29. huhtikuuta 2014

Iltaa!


Onko kokemuksia huonekalujen pellavaöljymaalilla maalaamisesta? Onko vaikea saada peittymään alla olevaa tummempaa maalia? Harkitsen tytön sängyn maalaamista, koska tässä alkuperäisessä maalissa on joitakin tahroja ja valumajälkiä, joita en ole saanut kovasta kuuraamisesta huolimatta poistettua. Tässä sängyssä ne ei ole oikein edukseen, joten olen päätymässä päällemaalaukseen.

Meille on jälleen tullut lisää tuoleja. Nämä tuolit sain pikkurahalla. Vanhat tuolit taitaa olla heikkouteni.. ne on niin sympaattisia kapistuksia. Nämä on hieman matalempaa mallia ja todella tukevaa tekoa. Hyvät tuolit pojille! Yksi vanha sänkykin on tullut taloon, mutta se odottelee vielä terassilla perusteellista pesua ja sisään pääsyä.

10 kommenttia:

 1. Mistä ihmeestä oikein löydät noita somia tuoleja?! Itselläni on selvästikin joku paha karma päällä, ettei yhtään kävele vastaan sopivia vanhoja tuoleja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pilvi, torilta ja huutokaupoista saa yleensä edullisimmin, huutonetissä tekee välillä löytöjä, vaikka hinnat on siellä minusta kallistuneet. Antiq.fi-osoitteesta olen ostanut joitakin kalusteista. Täällä on myös muutamia paikallisia romunkerääjiä, joilta löytyy välillä myös hienoja huonekaluja.

   Poista
 2. Anonyymi30.4.14

  Näin amatöörinä voisin väittää kuvan perusteella, että tuo maali ei ois pellavaöljymaalia, jolloin päällemaalausta ei vois tehä edes sillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin sitä itsekkin, sänky on ollut pitkään kylmässä varastossa ennen meille tuloa ja maali on paikoitellen lohkeillut "neliömäisesti", kuten pellavaöljymaali saattaa lohkeilla. Mutta pitää tutkituttaa sänky paremmin jollakin asiaa ymmärtävällä ennen maaliostoksia..

   Poista
 3. Hei Elina!
  Oon nyt parissa päivässä lukenut blogisi läpi ja huokaillut ihastuksesta. Sun tapa kirjoittaa ja kertoa asioista on varsin viehättävä ja faktapläjäykset (:D) ja omat vahvat mielipiteet siellä täällä on saanut täällä ruudun toisella puolella tämän nyökyttelemään päätä useampaankin kertaan merkiksi siitä että samaa mieltä ollaan :)

  Käytiin katsomassa tonttia, haaveena se viimeinen metsään rajoittuva. Mies oli lopulta sitä mieltä että haluaa kunnostaa vanhan paikalleen eikä alkaa siirtämään ..oon pyytäny sitä lukemaan tätä.

  Teette siellä todeksi myös meidän haavetta, huokaillen jatkan blogin seuraamista :) Tsemppiä urakkaan! aNNa Saltunraitilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, aNNa! Kiitos kommentistasi. Mukavaa, että olet löytänyt tänne ja kiva kuulla, että ajattelet saman suuntaisesti vanhoista taloista! :) Moni on kertonut täällä kommenteissaan haaveilevansa vanhasta talosta ja minä niin toivon, että mahdollisimman moni myös löytää sen vanhan talon ja antaa sille uuden elämän. Joko siirtäen tai paikalleen kunnostaen.

   Innostuin itse heti tästä alueesta. Ajatus vanhojen talojen pelastamisesta ja vanhan rakennusperinteen jatkumosta oli kerrassaan niin hieno juttu, etten saanut siltä rauhaa. Mutta eihän tällaiseen projektiin hyppääminen ihan niin vain käynyt, mekin viimeiseen asti katseltiin myös paikalleen kunnostettavia, parista talosta jätimme ostotarjouksenkin ja monta kertaa päätettiin unohtaa siirtoprojekti. Mutta kun asiat lähti rullaamaan, se oli menoa sitten..eikä olla kaduttu päivääkään, että tähän lähdettiin. Tämä on tällaista pientä kutkuttavaa seikkailua koko ajan. Rakennusosien etsiskely on jatkuvaa löytöretkellä oloa, kummasti vaan kaikkea on löytynyt ja kierrättämisestä tulee hyvä mieli.

   Mihin ikinä päädyttekään vanhan unelmanne kanssa, toivotan onnea matkaan! ;) Se tontti siellä perällä on muuten huippu paikka.. mietimme sitä itsekkin. Jos siirtoprojekti vielä nostaa päätään, niin meidän projektiin voi tulla tutustumaan paikan päälle. Mielellämme neuvomme niin paljon kuin osaamme.

   Poista
 4. Suosittelen sängyn hiomista ensin vanhasta maalista...kova työ, mutta lopputulos on kaunis..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se maalin poisto voisi olla hyvä juttu. Nyt vaan ei aika riitä maalin rapsutteluun, mutta eihän tuolla sängyn kunnostuksella ole kiire, kun on kuitenkin noinkin hyväkuntoinen. :)

   Poista
 5. Ihania huonekaluja olet kyllä löytänyt! :-) Minustakin näyttää että tuon sängyn maali ei ole alkuperäinen. Rappaisin vanhat pois,hioisin ja käsittellisin uudelleen pellavaöljymaalilla tms. Pellavaöljymaali kyllä tarttuu ihan hyvin vanhoihinkin maalikerroksiin varsinkin jos pohjaa hioo vähän. Mutta ainahan se on parempi jos vanhat maalit poistaa, tulee nuo kauniit kruusailutkin vieläkin paremmin esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tullut tehtyä huonekalulöytöjä.. Tässä on vain tämä yksi maalikerros. Siinä mielessä olisikin kohtuu helppo poistaa kokonaan, kun ei ole montaa kerrosta maalia. :)

   Poista