5. heinäkuuta 2016

Lapuan Kankurit ja Kulttuurikeskus Vanha PaukkuAsuntomessujen ajan kodissamme on mahdollista nähdä  Lapuan Kankureiden pellava - ja villatuotteita. Aikoinaan villa- ja huopatossutehtaasta liikkeelle lähtenyt maamme itsenäisyyden mittainen yritystarina elää tänä päivänä vahvana luoden kansainvälisesti kiinnostavaa designia. Olen hämmästellyt, miten hienosti ja saumattomasti nämä uudet ja modernitkin tuotteet istuvat kotimme perinteitä kunnioittavaan sisustukseen. Mutta näiden tuotteiden takana onkin vankka käsityöosaaminen, aidot ja luonnolliset materiaalit.

Lapuan Kankureiden tehtaanmyymälä löytyy Lapualta aivan upeasta vanhasta tehdasmiljööstä. Täällä päin liikkuville suosittelen ehdottomasti poikkeamista Kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun. Itse hämmästyin suuresti, kun ensimmäistä kertaa ajelin käymään vanhan patruunatehtaan viehättävässä miljöössä.. Meillä onkin jo suunniteltu kesäpäivän viettoa Vanhassa Paukussa jokiristeilyineen.'
-Yhteistyöpostaus-


4 kommenttia:

 1. Anonyymi6.7.16

  Vanha Paukku on ihan mahtava paikka. Kannattaa käydä tutustumassa museoon ja kirjastoonkin siinä samassa. Lapualla on ehkä Suomen rouhein kirjasto (mun mielestä).
  Tätäkin kommenttia kirjoitan em. kirjaston tutkijahuoneessa. :-)

  Tsemppiä asuntomessuihin, pitää itsekin piipahtaa Kitinojalla ihastelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa piipahtamaan!

   Käydessäni kurkinkin kirjaston ja museon puolelle, täytyy sanoa, että oli kyllä vaikuttavat tilat! :)

   Poista
 2. Ihana vinkki, kiiitos! Tästä taisi tulla meillekin mielenkiintoinen vierailukohde. En tiennytkään, että vanha patruunatehdas on valjastettu näin upeaan käyttöön. Niin riipaiseva kuin historia, on perin kunnioitettavaa, että tiloissa nykyään tuollainen kulttuurikeskus. Ja mikä jokinäkymä!

  Lapuan kankureilla on ihania tuotteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Historia on tosiaan riipaiseva. Suosittelen kyllä käymään! Olin suorastaan hämmentynyt, että läheltämme löytyy näin vaikuttava paikka. :)

   Poista