1. huhtikuuta 2014

Kevättä

Työt talolla jatkuvat, kattorakenteita siellä tehdään kovaa kyytiä. Tuntuu, että tästä auringosta saa valtavasti energiaa, kotikin näyttää viihtyisämmältä auringon valossa. Piti aivan katsella ympärille, mitä kaunista meiltä löytyy. Talven aikana meille on kertynyt hyvä joukko vanhoja tuoleja. Suosikkini on tämä pieni renesanssihenkinen lasten tuoli. Kiitos siitä Tarjalle, jos tätä satut lekemaan. :) Ja tuleppa päiväkahville!Meillä on suurikokoinen tumma öljyvärimaalaus, joka on Marianne Niemisen työ. Tässä on pieni pala työstä, koska en ole onnistunut saamaan maalauksesta kuvaa, jossa se pääsisi lainkaan oikeuksiinsa. Olen asettanut maalauksen sängyn viereiselle seinälle, jotta saan katsella sitä vauvan kanssa pötkötellessä. Talvella huutokaupasta huutamani todella vanhat kustavilaistuolit, jotka toimittavat yöpöytien virkaa, keskustelevat sujuvasti abstraktin maalauksen kanssa. Niissä on jotakin samaa, kuultavia maalikerrostumia. Mariannen tauluja tulee meille varmasti lisää. Olen hankkinut kaikilta taiteilijaystäviltäni jonkin työn, grafiikkaa ja akvarelleja, ne odottelevat kehystystä ja pääsyä seinälle tulevassa kodissamme.                     

Pitkästä aikaa itsellänikin on kaipuu taiteen tekemiseen. Ehkä olen saanut yliannostuksen tietokoneella istumista viimeisten kuukausien aikana. Vieläköhän sitä osaisi. Porstuakamarin kattorosetin aijon ainakin tehdä itse, minulla on ikävä saven ja kipsin tuoksua.. Pitäisiköhän sitä lähteä kaivamaan tontilta savea.

 


                                                     
 Aurinkoista huhtikuun alkua kaikkille!

16 kommenttia:

 1. Maulla valittu taide tekee viimeisen silauksen! Voin kuvitella, että tuo maalaus sopii ympäristöönsä upeasti. Laitatko jossain vaiheessa lisää kuvia noista kalusteista? Uudet hankintasi kuulostavat kovin mielenkiintoisilta ja pikkutuoli on ehdottomasti persoonallisella tavalla suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit onkin jääneet kuvaamatta, muista isommista huonekaluhankinnoista olenkin jo tainnut laittaa kuvia. Pikkutuoli on kyllä suloinen. :)

   Poista
 2. Meillä taitaa olla aika samanlainen antiikkimaku :)

  Kävin syksyllä maalauksen työpajassa, mutta olen niin kriittinen omien töideni suhteen, etten oikein kestä katsella niitä kotonani. Pitäisi olla aikaa maalata enemmän niin ehkä saisin aikaiseksi parempia töitä, joita haluaisin sitten pitää esilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut samoin antiikkimaun suhteen :)

   Minä olen myös niin kriittinen omien töiden kanssa, että ne on visusti piilotettu vaatehuoneeseen. Etenkin maalaaminen on haasteellista, yritin ja yritin, kunnes tajusin että paikkani on veistosalissa. Olen opiskellut kuvataidetta, mutta minusta ei koskaan tulisi taiteilijaa, koska en saisi töitäni ikinä vietyä näytille asti :)

   Poista
 3. Ihana tuo pieni tuli...ja taulu on varmasti kaunis!

  VastaaPoista
 4. Todella suloinen tuo pieni tuoli! :) En olekaan koskaan nähnyt toista lähellekään samanlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä pieniä tuoleja tulee harvoin vastaan ja ne ovat antiikkiliikkeissäkin arvokkaampia kuin isot tuolit. :)

   Poista
 5. Nätti tuoli. Sun pitäis istuttaa siihen joku pikkuinen, niin näkis kuvissakin mittasuhteet. Voisit laittaa kuvia joskus myös veistoksistasi. Olen nähnyt niitä. Ne ovat taidokasta työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä yksi pienempi tuoli olemassa, mutta se on entisöinnin alla. Eipä nuo lapset paljon tuoleja kaipaile tai niissä istuskele, leikit leviää aina olohuoneen suuren maton päälle, joten tuoli joutaa hyvin äitin "sivupöydäksi" ja välillä se on kyllä myös leikeissä mukana. Tämä on sopiva 4-5 vuotiaille. Kun koulu on ohi, annan itselleni luvan taas alkaa touhuamaan taidejuttujenkin parissa, ehkäpä joskus voisi ottaa jonkun kuvan.. :)

   Poista
 6. Heips! Vahingossa tupsahdin sivullesi, kun etsin tietoa vanhoista ikkunoista..jäin jumiin..kahlasin kuviasi..juttujasi.. Oletpa mielenkiintoisen Blogin kasannut!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun jätit viestin käynnistäsi ja jäit jumiin tänne. Blogeja on olemassa niin valtavasti, että on mukava kuulla, jos tämäkin on jonkun mielenkiinnon herättänyt. Ilahduttavaa myös, jos joku saa täältä inspiraatiota tai jopa tietoa omiin juttuihinsa. :)

   Poista
  2. Kaunis tuoli! Niin upeasti patinoitunut :)
   Tervetuloa osallistumaan arvontaan.

   Poista
  3. Kiitos Silja, pitääpä käydä osallistumassa arvontaan. :)

   Poista
 7. Blogissani on sinulle haaste! :)

  VastaaPoista