31. joulukuuta 2015

Uutta vuottaMonta pitkää päivää joutenoloa takana. Sisällä oli kyllä mukavaa ja tunnelmallista jouluna, mutta ulkona ei niinkään. Varsinkin joulupäivän vesisade oli jo vähän liikaa pohjoisemman jouluihin tottuneelle. Lumettomuuteen vielä kait jotenkin tottuu, mutta vesisateeseen jouluna ei. Minä, joka lapsuuden olen peuhannut lumessa, luistellut järven jäällä, hiihdellyt hiljaisissa metsissä, lasketellut ja hiihtovaeltanut Lapin tuntureilla, kaipaan lunta tähän vuodenaikaan. Ikuisuudelta tuntuva syksy nostattaa välillä ikävän lapsuuden maisemiin ja valkoiseen valoisaan talveen.
 Pääasia kuitenkin, että saatiin levätä ja olla vain. :) Ja onneksi saatiin nyt edes pientä pakkasta ja huurrepuita! Maisema kummasti taas kaunistui.
Miehellä toki on kylmemmät oltavat tuolla välikaton päällä. Siellä on nyt paukuteltu taas välipäivinä. Kattorakenteet ovat aika monihyväiset yläkerrassa ja niitä on nyt ryhdytty valmistelemaan villan puhallusta varten. Myös lattioita on paperoitu ja koolattu.Kuistin päälle tuleva huone ja tämä takalyhdyn yläosa on villoitettu selluvillalla.Eiköhän tämä tästä taas käynnisty. Vaikka mukava olisi vain laiskotella, kun miehelläkin on pidempi loma. ;) Tätä se uusi vuosi tietää, yläkerran pakerrusta. Mutta sitä jaksaa, kun tietää, miten upeita huoneita sinne on tulossa! Huonekorkeus ja kauniit hyväkuntoiset hirret oli positiivinen yllätys tässä yläkerrassa. Näen mielessäni jo hieman askeettisen yksinkertaiset ja levolliset makuuhuoneet.

Mitä muuta tämä alkava vuosi tuo tullessaan. Toivoisin, että ehdimme aloittamaan puutarhan laittoa ja sieltä voitaisiin pikkuhiljaa saada luomua ruokapöytään. Näinä rakennusvuosina olen ehkä eniten kärsinyt siitä, että ruokapuoli on liian usein hoidettu nopeasti ja kaupasta on haettu kiireellä helppoja ruokia. Leipominen on jäänyt vähälle ja marjat poimimatta. Onneksi ystäväperheen teinipojat poimivat meille mustikoita syksyllä, kun muuttorumban keskellä voimat eivät riittäneet marjametsiin.


Hyvää Uutta Vuotta toivotellen,

Elina10 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kuva teidän ikkunoista ja ihana oli myös edellinen postaus! Upeat verhot olet ommellut tupaan! Tuon kaltaiset minäkin haluaisin osaan huoneista! :) Oikein onnellista ja siunattua uutta vuotta teille! Eiköhän meistä tulevan vuoden aikana viimein naapureita tule! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Tosi mukavaa, että teidän muutto koko ajan lähenee!! Minusta on kiva, kun voi luoda huoneisiin vähän erilaisia tunnelmia juuri verhoilla, matoilla ja huonekaluilla. Meillä tämä tupa saa pysyä tällaisena oikein talonpoikaisena. Pyrimme sisustamaan sitä niin, että vanha tupatunnelma säilyisi, vaikka jotakin uuttakin sinne on tulossa. Välikamarista tulee sitten vähän koreampi. :)

   Poista
 2. Onnellista uutta vuotta teille ♥

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän hyvin kaipuun pohjoiseen, vaikka en tiennytkään sinun sieltä olevan kotoisin (itse en ole mutta ymmärrän silti :D ). Kyllä joskus elämä tuntuu kuin suolattomalta puurolta, jos ei ole vuodenaikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli puolet elämästäni olen jo asunut kuitenkin enemmän Suomen eteläosissa ja tänne sitä on myös kotiutunut, mutta "oikeaa" talvea tulee silti vuosittain ikävä. Ehkä senkin vuoksi, että harrastukset ovat myös liittyneet paljolti talvi- ja lumijuttuihin. Tämä viime vuosi on ollut ehkä erityisen kamala, kun ei ollut edes kesää! :)

   Poista
 4. Voi vitsi, minäkin näen jo silmissäni, minkälainen vintti tuosta on tulossa ja mitä mahdollisuuksia se sisältää!! En malta odottaa seuraavia postauksiasi sen etenemisestä. Meillä on päätalossa myös hieno avara vinttikerros, johon saisi vaikka mitä. Venevajaan tulee sen sijaan matalampi maja ja siinä täytyy olla tosi tarkkana, ettei sisusta sitä "yli". Tosi kivaa seurata teidän projektia ja uskon, että mielessäsi jo sisustussuunnitelmat laukkaavat ;). Toivotaan, että se talvi tästä vuodenvaihteesta nyt alkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu jo täällä vähän talvelta, kun pakkastaa! :)

   On noissa yläkerran vinokattoisissa huoneissa oma ihana tunnelmansa! Yläkerran sisustussuunnitelmat ovat aika yksinkertaisia ja hirsiseinää jää siellä alakertaa enemmän näkyville. Tässä vaiheessa alkaa tuntua, että onhan tässä jo aika kauan rakennettu. Mukavaa, että olet ollut seuraamassa edistystämme näin pitkän ajan! Ei tämä kyllä varmasti vielä aikoihin lopukkaan. Niin kuin teilläkin, meillä myös odottaa noita uusia projekteja, mutta tuolla päärakennuksen ulkopuolella.

   Poista
 5. Hyvää alkanutta vuotta teille. Lämmin tunnelma välittyi viime postauksesi joulukuvista ja voi, miten kaunista teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, hyvää alkavaa vuotta myös teille!

   Poista