19. syyskuuta 2015

Kelpo kaappiIhmeen hyvin olemme saaneet tavarat soviteltua täällä jotenkin paikoilleen. Kuitenkin kirjat ja lelut ovat vielä pyörineet laatikoissa ja koreissa pitkin nurkkia. Tähän akuuttiin säilytystilaongelmaan en mitenkään ehdi kunnostamaan melko työlästä tupakaappiamme, joten päätimme hankkia kaapin, joka käy suoraan käyttöön.

Sellaiset unelmakaapit alkuperäisine värityksineen ovat valitettavasti niin kalliita ja vaikeasti saatavilla, että päädyimme tähän kaappiin, joka aikoinaan on puhdistettu kokonaan maalista ja lakattu. Kaappi on kuitenkin ollut tähän päivään asti käytössä ja lämpimissä tiloissa, on puuosiltaan täysin terve eikä siinä ole pahoja hajuja. Kaappi maalataan ulkopuolelta pellavaöljymaalilla, mutta senkään kanssa ei tarvitse kiirehtiä.Kaappi on omalla tavallaan yksinkertaisen kaunis. Se on myös litteä, eikä suuresta koostaan huolimatta syö tilaa juurikaan keittiöstä. Seuraava ongelma sitten onkin, minkä värin kaappi saa pintaansa. ;) Keittiössä on aika paljon tummia sävyjä, ruskeat hirsiseinät, tumma ruokailupöytä ja tuolit. Keltaiset keittiönkaapit. Mietin, pitäisikö kaappi maalata keittiön yläkaappien kanssa samalla sävyllä, jolloin se voisi mukavasti raikastaa keittiön ilmettä. Toisaalta siihen sopisi syvä tumma punaruskeasävy, mutta ehkä sitten sen paikka olisi paremmin tuvassa.
Kun kaappi oli kannettu sisään, minulla tuli heti mieleen kuva, jonka otin joskus talteen Gård&Torp -lehdestä. Tähänkin voisi myös sopia tuollainen jalkalista, mutta katsotaan, mihin suuntaan kaappi muotoutuu. Nyt menen asettelemaan kirjoja kaappiin, vaikka astioitahan tuonne kuuluisi laittaa. Se on tämä väliaikaisuus..

17 kommenttia:

 1. Tosi kaunis kaappi kyllä! Hieno löytö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, kaappi oli kyllä löytö tähän tilanteeseen. Vetäisi sisäänsä uskomattoman paljon tavaraa! :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Oikea kaunotar! Ovat siitäkin ihania nuo vanhat kaapit, kun ovat niin monikäyttöisiä. Ja onhan niissä aivan oma luonteensa verraten tehdasvalmisteiseen tuotantoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä luonnetta löytyy näiltä kaappivanhuksilta, jokainen on oma yksilönsä. Nautin kyllä siitä, kun kalusteet on täyttä puuta. :)

   Poista
 4. Kaunis, kaunis kaappi! Ja onhan se hyvä noinkin, ilman maalia! Oi, kuinka tykkään vanhoista kaapeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy kyllä näinkin käyttöön, mutta tuo lakkapinta tuntuu jotenkin vähän vieraalta vanhaan kaappiin. Minäkin tykkään niin vanhoista kaapeista! :)

   Poista
  2. Ai, en huomannut (tai oikeastaan en ajatellut, näin vain puupinnan) että pinta oli lakattu. Silloin ymmärrän jos haluat maalata, koska kuten sanot, ei lakkapinta oikein sovi vanhaan möpeliin :)

   Poista
  3. Lakkapinta kiiltää vähän ikävästi paikoin. Ajattelin karhentaa pintaa hiomalla ja maalata kaapin pellavaöljymaalilla. :)

   Poista
 5. Huh miten hieno! Todella kaunista työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pömpeli! Kyllä sitä käsityönjälkeä tulee ihailtua näissä vanhoissa kalusteissa, tämäkin on puunauloin koottu ja kauniita pieniä yksityiskohtia löytyy sieltä täältä. Ihailtava on sitä viitseliäisyyttä ja taitoa, jolla puusepät näitä aikoinaan valmistivat.

   Poista
 6. Todella hieno kaappi! <3 Ja kaunis jo tuollaisenaan ilman maalia.

  Katselin noita nuppivetimiä ja minusta ne ovat ihan samanlaiset messinkiset (?) kuin meidänkin astiakaapin laatikostossa. Ehkäpä ne ovat samalta aikakaudelta. Meidän kaapissamme oli luultavasti käytetty aikanaan kahta eri väriä; siltä ainakin vaikutti maalin poiston jälkeen. Jotakin punasävyä ja ehkä vihreää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Vähän sain vinkkiä kaapin sisäpuolelta, että kaappi olisi voinut olla joskus punainen ja sitten myöhemmin maalattu vaalean vihreäksi, joka on ilmeisesti ollut aika suosittu väri johonkin aikaan. Nimittäin kaikissa meidän vanhoissa kaapeissa on ollut tuollainen vaalean vihreä maalikerros, kun olen niitä rapsinut maalista. Nuo messinupit on käsittääkseni hyvin yleisiä näissä vanhoissa mööpeleissä. Sinänsä hauska, että nupit ovat aivan samanlaiset kuin keittiönkaappeihin valitsemamme uudet messinkinupit. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Marianne, keittiö kyllä mukavasti taydentyi kaapin myötä. :)

   Poista