7. huhtikuuta 2016

Keittiön lattia valmisTäällä sataa vettä ja päivä on mitä harmain, eikä ole oikein otollinen hyville valokuville, mutta päätin muutaman räpsäistä. Keittiön lattia on valmis, mutta annamme sen vielä kuivua rauhassa ennen kalusteiden paikalleen laittoa. Lattia näytti aika siniseltä aiemmissa kuvissa, kun siinä oli vain pohjamaali, mutta lopullinen sävy on lämmin ruskeanharmaa. Aika paljon lattian maalaus toi valoa keittiöön. Sen huomaa erityisesti näin harmaana päivänä.
Kylppärin ovi uudessa tummemmassa ilmeessään. Ovet ovat olleet tosi työläät kokonaisuudessaan.. välillä on tullut mieleen, että vetäisiskö jonkun helpon peittävän maalin vaan päälle. Mutta en ole vielä antanut periksi, kun mielessä on kuva tummista ovista, joista hieman puu saa kuultaa alta. Jos ei onnistu, niin maalataan sitten päälle.
Nyt olisi niin hyvä maalata myös nämä eteisen kaapit, mutta en millään osaa päättää, mitä niihin tekisin ja  haluaisin. Tai oikeastaan tiedänkin, mutta samalla epäilen, osaanko kylmiltään tehdä ootrausta ja marmorointia?? Hah, ehkä olisi syytä vähän harjoitella..  ;) Mies sanoi, että koita pois, saahan sen maalattua päälle.
Näissä Ruotsissa otetuissa kuvissa on jotakin sen suuntaista, jota näkisin mielelläni meilläkin eteisessä.


Pahoittelen tätä epätarkkaa kuvaa, mutta minä niin tyykkään näistä muhkuraisista elämää nähneistä kynnyksistä!
Tänään mieleni oli yhtä harmaa, kuin kurja keli ulkona, mutta talolla piipahdus oli jotenkin taas voimaannuttava kokemus. Mistä sitä virtaa tuleekaan, kun katselee hetken ympärilleen ja alkaa miettiä, mitä tuolle tekisin, minkä väriseksi tuon maalaisin.

Toivottavasti pian paistaa taas kevätaurinko!

11 kommenttia:

 1. Kaunis on keittiön lattia! Mikä maali teillä oli käytössä? Meillä on suunnitteilla maalatut lattiat koko taloon,kartoitan hyviä maaleja😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on Ottossonin pellavaöljymaali. Tää sävy on sekoitettu; titaani-sinkki valkoinen, umbran harmaa ja pieni loraus poltettua umbraa.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa valoa teidän keittiössä. Yhdyn miehesi sanoihin, kokeile vain :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Pitää odottaa oikeaa innostuksen hetkeä , että uskaltaa ryhtyä hommaan. ;)

   Poista
 4. Kauniilta näyttää keittiön "uusi" lattia! Kokeile ihmeessä ootrausta/marmorointia, jos intoa ja kokeilun halua riittää! Itseä ei innosta maalaaminen yhtään ja mies joutuu hoitaa nekin hommat ihan täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, tykätään kyllä kovasti lattiasta maalattunakin! Minä oon aina tykännyt maalaamisesta ja varaan sen homman itselleni. Olen myös niin pikkutarkka väreistä, että parempi kait, että sekoittelen maalini itse. :)

   Poista
 5. Daniela9.4.16

  Hej!

  Jag tipsar också om att pröva på ådringsmålning. Restaurerade nyligen en gungstol, där färgen slipats bort på några av delarna och jag kopierade den gamla färgen.

  Resultatet blev förvånansvärt bra och det var väldigt enkelt. Bra arbetsbeskrivning hittas i Byggnadsapotekets handbok.

  Jag gjorde så, att jag blandade kokt kallpressad linolja med pigment och rev det ordentligt på en glasskiva. I mitt fall användes gult och rött pigment, för att få en orange bottenfärg. Sedan fick den torka - kanske två veckor. Till skede två användes piimä och pigment (brun + svart). Det penslades på med en ganska gles pensel. (Kan hända att färgen inte fäster, då bör man gnugga litet med stålull och putsa med sprit, för att få bort ytfettet). Filmjölksblandningen torkade ganska fort, efter ett dygn målade jag sedan hela gungstolen med en blandning av kallpressad kokt linolja och en liten skvätt brunt pigment. Då klarnade färgerna upp och man fick se slutresultatet. Sedan har den igen fått torka två veckor.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej Daniela!

   Tack så mycket för din kommentera och tips. Jag tror att jag försöka att måla ådringsmålning. Jag har hörde att kan måla med piimä och bigment. Det är jätte intresant! Gamla färger är så enkel och naturligt. Jag målade också vårt ugnen med mjölk och bigment.

   Poista
  2. Det måste jag pröva på sedan när vi hittat en stuga! Lycka till :)

   Poista
 6. Kotoisan näköinen keittiö! Meillä alkaa keittiöremontti, ja olen todella innoissani siitä. Kovasti olenkin jo materiaaleja katsellut. Tuommoinen vaalea lattia meilläkin haaveena. https://www.laatta-asennus.fi/palvelut/remontit

  VastaaPoista