15. joulukuuta 2015

Asioilla on tapana järjestyäAjatelkaas, olen koko syksyn huokaillut, että kun olisi edes pieni lämmin ikkunallinen työhuone, jossa voisi kunnostaa kaikenlaista, kuten ikkunoita, ovia, huonekaluja jne. Välillä olen selaillut jopa vuokrattavia työtiloja, mutta on tuntunut vähän turhan tyyriiltä satunnaiseen harrastajakäyttöön vuokrata tiloja jostakin kaupungin teollisuusalueelta. Lopulta laitoin jo pari projektia eteenpäinkin, kun ajattelin, ettei ole mahdollisuutta kunnostaa niitä talviaikaan. Miehellekin sanoin, että enään ei kyllä haalita yhtään projektia varaston täytteeksi.
Vaan mitä teki mies. Ostaa paukautti ison kuorman kaikenlaisia vanhoja mööpeleitä korkoossängystä hervottoman kokoiseen lautaskaappiin ja minä ehdin jo hätäilemään, että mitäs me nyt niille tehdään, kun ei ole minkäänlaista tilaa kunnostamiseen. Mutta hullunkauppojen iltana mies soittikin puhelun ja parin tunnin päästä hän oli katsomassa tyhjäksi jäänyttä puusepänverstasta. Ja tuota verstasta olen joka aamu katsonut keittiön ikkunasta aamukahvia juodessa tietämättä, että rakennuksen sisällä on todellakin tyhjillään oleva puusepänverstas. Samaisena iltana saimme vielä avaimen verstaalle. Asiaa on nyt tässä sulateltu viikonpäivät ja samaan aikaan aivot on raksuttaneet tuhatta ja sataa, mitä kaikkea voisikaan tehdä! :D 9 kommenttia:

 1. Apua, kuolen kateudesta. Meillä ei ole kuin jäistä pilkkopimeää työtilaa postimerkin kokoinen ala ja yksi liian siisti pieni huone sisällä, jossa ei puulämmityksen takia kamalasti uskalla pellavaöljyllä ja muilla talvella läträtä. Oispa autotalli, tai navetta tai joku... tai tyhjäksi jäänyt verstas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo maalaaminen on niin ongelmallista talviaikaan, meiläkin on kuistin iso ikkuna vain odottanut maalaamista. Samoin muutama huonekalu. Tämä verstas kuulosti vähän liian hyvältä ollakseen totta, mutta kyllä sitä nyt toistaiseksi saadaan käyttää. Helpottaa ja nopeuttaa tosi paljon sisustuksenkin etenemistä. :)

   Poista
 2. no joskus aina vitsailen että "kaiken saa mitä haluaa"...ja osuu nyt teiänkin verstas pulmaan!!!...asiat tosiaan aina jotenkin järjestyy...tätä teiän projektia on kyllä kiva seurata...iskällle kans terkut et hyvältä näyttää...korjaan et hiton hyvältä! ihaninta joulua omaan tupaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla, hyvää joulua myös teidän tupaan! Tämä verstaan käyttömahdollisuus tuli kyllä nyt tosi tarpeeseen. Joskus sitä ihmettelee, miten nämä asiat vain lutviutuu jotenkin eteenpäin. Monta kertaa on tässä rakentamisen aikana ollut tilanne, että mitenkähän tässä nyt toimittais, mutta aina on ratkaisu löytynyt. Ehkä me vihdoin saadaan vanha ikkunakin maalattua kuistin oven päälle. :)

   Poista
 3. Mahtava mäihä, saittepa kunnon työtilan tehdä ja tuunata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja tämä helpottaa tosi paljon rakentamistakin!

   Poista