14. maaliskuuta 2015

Kylpyhuoneen seinät ja kuistin kaappi


Nyt on ollut taas kiireistä tämä elämä, enkä ole oikein ehtinyt päivittämään pitkään aikaan talokuulumisia. Talolla mieli aina rauhoittuu, vaikka minkälaisen kiireen keskeltä piipahtaisi käymään. Tänään vain istuskelimme miehen kanssa tuvassa ja mietimme, mistä pysähtynyt jopa unettavakin tunnelma tupaan syntyy.. ah tuli kyllä jo niin kaipaus omaan tupaan!!

Kylpyhuoneen seinät on monen tasoituksen, hionnan ja maalauskertojen jälkeen saatu valmiiksi ja lattialaatoitukset saumauksineen myös. Jos joku muistaa vielä kylppäri suunnitelmani, niin meillähän oli ajatuksena maalata tuollainen raita tuonne lattianrajaan. Valo ei oikein nyt riittänyt kuvaukseen, mutta jos näistä vähän selvää saisi.






Lattiaa en ole voinut kuvata sillä se on ollut suojattuna pahvin alle ja pysyykin vielä toistaiseksi siellä katon maalauksen ajan. Tänään vähän raotimme teippauksia ja kurkistimme lattiaa.  Katon maalaamme pellavaöljymaalilla, joten kovin nopeaa ei ole valmista pintaa odotettavissa. Jännä nähdä, miltä kokonaisuus sitten listojen ja kalusteiden kanssa näyttää..

Kuistiin on rakennettu lautakaappi, joka on myös pohjamaalattu. Pitäisi löytää jokin kiva salpa vielä tuohon oveen. Katto ja lattialistat tuo sitten vähän näyttävyyttä tähän muutoin karuun kaappiin. Olenkin tässä miettinyt, miten karulta tämä meidän tekeminen näyttääkään! Kaikki on niin leveää, epätasaista ja ronskia. No ainakin koristemaalaukset, listat, ovet ja keittiönkaapit tuovat vähän koristeellisuutta tähän matalaan majaamme. :D




Tuvan hirret on pesty ja rintapaneeleiden pitäisi ensi viikolla olla noudettavissa sahalta. Niitä sitten seuraavaksi laittamaan. Uunin maalausta olen myös vähän suunnitellut. Taas pääsee kokeilemaan uutta maalia. Saa nähdä, kuinka onnistuu maalaaminen tuolla maitomaalilla.


16 kommenttia:

 1. Ymmärrän niin kaipuun omaan tupaan. Minäkin olen jo pari vuotta odotellut tässä päätalon remppaa ja näen vain valmiin tuvan mielessäni, mutta pitkään aikaan se ei kyllä valmiina oikeasti häämötä edessä :(.

  Kaunis ja hienosti viimeisteltyä jälkeä näyttää olevan tuo kuistin kaappi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaapista kyllä tuli ihan mielikuviemme näköinen. Teillä riittääkin siellä remppaa monen rakennuksen kanssa, mutta lopputulos tulee olemaan upea. Onneksi kesällä tulee oltua muutenkin paljon ulkosalla niin keskeneräisyyttä on helpompi kestää.

   Poista
 2. Kylläpä tulee hyvännäköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin tutustumassa blogiisi oli kiva löytää sinne. :)

   Poista
 3. Teille tulee todella valoisa ja suuri kylpyhuone! Eikö vaan olekin ihana haaveilla, millaiselta kaikki näyttää valmiina? Ymmärrän kaipauksen omaan tupaan varsinkin näin kesää kohti mentäessä. Minusta nuo vanhan ajan kaapit ovat niin viehättäviä, kun ne sulautuvat muuhun ympäristöön täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpyhuone tulvii auringossa aina aamulla ja aamupäivällä. Silloin se on parhaimmillaan. Kylpyhuone on aika tilava, sinne on mahdutettu suihku, kodinhoito- ja wc-tila.

   Minäkin tykkään noista vanhan tyylisistä kiinteistä komeroista juuri siksi, kun ne sulautuu niin kauniisti kokonaisuuteen.

   Poista
 4. Leveä ja ronski on juuri autenttisen näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. :) Mukava ajatus kuitenkin, että seuraavissa työvaiheissa tulee jo jotakin hieman sirompaa vastapainoksi.

   Poista
 5. Kaappi on just niinkuin pitääkin. Hieno. Oletteko ajatelleet kokeilla roiskemaalausta jonnekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, roiskemaalausta on ajateltu tehdä tuvan seiniin. Talostahan löytyi tapettikerrosten alta roiskemaalausta ja vielä vanhempi kerros sablonimaalausta. :)

   Poista
 6. Komero on tyyliin sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui, että tälliset komerot kuuluu tähän talovanhukseen.

   Poista
 7. Anonyymi14.3.15

  Hei!
  Kiinnostaa nuo pesuhuoneen seinät onko maalauksen alla vesieriste? Kestääkö seinä iskuja varmaan lasten kans niitä saattaa tulla? Onko se ennen ollut paljonki maalattuja pesuhuoneen seiniä? T. Kiinnostunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on vedeneristykset. Seinä on lujalla laastilla rapattu. Samaan tapaan on tehty siskoni moderniin kotiin betoni-ilmeiset kylpyhuoneen seinät, jotka vain on maalin siasta lakattu teollisuuuslakalla ja on kestänyt jo pian kymmenisen vuotta lapsiperheen elämää.

   Poista
 8. Oih...mun kotitaossa oli juurikin tuollainen laattalattia. Löysin tänne :) Tervetuloa vastavierailulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä laatoissa on sellaista kivaa nostalgiaa. Kiva, että löysit tänne, tervetuloa lukijaksi, kävinkin kurkkaamassa mielenkiintoiseen blogiisi. Pitää tulla lueskelemaan ajan kanssa! :)

   Poista