteen. Kaappi onoikeastaan mielenkiintoinen, kun se maalauksineen kokoaa aika hyvin ympäröiviä asioita yhteen. :)

   Poista
 3. Teillä on kyllä upea vanha talo❤ Löysin vasta blogisi ja liityin lukijaksi. Minä rakastan vanhoja kaappeja, tämä teidän uusi tulokas on ihana! Meilläkin asustellaan vanhassa yli 100v. hirsitalossa, tule joskus poikkeamaan rautatieläistalo-blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Tulen mielelläni poikkeamaan blogissasi! :)

   Poista
 4. Voi että miten upea kaappi, niin kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on kaunis ja niib vanha. Maalauksetkin paikoin melkein pois kuluneet, mutta niin kauniit juuri siksi. :)

   Poista
 5. Ihmeellistä, kuinka täydellisen passeli kaappi löytyikin! Oikein on upea kaappi emännällä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Olen etsiskellyt kaappia vuosi kaudet. Ostanut pari projektiakin, mutta myynyt ne eteenpäin. Jotenkin mikään kaappi ei ole ennen tätä tuntunut aivan oikeanlaiselta. :)

   Poista
 6. Kyllä on kaunis ja täydellisesti ympäristöönsä sopiva kaappi!

  YlePuheella (tai yleykkösellä) kuului eilen illalla ohjelmaa, jossa jokin (varsin viisaan kuuloinen) naishenkilö oli sitä mieltä että meidän nykyihmisten pitäisi olla enemmän materialisteja; ei tyytyä halpoihin, vain hetken kestäviin huonekaluihin ja käyttöesineisiin, vaan olla niin paljon materialisteja, että hankkisimme esineitä, jotka kestäisivät aikaa ja kulutusta arvoaan ja viehättävyyttään menettämättä. Yhdyn täydellisesti noihin sanoihin, ja luulen ja tulkitsen kuvista ja kertomuksista, että siellä teilläpäin ajatellaan samoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inga!

   Kyllä ajatellaan samoin. Jotenkin sitä ei tunne huonoa omaatuntoa siitä että hankkii massiivipuisen huonekalun, joka on kestänyt 100-200 vuotta ja on edelleen käyttökuntoinen ja kestää vielä vuosikymmenet eteenpäin. Minulle nämä vanhat huonekalut ovat aina olleet puoliksi taideteoksia, joita välillä vain katselen. :)

   Poista
 7. Ihanaa ja kaunista!!!

  VastaaPoista
 8. Näyttää siltä että tuohon se on tehty ja suunniteltu! Juuri omalla paikallaan... Emännänkaappi kuulostaa oikein hyvältä nimeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös, vähän hassukin tunne, kun tuntuu, että kaappi on jotenkin entuudestaan tuttu (!) Ehkä se vain on niin paikallaan, että tuntuu, kuin se olisi ollut siinä jo vuosi kaudet tai kymmenet.

   Poista
 9. Voi mikä kaappi, uskomattoman kaunis!! Eihän tuollaisia ole edes tarjolla! Teillä on kyllä niin kaunista, nuo näkymät on aivan uskomattomat, huoh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mia! Ei näitä kaappeja kyllä joka päivä vastaan tule.. Onneksi saimme mahdollisuuden ostaa tämän meille.

   Poista
 10. Aivan upea kaappi! Taidampa jäädä vakioasiakkaaksi tänne, ihanalla tavalla kolahti tämä blogi! ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi ja tervetuloa blogini pariin. Mukava kuulla, että kolahti! :)

   Poista
 11. Aivan ihana tuo kaappi. Nyt se on päässyt kotiin. Ja nuo matot, aivan täydelliset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Kyllä kaappi on tullut kotiinsa. Nämä matot on myös niin ihanat ja oikeanlaiset! :)

   Poista
 12. Aivan ihana tuo kaappi. Nyt se on päässyt kotiin. Ja nuo matot, aivan täydelliset!

  VastaaPoista
 13. Upeat maalaukset, aivan selvästi alkuperäiset! Se on arvokasta ja säilyttämisen arvoista - onneksi kaappi tuli teille :D Oman alani opuksia lukiessa olen useaan kertaan todennut, että kaikkialla länsimaissa mennään vähän kerrallaan siihen suuntaan, ettei hankintoja enää tehdä lyhyellä tähtäimellä. Niin, että innostuttaisiin aina uusista jutuista, laitettaisiin niihin jatkuvasti rahaa ja sesongin vaihtuessa siirryttäisiin taas seuraaviin. Vaan niin, että laatu alkaa painaa yhä enemmän. Halutaan pitkäikäisiä ja joka suhteessa kestäviksi tarkoitettuja kertahankintoja, joita ei ole tarkoituskaan enää uusia. Tulipa vastaan eräs amerikkalainen nettikauppakin, jonka liikeidea perustui tähän. Sillä oli myynnissä vain - kas kas - perinteisiä tai samalla periaatteella tehtyjä uudistettuja huonekaluja, tekstiilejä, esineitä ja jopa vaatteita, joihin sisältyi lupaus: tämän kun ostat, se kestää koko loppuelämäsi ajan, pidempäänkin. Mikä voisi olla sen ekologisempi hankinta? Pitkäikäisistä esineistä tulee myös rakkaita. Niillä on tarina. Ja niihin tarinoihin te lisäätte oman lukunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä maalaukset tässä kaapissa on just niin upeat! Tuntuu hienolta, että saimme edes yhden tällaisen huonekalun taloomme, näitä niin harvoin enään kohtaa. Oikeastaan hämmästyttävää, että saamme olla osa tämän kaapin ilmeisesti jo yli 200-vuotiasta tarinaa. Kunhan ehdin , haluan hieman enemmän perehtyä kaappiin, jos vaikka siitä jotakin tietoa löytäisin.

   Siltä se tuntuu, onneksi, että ihmiset arvostavat aina enemmän laatua ja pitkäikäisyyttä ja haluavat kuluttaa vastuullisemmin.

   Poista
 14. Täydellinen kaappi, just ihanat sävyt ja patina. "Ma ha luun" meidän kolme vuotiaan sanoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suski! Meillä on kans tällainen "Ma ha luun" ikäinen pakkaus talossa. :)

   Poista