7. syyskuuta 2015

Maanantaiaamuna


Luulin, etten jaksa kuvata muuton jälkeen mitään. Mutta toisin kävi, jokaisesta pienestä edistysaskeleesta tulee niin hyvä mieli, että kamera on tullut otettua usein esille. Tämän aamun projekti oli makuuhuoneen puusohvan saattaminen jonkinlaiseen järjestykseen. Päiväpeitoksi laitoin keväällä antiikkimessuilta ostamani paksun pellavalakanan. Kangas on niin jämpti, että sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Nyt on pienelle pojalle isompi sänky.


Kaikenlaista tavaraa putkahtaa laatikoista. Taidekortti on muisto viiden vuoden takaisesta käynnistä taidekeskus Retrettissä, jossa silloin oli Helene Schjerfbeckin elämää ja taidetta käsittelevä näyttely.  Pikkutytöstä lähtien olen ahminut kaikki Helenen taiteesta ja elämästä kertovat kirjat. Ikkunalaudalla yksi minun suosikkityö - Elämänpuun tyttö/ Girl from the Tree of Life 1907.Tässä sänky kuvattuna vielä lintuperspektiivistä, kun huoneen ahtauden vuoksi oli niin vaikea saada kokonaan mahtumaan kuvaan. Aivan mahtavaa, kun nämä vuosien mittaan kerätyt tavarat tuntuvat nyt olevan, kuin kotonaan.

30 kommenttia:

 1. Kaunis puusohva! Ja osaan vain kuvitella, kuinka mahtavalle nyt tuntuu pitkän suunnittelu- ja rakentamisurakan jälkeen! Hienoa, että olette jaksaneet ja loppuun asti vielä niin hienoa jälkeä :) Tai eihän se taida loppu vielä olla, mutta tähän vaiheeseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisko, että hyvästi voiton puolella ollaan ;) Puusohva on kyllä kaunis ja helppo sijoittaa moneen tilaan.

   Poista
 2. Niin kaunista, sopusointuista <3

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis puusohva! Kyllä siinä kelpaa pienen miehen nukkua. :) Upea myös tuo edellisen postauksen lamppu! Meilläkin vielä olohuoneen ja makuuhuoneen lamput löytymättä ja kovasti olemme pähkäilleet, että minkälaiset lamput niihin sopisi. Toivottavasti sopivat tulevat vastaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa meilläkin on mietitty noiden lamppujen kanssa. En ole kyllä ehtinyt niitä kovin etsimäänkään. Ehkä niitä ajan kanssa tulee vastaan. Ainakin suutarinlamput käy minusta tähän meidän tupaan vähän kaikkialla yleislampuiksi. Itse tykkään aina iltaisin laittaa vähän tunnelmallisempia jalka- ja pöytälamppuja päälle. Luulen, että teillä riittää luonnonvalokin hyvin pitkälle. Meillä tupa on tosi pitkään vieläkin niin valoisa, ettei lamppuja tarvita, kuin ihan pimeän tultua.

   Poista
 4. Voi miten kaunis. Niin kaunis. Ja kokonaisuus vasta kaunis onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tosi paljon tämän kamarin tunnelmasta ja jotenkin sinne vähän sattumaltakin sijoitetut huonekalut ovat minusta yllättävän hyvässä sovussa keskenään. :)

   Poista
 5. Ooh, upea rauhallinen tunnelma. ja niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuuhuoneessa on kyllä ihanan levollinen tunnelma. :)

   Poista
 6. Sinulla on mielenkiintoinen blogi. Upeita esineitä ja tunnelmakuvia. Jään mielelläni lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elise, mukava kun olet löytänyt tänne. Tervetuloa!

   Poista
 7. Niin kaunista <3 Aina huokaan kun puusohvan nään. Se on yksi haaveistani jonka haluan joskus toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy parikin puusohvaa ja ne on kyllä monikäyttöisiä huonekaluja. Käyvät sohvaksi, että sängyksi. :)

   Poista
 8. Ihanaa, että olette päässeet muuttamaan! Kuvista välittyy niin kaunis tunnelma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on nautittu nyt, kun on päästy tänne. Tämän talon tunnelma on aivan ainutlaatuinen aiempiin asuntoihin verraten ja siitä saa iloa ja voimaa joka päivä. :)

   Poista
 9. Ihanaa, että olette päässeet muuttamaan! Kuvista välittyy niin kaunis tunnelma...

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että olette päässeet muuttamaan! Kuvista välittyy niin kaunis tunnelma...

  VastaaPoista
 11. Kauniita kuvia, tuo puusohva on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea, tämä sohva on jotenkin tosi sopusuhtainen, aika pieni ja siro. :)

   Poista
 12. Mun mies aina höpöttää tästä teidän blogista ja nyt vihdoin löysin itsekin paikalle toisen blogin kautta. Teillähän on kaikkea hurjan hienoa siellä, ei se ihmekään, että mies on ollut innoissaan :) Jään seuraamaan ja kahlaan varmasti jossain kohtaa tekstejä läpi oikein urakalla.

  VastaaPoista
 13. Onnea uuteen kotiin <3 Onpa teillä ollut urakka, mutta upea lopputulos
  on varmasti vaivan arvoinen. Selailin edellisten postausten kuvia kodistanne,
  kokonaisuus on kerrassaan hurmaava. Vanhoissa taloissa on kyllä ainutlaatuinen
  tunnelma, jota ei uuteen kotiin saa tekemälläkään.

  Jos sua kiinnostaa mökkielämä ja veneily, tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa
  seikkaillaan mm. mökkimaisemissa Turun saaristossa.

  Leppeän lämmintä loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, tervetuloa lukijaksi! Tulen varmasti vastavierailulle, Turun saaristossa olemme joskus retkeilleet. Olemme myös asuneet siellä Turun seudulla useamman vuoden. :)

   Poista
 14. Tähän piti vielä kommentoimani, että niin kaunista ja harmonista siellä teillä. Hauskaa oli sekin huomata, että fanitat myös Heleneä, siis lisää yhteisiä tekijöitä uuninmuuraajan lisäksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Oli hauska löytää tuo kortti, joka muistutti tästä innostuksesta, joka aina ajoittain putkahtaa pinnalle.

   Poista
 15. Anonyymi16.9.15

  Hei! Onnea minunkin puolestani uuteen kotiin, on ollut kiva seurata urakkaanne näin ruudun takaa. Kaikenlaisia fiksuja ratkaisujakin olette keksineet. Keittiönne on oikein ihana ja onnistunut, oikea taidon-näyte. Vanhan talon henki on tallella vaikka asumismukavuus on päivitetty tälle vuosituhannelle. Ihanaa syksyä koko perheelle! T: Nina L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina ja hyvää syksyä myös sinne!

   Kaikki tarpeelliset mukavuudet on kyllä saatu taloon sijoitettua ja tosi hyvin tuntuu arki toimivan täällä. Koskaan meillä ei ole ollut näin isoa ja toimivaa keittiötä! Pesu- ja kodinhoitotiloihin on kyllä käytetty nykytaloihin verraten neliöitä hyvin vähän, mutta huolellisella suunnittelulla niistä on saatu toimivat ja aivan riittävät. :)

   Poista