23. joulukuuta 2015

Ensimmäinen JouluNyt joulun valkeat välkkyy,
kun juhlan vietto jo on.
Taas lasten lauluna helkkyy,
jo riemu lausumaton. Oi armas auvojen ilta,
oi joulun aatto ja yö.
Kun loistaa tähtien silta
ja lapset leikkiä lyö!


Tupa täynnä on tuoksua kuusen
ja tuiketta kynttiläin.
Soi riemukas juhlavirsi,
läpi sydänten syttyväin.

– Immi Hellen –


Täällä rauhoitutaan ensimmäiseen jouluun uudessa vanhassa kodissamme. Tämäkin joulu jää muistoihimme varmasti raksa-ajan jouluna. Näistä raksa-ajan jouluista olen silti nauttinut valtavasti, joulu on jotenkin yksinkertaistettu ja yhdessäolon ihanuus on korostunut kiireisen ajan keskellä. Jouluvalmistelujen kanssa on menty jälleen yksinkertaisesti ja mahdollisimman helpolla. Kun koti tuntui olevan ajoissa valmiina vastaanottamaan joulun, huomasin, että ehdin ommella ilman stressiä vielä verhot tupaan. :)

Joulu voi varmasti olla monella tavalla vietettynä kaunis ja iloinen juhla. Minun lapsuuteni jouluun kuului kirkkossakäynti, jouluevankeliumi, tiernapojat/tytöt ja myös myöhäisillan kevennyksenä joulupukki. Lapsuuden jouluista on jäänyt päällimmäisenä mieleen iloinen, arvokas ja juhlava tunnelma. Jotakin sellaista, jota haluan välittää omille lapsilleni unohtamatta joulun sanomaa ja merkitystä. Ilokseni olen huomannut, että lasten piirustuksissa ja askarteluissa on näin joulun alla näkynyt useampaan otteeseen ensimmäisen joulun tapahtumat. Keskelle arkea on tullut tuoksahdus tallin, olkien ja vastasyntyneen tuoksua!Onnellista Joulua blogin lukijoille!

-Elina-


23 kommenttia:

 1. Mikä ihana tunnelma.. niin kaunis koti <3
  Verhot ovat yksinkertaiset, mutta niin täydelliset. Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia <3 Nämä ainakin on niin perinteiset pohjalaistuvan verhot, kuin olla voi. Ainakin liki jokaisessa museossa on täällä ollut tällaiset verhot tuvassa. :)1700-luvun rullaverhosysteemi olisi myös kaunis vaihtoehto. Pitää katsoa myöhemmin, jos tulee vaihtelunhalua verhoihin.

   Poista
 2. Ihanaa joulun aikaa teille!

  VastaaPoista
 3. Teillä on todella kaunis joulutunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, kuin tunnelma tulisi itsestään. Ei paljon tarvitse muuta, kuin kynttilöitä sytytellä. :)

   Poista
 4. Voi kuinka kaunis ja harras jouluinen tunnelma teillä onkaan. kodikkuus huokuu kuvistasi, kyllä teillä on ihmisen hyvä olla, uskon. Oikein kiireetöntä ja harmoonista joulua sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jotakin sellaista syvää kodikkuudentunnetta tämä vanha talo huokuu. Tuntuu, kuin se olisi ohikiitävien trendien ulottumattomissa. Se on näin ollut ja tulee olemaan. ;)

   Poista
 5. Siunattua joulua teidän kotiin!

  VastaaPoista
 6. Joulurauhaa ihanan pirtin asukkaille!

  VastaaPoista
 7. Joulurauhaa ihanan pirtin asukkaille!

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti teillä oli ihana joulu! Todellinen joulukoti teillä on, näyttää niin ihanalta ja tunnelmalliselta!

  VastaaPoista
 9. Kyllä on kaunis ja kodikas joulu teillä ollut! Joskus sitä toivoisi itselleen silmät, joilla näkisi noiden kuvien taakse, pääsisi kiertelemään vähän laajemmalle alueelle, oikealle ja vasemmalle ja huoneesta toiseen. Kerrohan kun pistät blogiisi videoyhteyden kotiinne, lupaan tiirailla ja ihastella ja päivitellä sitä kauneutta ja harmoniaa, joka ei varmastikaan rajoitu näiden kuvien äärilaitoihin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hih. Totuus on, että tämä väliaikaisuus aiheuttaa sellaisia epäesteettisiä nurkkauksia, joita mielellään rajaa kuvista pois. Kuten tämä tietokoneen rohjakekin tuvassa, jolle ei ole vielä löydetty sopivaa piilotuskaappia. Mutta varmasti tänne tulee laajempiakin kuvakulmia ajan myötä laitettua, kunhan saa sisustusta vähän enemmän laitettua mieleiseksi. :)

   Poista
 10. Ihanaa uutta vuotta teidän tupaanne!

  VastaaPoista
 11. Teillä on kyllä nätti puusohva päiväpeitteineen. Aika palautuu ihanasti menneisiin aikoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo sohva orginaalilla värityksellä on silmäteräni. Hyväkuntoisen vanhan villapeiton löysin antiikkimessuilta ja se sopii siihen just hyvin!

   Poista