12. huhtikuuta 2016

Ikkunan kunnostustaMeillä on aloitettu kunnostamaan kuistin isoa yläikkunaa. Poistin siitä maalit jo vuosi sitten, nyt mies purki ensimmäisen ikkunapokan osiin. Poistettiin vanhat kitit lasien urista. Osa puutapeista oli myös tippunut pois ja ne uusittiin.  Puuosiltaan ikkuna on tosi hyväkuntoinen, eikä tarvitse tehdä puukorjauksia lainkaan. Ikkuna ei luultavasti ole niin kovin vanha. Olisikohan 30-luvulta. Lasit ovat tuollaisissa urissa, eli nämä eivät ole pelkällä kitillä kiinnitetyt.
Ensimmäisessä pokassa on jo lasit paikallaan sekä uudet puutapit ja kittaukset. Ihan mukavaa vähän ikkunan kunnostustakin kokeilla ja ennen kaikkea mukava saada vihdoin viimeinen ikkuna taloon paikalleen!


2 kommenttia:

  1. Hyväkuntoiset pokat näyttää olevan. Pokan malli viittaa kyllä 1800-luvun puolelle. Voivat olla alkuperäisiä hyvinkin. Oliko ruudut puhallettua vai vedettyä lasia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietittiinkin, että milloinkahan on mahdettu tehdä tämän mallisia pokia. Lasi on kuitenkin vedettyä ja ikkuna on talon kuistin akuperäinen ikkuna. Taloon on ilmeisesti joskus 1900-luvun alkupuolella rakennettu tuollainen korkea kuisti, jolloin myös portaat on viety kuistista yläkertaan. Koko talon ruuruikkunat on silloin vaihdettu risti-ikkunoihin.

      Poista