29. syyskuuta 2015

Klassisen kaunis kylpyhuone


Vaikka täällä vielä eletään muuton jälkeisissä tunnelmissa, ajatukset välillä jo käyvät yläkerran rakentamisessa. Eikä ihme, sillä yläkertaan tulee kaikki makuuhuoneemme. Vanhempien makuuhuoneen yhteyteen tulee myös tilava vaatehuone ja pieni wc/ kylpyhuone.
Alakerran huoneista kylpyhuone on tällä hetkellä sisustuksellisesti kaikista valmein tila, vaikka täältäkin toki vielä jotakin puuttuu. Alakerran kylpyhuoneessa tunnelmaa luo mukavasti suuri ikkuna ja miehen rakentamat puiset kaapistot. Jokainen neliö on hyödynnetty tehokkaasti ja niinpä tästä tilasta lötyy niin wc, suihkutila kuin pyykinhuoltopistekin. Pöytätasoa on hyvin pyykin viikkaamiseen, kaapistoja riittävästi pyyhkeille ja lakanoille. Tällä hetkellä myös lasten arkivaatteetkin on mahdutettu kylpyhuoneen kaappeihin.
Yläkerrassa kylpyhuone tulee taas olemaan pienempi ja toiminnoiltaan yksinkertaisempi. Oman haasteensa  tilaan tuo myös vino katto. Olenkin miettinyt, kuinka yläkerran kylpyhuoneeseen saataisiin vanhaa tunnelmaa niin, että se liittyisi kauniiksi osaksi yläkerran sisustusta. Kylpyhuoneen rakentaminen vanhaan taloon onkin paitsi rakenteellisesti, että tyylillisesti haastavaa. Nämä ajatukset ovat varmasti tuttuja monelle nykyaikaista, mutta vanhaa tyyliä mukailevaa, kylpyhuonetta hirsirakenteiseen taloon suunnittelevalle.  
Uskon kuitenkin, että yksinkertaisimpaankin tilaan vanhaa tunnelmaa saadaan materiaali- ja kalustevalinnoilla. Yläkerran kylpyhuoneen seiniin ajattelimme laittaa perinteistä helmipaneelia ja lattiaan on jo hankittu Pukkilan kitinvalkoista kennolaattaa. Kylpyhuoneen tunnelman luojiksi meille tulee Klassisen Kylpyhuoneen kalustevalikoimista englantilaisen valmistajan Burlington Bathroomsin vanhaa muotokieltä henkivä jalallinen pesuallas, kaksiotehana ja wc-istuin.Kuvat Klassinen Kylpyhuone.


Monelle klassista muotoilua hakevalle on varmasti tuttua myös se, että meillä Suomessa vanhan tyylisten kylpyhuoneen kalusteiden tarjonta on melko niukkaa. Klassisen kylpyhuoneen valikoimista löytyy kuitenkin monipuolisesti vanhan tyylisiä ja toinen toistaan hurmaavampia pesualtaita, hanoja, suihkuja, wc-istuimia ja valurautaisia kylpyammeita.

Tuotevalikoimista löytyy lisäksi kauniita kylpyhuoneen tarvikkeita, perinteisiä Edwin Jagger parranajotuotteita sekä  maailman vanhimman vuonna 1730 perustetun ja yhä itsenäisesti toimivan englantilaisen parfyymitalo Floriksen ylellisiä kylpytuotteita. Saippuapullot ja pakkauslaatikotkin ovat jo tyylikkyydessään aivan omaa luokkaansa. :) Näitä meillä ei kyllä aivan jokapäiväisessä käytössä olisi mahdollista pitää, pieniä pestäviä kätösiä, kun on usein. Mutta pieni ripaus ylellisyyttä vanhempien kylpyhuoneeseen on tervetullutta ja raikastavaa.

Klassisen kylpyhuoneen tuotteisiin voit tutustua täällä.


Etusivu


Käsisaippua sekä kylpy - ja suihkugeeli Floris. Partasaippua ja -suti Edwin Jagger.


Tämä postaus on tehty yhteistyössä Klassisen Kylpyhuoneen kanssa.
8 kommenttia:

 1. Teidän kylpyhuone on kyllä tosi kaunis! Upeita juttuja olette valinneet myös yläkerran kylpyhuoneeseen! :) Minulla myös yläkerta vähän väliä mielessä, vaikkei alakertakaan ole vielä valmis. Hyvähän sitä yläkertaakin on jo pikkuhiljaa suunnitella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Kennolaattojen valinnassa tuli tehtyä nopea päätös, kun niistä oli silloin aikanaan hyvä tarjous. Olen niistä aina tykännyt, niin uskon, että ovat siinä mielessä hyvä ja pitkäkestoinen valinta. Laatan pinta on myös tosi miellyttävä, eikä ole liukas ollenkaan. Yläkerran kylpyhuoneen ja makuuhuoneiden rakentamiseen on vielä matkaa, mutta kyllä sitä jo pitkään on täälläkin suunniteltu. :)

   Poista
 2. Kivoja suunnitelmia, tulee varmasti upea. Sain jonkin verran tuota kennolaattaa ja haluaisin sitä meillekkin jonnekkin mutta kahdella värillä toteutettuna kukkakuvioon :D Katotaan kuinka suunnitelmien käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä odotankin, että saadaan asentaa nuo ihanat kalusteet tulevaan kylppäriin. Meillä on muuten ehkä kolme neliötä tuota punaruskeaa laattaa jäänyt yli. On ollut tarkoitus panna ne myyntiin, mutta en ole saanut aikaiseksi. Kahdella värillä saa tehtyä varmasti hienoja juttuja! :)

   Poista
 3. Kaunis kylppäri! Teille on kyllä tulossa ihanat veskin kalusteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kylppäri on kyllä viihtyisä ja yllättävän tilavakin, vaikka sinne on mahdutettu paljon. :)

   Poista
  2. Nuo paneelikaapit ovat jotenkin tosi kauniita sekä hienon värisiä!

   Poista
  3. Tykkään myös noista paneelikaapeista, niissä on jotakin samaa kuin vanhoissa kiinteissä komeroissa. :)

   Poista