29. maaliskuuta 2015

Rintapaneeleiden maalausta ja keittiökaappeja


Heti kun saimme talon siivottua ylimääräisistä laudoista ja lankuista, täyttyi se uudelleen keittiön kaappeihin käytettävistä paneeleista, puulevyistä ja  lattialistoista. Sitähän tämä rakentaminen on, aina uusi kaaos aluillaan, kun edellisestä on selvitty. :)

Laitanpa muutaman kuvan tänne tuvan maalatuista rintapaneeleista. Sekoittelin maalin harmaasta umbrasta ja luonnonvalkoisesta mattapellavaöljymaalista. Valitsimme tuvan rintapaneeleihin ja karmilistoihin neutraalin sävyn vastapainoksi paperoitavien seinäosuuksien ja kattolistojen väreille ja kuvioille. Tupaan emme halua hämyistä savupirttitunnelmaa vaan valoisan ja lämpimän ja hieman koristeellisenkin ilmeen.

Naulankannat ovat pieni tärkeä yksityiskohta peneloinnissa.Nautin kyllä näistä maalaustöistä tosi paljon, on ihana nähdä, miten tilat pala palalta muotoutuvat lähemmäksi mielikuvaa valmiista lopputuloksesta. Toinen mukava homma on myös saatu aluille. Mies on aloittanut keittiön kaapistojen rakentamisen. Näihin korkeisiin kaappeihin tulee integroitava pakastin ja jääkaappi.

Paneloitua kaapin kylkeä.Minun osuus tästä urakasta on jälleen maalaaminen. Tähän asti olenkin maalaillut talon vaaleita osuuksia, kattoja ja rintapaneeleita, mutta väripalettiin on keittiön myötä tiedossa energistä ja iloista väriä.
Koemaalattua jalkalistaa. Tätä sävyä on helppo taittaa vähän tilasta riippuen siniseen tai vihreään. Tähän olen sutinut samaa harmaata kuin rintapaneeleihin.

18 kommenttia:

 1. Wau, nyt kyllä odotan innolla millaisen keittiön saatte kotiinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiön suunnittelu on ollut tosi hauskaa, innolla itsekin seuraan, kuinka tämä onnistutaan vielä toteuttamaan. :)

   Poista
 2. Siellä jo keittiönkaappeja tehdään, vaude!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta asiaa pitää huomioida noissa keittiönkaapeissa, kun tulee integroitavat kodinkoneet ja vähän on koristeellisia yksityiskohtiakin noihin etumaskeihin tiedossa. Kotikonstein kun tehdään, eikä ole mitään puusepän välineistöä käytössä, pitää käyttää taas kekseliäisyyttä senkin edestä. :)

   Poista
 3. Täällä blogissa näyttämäsi inspiraatiokuvat ovat olleet toinen toistaan kiehtovampia. Tuskin maltan odottaa näkeväni, millaisiin värimaailmoihin ja koristeaiheisiin lopulta päädytte! Ja täytyy kyllä edelleen ihailla sitä, miten taitava ja ahkera mies sinulla on, teillä hommat etenee upeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miestä on kyllä kiittäminen ahkeruudesta! Tällaisessa projektissa on valtavan suuri asia, että omasta takaa löytyy osaavat kädet. Vaikka nämä asiat on opeteltavissa, niin kyllähän se tosi paljon nopeuttaa tekemistä, kun on jo valmiiksi monipuolisesti taittoa tehdä. Myös siitä on ollut suuri apu, että koulutyönäni piirsin talon kaikki piirustukset, työ- ja detaljikuvat ihan kaikesta. Talo on ikään kuin edeltä työstetty kummankin mielessä.

   Meillä on vähän ongelmana se, että hirsikehikko on ollut pystyssä sen verran vähän aikaa, että painumisen ja elämisen vuoksi, emme vielä ole uskaltaneet tehdä paperointeja/pahvituksia seiniin. Joten maalaukset, joita niin mielelläni jo tekisin, saa vielä odottaa. Toivottavasti saisin luotua hitusen sitä tunnelmaa taloon, mitä noissa monissa inspiraatiokuvissa on näkynyt.

   Poista
  2. Niinhän se vanha sanonta menee, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tausta- ja suunnittelutyön määrä on varmasti valtava. Blogista huomaa, että olet tehnyt sen intohimoisen perusteellisesti. Siksikin tätä on niin kiinnostavaa seurata, olet todella perehtynyt kulttuuri- ja tyylihistoriaan. Vaikka itsekin on tullut ahmittua vaikka mitä tietoa talonpoikaisesta rakennusperinteestä, aina oppii uutta :)

   Poista
  3. Voi itsestä silti tuntuu, että niin paljon olisi opittavaa ja opiskeltavaa näissä kulttuuri -ja tyylihistorian asioissa ja salaa haaveilenkin, että tulevaisuudessa niihin voisin paremmin syventyä tai sitten jopa opiskella alaa. Taidehistorian kautta on tullut monia asioita sivuttua, mutta nämä rakennusasiat taitavat silti olla ominta alaani ja niistä janoan tietoa jatkuvasti.. :) Pohjalaistaloihin piti hirveällä vauhdilla perehtyä oman projektin vuoksi, mutta silti tuntuu, että paljon olisi opittavaa. Esim. pohjalaistalojen sisustuksesta on ollut vaikea löytää kirjallisuutta ja tietoa.

   Poista
 4. AIVAN MAHTAVAA AIVAN MAHTAVAA...tulee mahtis keittiö!!! puuta sen olla pitää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Meistäkin tuntui, että keittiökaappien pitää olla puuta tällaisessa talossa. Toivottavasti tämä keittiö onnistuu!

   Poista
 5. Hienoa edistystä taas! Keittiön kaapitkin jo tekeille, vau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän pisteeseen, kun pääsee, talo alkaa tuntua melkein valmiilta! :) Vaikka totuushan on, että rakennettavia neliöitä on samanmoinen määrä välikaton päällä, mutta ei ajatella niitä vielä. :)

   Poista
 6. Komiaa tulee:) Odotamme jännityksellä jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, sisätöitä on ihanaa tehdä, vaikka kaikista vaiheista on omalla tavalla nautittu. :)

   Poista
 7. Huikeeta! Kyllä siellä teilläpäin nyt talot etenee ihanasti! Että jo keittiön kimpussa! Hauskaa, miten taloblogeissa ensin mennään olevinaan niin hitaasti, ja sitten yhtäkkiä hirmu spurtti ja koko ajan jotain uutta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitäähän meillä olla jotakin näytettävääkin teille kurssilaisille ;D No ei vaan, nämä sisustustyöt ovat sellaisia, että silmälle mukavaa katseltavaa syntyy nopeasti. Paljon on takana myös sellaisia pakollisia nyhräyshommia, joihin kuluu paljon aikaa, mutka jotka ei näy mihinkään, kuten vaikkapa hirsien tilkitseminen pellavariveellä.

   Poista
 8. Vou, hienon keittiön teette! Tuleeko niiden jääkaappien yms eteen joku ovi, ettei vanha tunnelma koneiden takia kärsi, vai? Mä kyllä rakastan noita tummia hirsiseiniä <3 Teille tulee ihana talo <3

  Luin TM Rakennusmaailmasta jutun miehestä ja hänen hirsitalosta, jonka hän purkasi itse, siirti itseraivaamalle tontille jossa oli vieläpä merinäkymä, ja taloa hän rakensi yksin 8 vuotta. Sitten tuli lopputarkastuksen aika ja kiristyneiden rakennusmääräysten vuoksi talo ei kelvannut edes ulkovarastoksi, vaikka siinä oli asuttu lähes 200 vuotta... Mies ei enää jaksanut alkaa eristämään taloa yms, mikä olisi pilannut vanhan tunnelman, ja myi sen unelman pois. Hieman kiehuttaa semmoinen byrokratia, sehän tuhoaa kulttuuria.

  Saatte olla onnellisia tuosta talosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! :) Kyllä noitten jääkaappien eteen tulee paneeliovet. Ainoat näkyvät kodinkoneet ovat uuni ja keittotaso.

   Tuo on totta, nykyiset energia- ja rakennusmääräykset ovat vaikeasti sovellettavissa vanhaan hirsitaloon ja niillä tuhotaan helposti vanhaa rakennuskantaamme. Tuossa blogini laidassa on linkki Pohjalainen rakennusprintö ry:n sivuille, jossa voi käydä lukemassa aiheesta.

   Poista