16. joulukuuta 2015

Verhoja ikkunoihinOlen täällä jo hetken aikaa pyöritellyt verhoideoita mielessä. Verhojen kanssa mennään edullisesti ja kierrättäen meidän vanhoja valkoisia pellavaverhoja, joita on käytetty vuosi toisensa jälkeen kaikissa kodeissa, missä olemme asuneet.  Nyt ne taitavat vielä palvella lopunikäänsä tuvan salusiiniverhoina. Tuollainen ensimmäisen kuvan rullaverhokin olisi kaunis. Olen miettinyt, että rullaverhot voisivat olla hyvä vaihtoehto keittiöön. Pysyisivät puhtaampana tuolla yläilmoissa.


Kuva Stundarsista.


Porstuakamariin, johon tulee hieman tupaa hienostuneempi sisustus, olen ajatellut laittaa vähän pidemmät sivuverhot. Sine kävisi myös ilmavat pitsiverhot. Tuollaiset verhojen pidikkeet olisi myös kauniit.


Kuva Kuddnäsin museosta.


Kuva Ilmajoen Yli-Lauroselasta.


Kuva Stundarsista.

Raitaiset verhotkin kävisivät, mutta meillä taitaa tulla kauttaaltaan alakertaan valkoiset pellavaiset tai puuvillaiset verhot. Minusta ne ovat raikkaita ja sopivat jokaiseen vuodenaikaan.


Kuva Yli-Lauroselasta.

Perinnetaloissa verhot näyttävät myös ulos kauniilta ja luovat kodikkuuden tunnetta.


Kuva Seinäjoelta Liinamaan tuvasta.

Nyt pitäisi vain kaivaa ompelukoneet esille varaston kätköistä niin saisi vähän lisää kodikkuutta tähänkin tupaan! Onneksi nämä verhot ei tarvitse kovin ihmeellisiä ompelutaitoja, joten eiköhän tänne verhot  saada kohtuudella ripusteltua. Niin ja matoillekin löytyi kutoja, niitä aletaan suunnitella tammikuussa. Olen yrittänyt tuloksetta löytää vanhoja mattoja ja parin homeisen virheostoksen jälkeen päätimme hankkia uudet räsymatot.


20 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, tunnelmallisia tupia olet kuvannut. Mielenkiinnolla jään odottamaan miltä teidän kotinne verhot tulevat näyttämään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tullut kuvattua paljon museoissa, kuviin tulee usein palattua, kun miettii johonkin ratkaisua. Kun tämän talon tyylisiä koteja on aika harvoin esiteltynä sisustuslehdissä meillä Suomessa, niin ideoita saa hakea aivan muualta. Tuvan verhoista tulee varmasti tosi perinteiset salusiiniverhot. :)

   Poista
 2. Kiitos hyvistä verhovinkeistä! :) Me emme ole kovin aktiivisesti vielä mattoja etsineet, kun aluksi pärjää hyvin ilmankin. Ajatus vanhoista räsymatoista kutkuttaa kovasti, mutta ei niitä näytä kovin helposti löytyvän. Siis ainakaan tarpeeksi hyväkuntoisia ja sopivan värisiä/yhteensopivia. Kuka teille kutoo matot? Voi olla, että mekin päädymme lopulta uusiin räsymattoihin, jos ei vanhoja rupea löytymäänn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos näistä sait vinkkejä! :) On kyllä tosi vaikea löytää ensinnäkin monta suunnillensa saman mittaista ja sävyistä mattoa ja vielä kohtuullisen kuntoisina. Meidän matot tekee Retromatto Kauhavalta. Mallistoissa ei ole perinteisiä tuvan mattoja, mutta he tekevät myös yksilöllisesti suunniteltuja mattoja.

   Poista
 3. Kivoja kuvia! Olen käynyt itse kutomassa mattoja kansalaisopiston kudontapiirissä. Siinä saa apua ja opastusta eikä tarvite omia puita. Mattojen kutominen on helppoa ja melko nopeaa. Parhaimmillaan sitä paukuttaa metrin tunnissa, kun vauhtiin pääsee. Ja kun itse tekee, saa sellaiset kun haluaa. Olen tehnyt myös ystävälle lahjaksi ison keittiön matot. Hän valitsi itse värit. Mallin suunnittelimme yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista parhaiten sisustusvinkkejä on löytänyt museoista. Kuvia tuleekin tutkittua usein. Harkitsin itsekin mattojen kutomista kansalaisopistossa, olin jo sinne yhteydessäkin, mutta tuntuu ettei aika vaan riitä millään ihan kaikkeen.. :)

   Poista
 4. Kaikki esittelemäsi verhot sopivat täydellisesti vanhan talon tunnelmaan. Itselläni onkin kaikki näistä käytössä, paitsi raitaiset. Kierrätyksellä tääläkin on menty. Salusiinit on tehty kauniista vanhoista pitsilakanoista. Hyvä valinta ostaa uudet räsymatot, vanhoja montaa samanlaista on todella vaikea löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoista lakanoista saa myös ihanat, vanha kangas on niin napakkaa. Puoli vuotta olen aika aktiivisesti seuraillut kaikkia myyntipalstoja, mutta en ole onnistunut löytämään hyviä vanhoja mattoja. Vähän jännittää, että minkälaiset uusista tulee, mutta eiköhän ne istu, kun saa värit jotenkin kohdilleen. :)

   Poista
 5. IHANAAA! Näin taas paljon mitä täälllä on tapahtunut, käyn niin harvoin lukemassa. Olen varmaan sanonut aikaisemmin, ihan kuin meidän talo!!! Kuten olen miettinyt sitä ja kuten se nyt on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos Sabina! Olen ajatellut, että taidamme pitää samanlaisista asioista. Teillä on niin kaunis talo!!

   Poista
 6. Kiitos inspiroivista kuvista! Meilläkin kierrätän ja ideoin vasta. Haluaisin talveksi tiiviimpää, kesäksi ilmavaa tuulessa liehuvaa ja jotkut näkyvät ovat vain niin kauniit etten haluaisi peittää ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kuvat inspiroivat! Tuo onkin yksi asia, mitä näiden verhojen kanssa olen ajatellut - ei raskisi peittää näkymiä. Mutta kyllä minä silti verhot haluan. :)

   Poista
 7. Ihanan näköisiä vaihtoehtoja! Meillä ei ole verhoja muualla kuin vessan ikkunassa. Olen usein sovitellut erilaisia vaihtoehtoja, mutta niin kauan ollaan oltu ilman, että tähän verhottomuuteen ollaan totuttu :D Onneksi asutaan täällä metsän keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ole ihanaa, kun voi olla ja elää vapaasti ilman verhoja! Verhottomuuteen tottuu kyllä nopeaa ja perinneikkunat ovat itsessään jo niin kauniita, ettei niitä olekaan välttämätöntä verhota piiloon. :) Olenkin miettinyt, miten verhot saisi aseteltua niin, että ne peittävät mahdollisimman vähän ikkunoita. Meillä on mattojakin hyvin vähän ja nyt huomaan, että kaipaan vähän jo tekstiileitä taloon.

   Poista
 8. Anonyymi19.12.15

  Hei,

  Jos uusia verhoja päätyy ostamaan, niin kannattaa käydä Ylistaron Halpa-aitassa. Siellä on nimittäin saatavilla tupaverhojakin, ainakin perinteistä raitaista löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Näyttää siltä, että ainakin alakertaan saan verhot vanhoista kankaistamme. :)

   Poista
 9. Miten isnpiroivia kuvia! Verhoilla loihtii kyllä valtavasti kodikkuutta ja viimeisteltyä ilmettä.
  Verhottomuus on toisaalta virkistävä vaihtoehto sekin. Olohuoneen remonttimme jälkeen en raaskinut piilottaa verhoilla upeita ikkunapuitteita ja näin on menty jo kolmatta vuotta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin tuvan kohdalla tuntuu, että sieltä puuttuisi jotakin, jos jättäisi verhot laittamatta, vaikka verhottomuuteenkin varmasti tottuisi nopeasti. Nyt haluan ainakin koittaa verhoja, kun on kangastakin valmiina. :)

   Poista
 10. Verhojen ja ylipäänsä tekstiilien suunnittelu on kyllä niin kivaa… Vaaleat pellavaverhot tai pitsiset sopivat aivan ihanasti vanhaan taloon. Odotan jo innolla, mihin päädyt. Tsemppiä ompeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukava suunnitella verhoja! Kamalan pitkä aika vaan, kun olen viimeksi ommellut.. :)

   Poista