8. joulukuuta 2015

Seinäkaappi ja vähän muutakinTänään oli melkein häkellyttävä aamuauringon paiste, jonka ensimmäiset säteet ylsivät suoraan juuri eilen illalla seinälle kiinnitettyyn kaappiin. Tämä kaappi tuli meille viime viikolla, kun tein vähän vaihtokauppaa huonekaluilla, jotka ei oikein meillä ole löytänyt paikkaansa.


Ovet alkavat olla nyt maalauskunnossa. Ne ovat olleet aikoinaan punaruskeat, peilit ovat olleet ulkokehyksiä vaaleammat. Tekisi jo kovasti mieli päästä maalaamaan näitä ovia ja koristemaalauksiakin, mutta täytynee odottaa kevääseen, että voimme hetkeksi sulkea alakerran pois käytöstä. On ihan turha kuvitella mitään maalaustöitä tässä, kun asutaan muutamassa huoneessa tiiviisti lasten kanssa. Toisaalta on hyvä, kun on ollut aikaa katsella paikkoja ja miettiä ihan rauhassa valintoja.
Tämä kirjanen Gunilla Lång-Kivilinnan sarjasta Rakennusperinteen vaaliminen olisi pitänyt saada käsiin jo vuosia sitten! Ihmettelen, että luen sitä vasta nyt. Olen samasta sarjasta lainannut kyllä ikkuna- ja kuistikirjaa, mutta tätä en ole onnistunut saamaan käsiini. Ilmeisesti se on aika suosittu tällä alueella, kun ei ole koskaan aiemmin sattunut olemaan kirjaston hyllyssä.
Sain olla viime viikonlopun yksin kotona, kun mies lähti lasten kanssa mummolaan. Minulla oli töitä, mutta illat meni lehtiä ja kirjoja tutkiessa. Ihanaa, kun oli aikaa lukea rauhassa! Päätin jo ennalta, että käytän tämän ajan talomme sisustamisen miettimiseen. Kaivoin esille kaikki lehdet ja kirjat ja selasin antaumuksella niitä läpi. Tässä kirjassa oli muutama kuva Stundarsin rakennuskorjauskeskuksen näyttelytalosta. Jotenkin näissä kuvissa oli jotakin tuttuakin. Uuni, punaiset seinät, valkoinen katto ja tuo ovikuvakin vain vahvisti suunnitelmaani syventää ovien väriä tummemmaksi. Tuntuu, että meillä olisi pian alkamassa jännittävä matka talon sisustamiseen ja esineistön keräämiseen. Vähitellen olen alkanut kaipaamaan myös verhoja ja mattoja!


10 kommenttia:

 1. Onpa upea pikkukaappi, todella kaunis!
  Kirja kuullostaa mielenkiintoiselta, ei ole minuakaan vastaan tullut, vaikka näitä perinnerakentamiseen suunnattuja kirjoja on kertynyt iso pino.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia!Tuo kirja kannattaa kyllä haalia käsiinsä. :) Siinä oli paljon pohjalaistalojen sisustuksen historiasta.

   Poista
 2. Olipas sinulla ihana, rauhallinen viikonloppu! Kaunis kaappi ja teidän ovet! <3

  Me taidamme olla syypäitä siihen, että tuota kirjaa ei ole näkynyt siellä kirjaston hyllyssä hetkeen. Meillä oli nuo kaikki Gunillan kirjat jossakin vaiheessa varmaan vuoden lainassa. :D Uusittiin vain lainaa aina netin kautta, kun ei kerran varauksia ollut. Ei muka ehditty niitä lukemaan aiemmin. Noissa kirjan kuvissa on kyllä hyvin paljon samaa, kuin teidän kodissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Kyllä sitä osaa nauttia joka minuutista, kun saa joskus olla ihan yksin kotona. Hyvää tekee joskus nukkuakin pari yötä tietäen, että herätyksiä ei tule.

   No oishan se pitänyt arvata, että kirja on teillä jemmassa! ;D Tuosta löytyi kyllä paljon tietoa, jota olen etsinyt.

   Poista
 3. Anonyymi8.12.15

  Asumme vanhassa talossa, jonka remintointisuunnitelmasta vastasi Gunilla kuusi vuotta sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talonne suunnittelu onkin ollut hyvissä käsissä! :)

   Poista
 4. Mielettömän upea kaappi! Teit hyvän vaihtokaupan. Nuo kirjan kuvathan ovat kuin suoraan teiltä - tuo oviparikin! Ovista tulee varmasti kauniit, jos maalaat ne samantyyppisesti kuin kuvassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, kaappi on kyllä ihana! Hyvä, että saimme tämän, joka meillä löysi meillä heti paikkansa. Tuossa kirjan tuvassa oli kyllä paljon samaa tunnelmaa, kuin meilläkin. :)

   Poista
 5. Voi mitkä auringon maalaamat pinnat ja kuvat! Eikö ole hyvä, kun maalausinspiraatio vaan talven aikana kasvaa. Kun kevät koittaa, sinua ei pidättele mikään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Tuntuu, että nyt kaamosaikaan aurinko vain silloin tällöin pyyhkäisee läpi huoneiden. Silloin täytyy vain pysähtyä ja nauttia jokaisesta säteestä! Maalausinspiraatio tosiaan on taas lähtenyt hyvään nousuun ja kevään valo tulee varmasti sitä entisestään nostattamaan. ;)

   Poista