6. maaliskuuta 2015

Tuvan hirsien pesua


Olen aloittanut hirsien pesun tuvassa, harmaan kerroksen alta on kuoriutunut kauniit ruskeat hirret. Olen pessyt ennenkin vanhoja hirsiä, mutta en koskaan näin likaisia!! Pesuun käytin pellavaöljysuopaa, joka taitaa tästä lähtien olla melkein ainoa meillä käytettävä puhdistusaine. Kuvassa näkyy pestyä seinää oikealla ja harmaata likaista seinää vasemmalla.
Onko nämä samoja hirsiäkään. Työ ei ole mieluisinta, mutta sitäkin palkitsevampaa. Odotan, että pääsen taas jatkamaan jynssäystä ja saan nähdä tuvan vihdoin puhtaana.
Kylpyhuone alkaa pian olla maalauskunnossa. Sauna saatin viime viikonloppuna miehen veljen avustuksella paneloitua. Pohjamaalauksia on tehty kuistissa ja keittiössä lautaseiniin. Kaikin puolin on sellainen mukava tunne, että hommat taas etenee.. :)
 
Ja yksi viikko jälleen lopuillaan, mukavaa viikonvaihdetta kaikille!


17 kommenttia:

 1. On sinulla melkoinen pesumaraton! Ja minä kun olen aina tuskaillut ikkunoiden pesun kanssa.:) Uskon kyllä, että lopputulosta on ihana katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näissä kyllä pesemistä, muttä suurin osa hirsistä menee alakerrassa pinkopahvin alle, niin ei onneksi tarvitse pestä sen useammin. :) Ikkunoiden kanssa tulee varmasti tuskailtua minullakin joka kevät. :)

   Poista
 2. Aika hommaa, eikö? Meikäpoika käytti kuumaa vettä. Taisin tilkkasen mäntysuopaa siihen lorauttaa, mutta en niin paljoa, että patina olisi kulunut pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo pesu ihan työltä tuntuu. :) Meillä hirsissä on mm. kuivunutta savea, joka ei kuivaharjauksellakaan irronnut kunnolla, joten aika voimakkaasti sain näitä pestä. Meillä nämä tuvan hirret menee pinkopahvin alle piiloon. Keittiössä on niin hieno patina hirsissä, että mietinkin, kuinka sen saisi niissä varmasti pysymään.

   Poista
  2. Pysyyhän se, kun on varovainen ja huoltaa sitä patinaa mm. paistamalla rasvaisia ruokia. Patina kun on paljolti paistinrasvaa, likaa ja kaikki tietää, mitä muuta...

   Poista
 3. Aikamoinen urakka kyllä, mutta lopputulos on varmasti palkitseva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tarvitse vielä pestä, kuin alakerta.. :)

   Poista
 4. Iso työ, hieno homma, että nyt sekin on tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noita seiniä vielä edessä, mutta jokaisen pestyn metrin jälkeen on kyllä tyytyväinen olo! :)

   Poista
 5. On tuossa kyllä hommaa! Kauhulla odotan, milloin sama homma meillä alkaa. :P Mutta on kyllä niin kauniin väriset nuo teidän hirret! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi teillä ei ole yhtä kaamean lian pinttämät hirret..!! :D Keittiössä on oikein tasainen kaunis ruskea sävy hirsissä, nämä tuvan hirret ovat vähän epätasaisemmat sävyltään.

   Poista
 6. On nuo tummat hirsiseinät vaan niin tunnelmalliset, hienoahan se on jos osa jää näkyviin! Ahkera saa tuossa hommassa olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne vanhat hirsiseinät kauniita ja tunnelmallisia! :)

   Poista
 7. Anonyymi27.3.15

  Heips, oletko ihan juuriharjalla pessyt hirret vain miten toimit, ei kai räteillä saa tarpeeksi pinttynyt lika pois??
  t annette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastelin hirret ensin märällä rätillä, sitten harjasin juuriharjalla ja pellavaöljysuopavedellä ja pyyhdin vielä puhtaalla vedellä.

   Poista
 8. Huomenta, oon tässä kahlaillut blogia alusta asti. Ihana lukea siirto projektista kun en sellaseen oo aiemmin törmänny. Saako tiedustella miksei hirsiä pesty sillon aluksi ennen kasausta? Mää kun oon tällanen Hessu Hopo nii olis ollu helpompi roiskia ilman ihanaa lattiaa varottavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että olet löytänyt tänne. Kyllä hirret olisi aika mahdoton kasausvaiheessa pestä, sen verta suuri läjä niitä on ja ovat vaikeasti liikuteltavia. Muutenkin sotkeutuvat ja pölyyntyvät vielä monta kertaa rakennusvaiheissa. Meidän kehikko kasattiin talviaikaan. Ei pesussa mitään ongelmaa ole, olen pessyt hirsiä useita kertoja. Lattiaa voi suojata muovilla, eikä vettäkään tarvi niin mahdottomasti käyttää.

   Poista