8. maaliskuuta 2015

PellavaaKävin ystäväni kanssa naistenpäivän kunniaksi Antiikkimessuilla. Eipä tuolta tyhjin käsin voinut kotiin lähteä, vaikka mitään erityistä en lähtenyt etsimään. Heti ensimmäisessä kojussa odotti kaksi aivan priimakuntoista paksua, vanhaa ja harvinaisen pitkää pellavalakanaa upeilla pitsireunuksilla.


Ja samaan teemaan liittyen löysin pellavasta ja vuodevaatteista kertovan kirjan upealla kuvituksella varustettuna.


Olen aiemmin luottanut vanhoihin puuvillalakanoihin, joita olen saanut jonkin verran äidiltäni ja tiiviiseen satiinipuuvillaan, mutta nyt olen löytänyt myös pellavan vuodevaatteisiin ja ihanampaa materiaalia en kyllä tiedä!

14 kommenttia:

 1. No Pömpelissäkin juuri fiilistellään pellavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellava on niin kaunis materiaali, että välillä aina pitää vähän fiilistellä :)

   Poista
 2. Ihania nuo kirjan sängyt, oikein verhon takana ja niin kauniisti koristeltua kangasta! Pellavakangas on kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi kauniita ja nuo verhosängyt aivan erityisen ihania. Täälläpäin on ollut tuvissa sellainen kerrossänky eli korkoossänky, jossa on ollut tuollaiset verhot. Sellaisen kun vielä jostain löytäisi. :)

   Poista
 3. Niin yksinkertaisen kaunis materiaali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, luonnonmateriaalit ovat yksinkertaisesti kauniita. Tähän taloon ei muita materiaaleja osaa ajatellakkaan. :)

   Poista
 4. Anonyymi9.3.15

  Mistä olet löytänyt pellava-vuodevaatteet? Tiedän että niitä löytyy monesta paikasta, mutta kaikki eivät taida olla yhtä pehmeitä/ihania.
  Terv. Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertailin monesta paikasta lakanoita ja hintaerot oli aika huimia.. varmasti laadussakin on vaihteluita, mutta minulla ei siitä ole kokemusta. Päätin lopulta koittaa edullisimmasta päästä H&M:n lakanoita, vieläkin edullisiemmat oli jossakin nettikaupassa. Tiiviin puuvillan jälkeen pellava ei heti tuntunut niin sileältä, mutta pehmenee pesujen myötä. Pellavan lämpöisyys näin talviaikaan on erityisen miellyttävä ominaisuus. Kerrotko, mistä olet itse löytänyt hyvät pellavavuodevaatteet? Olisin kiinnostunut, sillä aion ostaa näitä lisää jatkossakin.

   Poista
  2. Anonyymi11.3.15

   Minulla ei vielä itse ole pellavalakanoita, olen etsinyt ja katsonut monesta paikasta, mutta en ole oikein tiennyt mitkä olisivat riitävän hyviä :) Jostakin paikasta luin että pellavalakanoita pitää aina kuivata kuivausrummussa, muuten ne pölyävät niin paljon? Semmosta meillä ei ole, joten enimmäkseen sen takia en ole oikein uskaltanut ostaa...

   Poista
  3. Tuosta pölyämisestä en ole koskaan kuullut ja minulla on kyllä tuttuja, jotka käyttävät pellavalakanoita ilman kuivausrumpuakin. :)

   Poista
  4. Anonyymi15.3.15

   Okei, no sehän kuulostaa hyvältä! :) Saapas nähdä sitten milloin meillekin tulee pellavalakaoita :) Kiitos vastauksista!

   Poista
  5. Meillä on ikean pellavalakanoita parit erilaiset. Ovat olleet vuoden jatkuvassa käytössä (puuvillaiset jäävät nykyään helposti kaappiin), eikä kunnossa/laadussa ole mitään moitittavaa. Kuivausrummussa ollaan kuivattu, mutta viimeksi kuivasin narulla, ja jotenkin se rapsakka pinta tuntuu myös ihanalle. Eli jomminkummin ja kumminkin hyvä! :)

   Poista
 5. Kauniit pellavalakanat olet löytänyt! Minulla on vain pari pellavaista pöytäliinaa ja laudeliinaa, mutta moni on kehunut juuri pellavalakanoita ihaniksi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nuo lakanat on kyllä kauniit ja sopivat myös verhoiksi, kun ovat tuollaista laskeutuvaa melko raskasta kangasta. Voin kyllä suositella noita pellavaisia vuodevaatteita, ovat ihanan pehmoiset ja lämpöiset.

   Poista