9. huhtikuuta 2014

Arkikuvia

Sain arkikuvahaasteen Vaniljan valkoista blogin Marialta. Tehtävänä oli ottaa kuva viitenä päivänä arjesta. En ole pysynyt perässä päivissä, mutta muutamia kuvia nappasin, jotka kertovat viime päivien tapahtumista. Näihin päiviin mahtui myös vähän syntymäpäivähumua. :)

Puolukka-mansikka-kinuskikakku on vähemmän arkinen näky kahvipöydässä, mutta viikonloppuna meillä saatiin juhlia syntymäpäiviä.

Tämän blogin ajatus on aivan ensisijaisesti seurata talonsiirtoprojektin eri vaiheita. Kuvaan kyllä paljon kotona lapsia ja heidän touhujaan ja hauskoja tilannekuvia löytyisi varmasti paljon, mutta pidän mieluiten kuvat lapsista perheen omassa albumissa ja tämän blogin kutakuinkin kiinni aiheessaan.

Imurin hurinassa on hyvä torkahtaa hetkeksi sohvalle ja antaa muiden touhottaa. Nukkuva lapsi on aina niin suloinen, että usein pysähdyn hetkeksi vain katselemaan pienten unta.

Meidän perheen arki koostuu varmasti pitkälti niistä samoista tutuista asioista kuin muidenkin pikkulapsiperheiden. Neljä lasta tekee kyllä arjesta välillä varsin tapahtumarikasta. Vauva näyttelee sitä pääroolia ja rytmittää arjen tekemiset ja touhut omilla tarpeillaan. Pikkuisemme on ollut hirmuisen hyväntuulinen tapaus ja nukkuu yönsä hyvin heräten vain kerran aamuyöstä syömään. Olen siitä hyvin kiitollinen tässä moninaisessa elämäntilanteessa, johon rakentamisen lisäksi on mahtunut myös opiskelua.

Tietokoneen ääressä koulutöitään tekevä äiti on ollut aika tyypillinen näky viimeisten viikkojen arki-iltoina.. Useinmiten saan isin valvovan silmän alta livistäneen pienen assistentin viereeni. Pojista vanhin tokaisikin minulle, että äiti rakentaa taloja tietokoneella ja isi tontilla. Kun äidin koulu loppuu, ei äitiä kuulemma enään päästetä tietokoneelle. Pieni tauko on kyllä äidinkin mielestäkin paikallaan, siitä huolimatta, että olen tykännyt tekemisistäni.

Pojat lempipuuhassa legoilla leikkimässä. Lievähkö kaaos näyttäisi levittäytyneen poikien huoneeseen..

Makuuhuoneemme ikkunaan oli ilmestynyt taideteoksen alku. Kuviin liittyi myös tarina, joka oli kirjoitettu paperille ja löytyi ikkunalaudalta. Meillä lasten piirustuksia ilmestyy iso läjä joka päivä. Siinä ovat ainakin äitiinsä tulleet. :) Lasten ajatusten ja mielikuvituksen juoksua on hauska seurata.
En ajatellut tätä haastetta laittaa eteenpäin, mutta tämän voi halutessaan napata ja toteuttaa! Pian voisin taas päivittääkin kuulumisia talolta.

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun vastasit haasteeseen! :) Upea kakku ja ihania kuvia teidän lapsista ja arjesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! En ole kovin innokas haasteisiin vastaaja, mutta tähän oli kohtuu helppoa vastattava. :)

      Poista