24. huhtikuuta 2016

Eteisen kaappien maalaustaAjattelin laittaa muutaman kuvan vielä keskeneräisistä eteisen kaapeista. Yläosan olen maalannut temperalla. Alaosaan aloin eilen illalla maalata pohjaväriä ootrausta ajatellen. Bigmentti sekoittui huonosti öljyyn ja lopulta otin rätin käteeni ja pyyhin maalin (melkein) pois. Ja sitten kävi niin kuin usein taidekoulussa. Vahingossa tehdystä tai epäonnistuneesta alkoikin poikia uusi idea. Rätin jättämät pyöreät jäljet alkoivatkin ihastuttaa ja mietin tarviiko näille muuta tehdäkkään! Sehän on siinä tai ehkä vähän tummaa pigmenttiä vernissaan nostattamaan värejä ja kuviota. Tuohon ylä- ja alaosan yhtymäkohtaan maalaan tumman ohuen raidan, kuten näissä usein on ollutkin.
10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Itse pidän juuri tuollaisesta, ei niin tasaisesta jäljestä, luo mielestäni paremmin sellaista vanhahtavaa ja kodikasta ilmettä (jos siis sellaisesta pitää). Joten mä kyllä niin peukutan tuota aikaansaannostasi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiinnostaisi tehdä myös ootrausta, mutta tämäkin alkoi viehättää. Onhan niitä neliöitä kyllä tuolla yläkerrassakin kokeiluja varten odottamassa. :)

   Poista
 2. Tosi hyvältä näyttää, onnistunut tulos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt pitää miettiä tarkoin, jatkaako työtä vai jääkö se näin. Löysin muuten sen lehden, jossa oli munaöljytempera -ohjeet. :)

   Poista
 3. Minä kannatan myös tätä vahingossa tapahtunutta tulosta, näyttää todella hyvältä! Sielä on tapahtunut paljon ja kaikki on niin kaunista. Ei voi muuta kuin ihailla sinua minkälaista jälkeä olet saanut aikaiseksi munaöljytemperalla! Minua alkoi myös kovasti se kiinnostamaan. Johonkin huonekaluun olisi kiva kokeilla. Pigmenttejä en ole koskaan käyttänyt, mutta en usko sen niin vaikeaa olevan. Teidän ovista tuli niin kauniit, ihan kuin ne olisi aina oleet niin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannatuksesta! Se on aina hauskaa, kun sattumalta syntyykin jotakin jännittävää! :)Ehdottomasti kannattaa koitaa munaöljytemperaa, sillä osaa varmasti maalata ihan jokainen!

   Poista
 4. Hauskan näköistä! Parasta tuommoinen vahingossa tekeminen!
  Ps. Vähän kaipailtiin sua viime viikonlopun kurssille - ihan ku jotain oleellista olisi puuttunut, kun muuten sama porukka vuodesta toiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Siis et voi uskoa miten mulle kävi! Odotin kurssia joulusta lähtien, sumplin työvuorotkin, että pääsen paikalle. Jostain syystä (?!?) olin mielessäni ymmärtänyt, että kurssipäivät ovat lauantaina ja sunnuntaina ja ne olikin perjantaina ja lauantaina! Huomasin asian vasta perjantai-iltana, kun olitte jo ehtineet kuuntelemaan kaikki mielenkiintoiset luennot. Harmitti ihan älyttömästi. :( Ja vieläkin vähän. :/ Mulla oli vaan niin kiireinen viikko, etten ehtinyt keskittymään asiaan kunnolla.

   Poista
  2. No voi höh, olipas ärsyttävä syy!! Ei oikein voi ketään syyttääkään :D Mut noi pe-la-kurssipäivät on olleet kyllä jännä valinta, mutta jännästi vaan joka vuosi oon itsekin saanut homman sumplittua niin että on päässyt jopa perjantaihin, mutta varmaan monella jää tulematta sen takia.. en tiedä. Mutta onneksi sulla on sisäinen ohjaus päällä muutenkin tuohon tiedonetsintään, mitä tulee pohjalaistalojen sisätiloihin! Olisit voinut vaikka jonkun luennon siellä pitää, sen verran olet perehtynyt asioihin! Ajattele, kurssi sablonimaalauksesta ja munaöljytemperasta ja ties mistä lumppupaperivuoraukseta ja kuurilattiasta! Kyllä mä tulisin sille luennolle!

   Poista
  3. Joo, mielellään kuitenkin siellä kuuntelijaosastolla näitten tietojen ja taitojen kanssa. :D Oma harmittava mokani, kun en aiemmin tarkistanut kurssipäiviä.

   Poista