25. maaliskuuta 2015

Kevätsiivousta ja listojen valintaa


Kevät paljasti pihamaan sotkuisuuden, piharakennukseenkin oli kertynyt talven aikana kunnon rytökasoja! Monta iltaa on raivattu pihaa, piharakennusta ja taloa, viety kaatopaikka kuorma ja pilkottu puutavaraa polttopuiksi. Ylimääräiset lankut roijattiin yläkertaan, mikä ei ollut kovin yksinkertainen asia, kun lankuilla on mittaa reilut kuusi metriä.

Huh hei, tulipa tämäkin tehtyä, lankkujen kantajille kuuluu siitä suuri kiitos! Nyt alkaa olla paikat sillä mallilla, että sähkömieskin saisi tulla töihin. Ilo on myös puuhastella talossa, jossa vihdoinkin pääsee täysin esteettömästi kulkemaan huoneesta toiseen!

Keittiönkaappien paneelit ja jalkalistat saatiin tänään. Kaikenlaisten listan pätkien kanssa onkin kuljettu ympäri taloa.. hienoja vaihtoehtoja on valtavasti, päättääkin pitäisi joskus. :) Vinolistaa tulee tupaan, eteiseen ja välikamariin. Hieman koristeellisempaa ajattelimme valita niihin tiloihin, joissa on kaapistoja, kuten keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Koristeellisesta kattolistasta tulee osa kaappikokonaisuutta.


Sahalta saamamme jalkalistan palanen näytti hurjan massiiviselta vuokrakodissa, mutta talolle se oli heti luontevan näköinen. Korkeutta listalla on 140 mm.
Miehen tekemä koepala tuvan kattolistaksi. Tupaan laitamme tällaiset yksinkertaiset vinolistat, joihin voi tehdä koristemaalausta.Karmilistaa.Kylpyhuoneen valkoiset seinät saa vielä uuden sävyn. Todettiin, että helmikuun pimeänä iltana kiireessä valittu sävy on liian kolkko. Onneksi muut maalaustyöt ajoittuu nyt kevääseen, valoa alkaa riittämään pitkälle iltaankin.

8 kommenttia:

 1. Juu listat näyttää "oikeilta"...itekki ollaan aina valittu ne "koreimmat" eli yleensä ne leveimmät (ja kalleimmat)mut kun itelle kotia tekee pitää laittaa kerralla hyvät!! löysin vastikään...blogisi...ja pakko se oli jäädähirsitupaa seuraamaan...mahoton urakka teillä on jo hyvällä mallilla! Meillä on vanha talo...jota ei onneks oo tarvinnut siirrellä...mutta nyt on pihaRakennuksen teko harkinnassa...hyvä hakea perspektiiviä...urakan suuruudesta...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne, tervetuloa seuraamaan! Olemme saaneet molemmat kehikot valmiiksi purettuna ja saatu siitä vähän helpotusta urakkaan. Kyllä' tässä silti ihan tekemistä riittää, mutta tykätään myös kovasti kaikesta, mitä tämä talo on mukanaan tuonut. :)

   Poista
 2. Tuo listojen valinta on tuttua, meillä on pinottu myös vanhat käyttökelpoiset, odottavat nyt rapsutusta ja uudelleen maalausta. Listoilla saa kyllä paljon ilmettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, jos on mahdollisuus hyödyntää vanhat listat. Me saatiin talokaupassa pelkkä valmiiksi purettu hirsikehikko, joten sen vuoksi käytämme paljon myös uutta materiaalia. Listat tekee kyllä ihmeitä, nuo kaapitkin saavat kummasti ilmettä.

   Poista
 3. Listojen maalaus on tullut tutuksi. Oikeestaan tein sitä kyllästymiseen asti. Nyt niitä laitellaan paikoilleen, kaikki muut paitsi lattialistat. Värien valitseminen on meille ollut vaikeinta, kun ei ole silmää ja kuitenkin haluaa väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä maalausurakka on vasta edessä.. Värien valinta on aina haastavaa, kun kaikki vaikuttaa toisiinsa. Minusta teillä oli tehty hienoja tapettivalintoja.

   Poista
 4. On niin kiva nähdä, olette ehtineet niin ptikälle! Pian meilläkin toivottavasti keittiö muodostuu… I'm impressed! Miten ihmeessä ehditte!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sabina, meillä on alakerta kohtuullisen pieni noin 106 neliötä, olemme nyt keskittyneet rakentamaan sitä . Muutamme sitten alakertaan, kun saamme sen valmiiksi. Meille puutavara, kuten lankut ja kattolaudat, ovat tulleet suoraan valmiina sahalta. Olette tehneet siellä ison työn, kun otatte puutavaran omasta metsästä. Se on kyllä tosi hieno asia, mutta vie varmasti aikaa enemmän.

   Poista