3. huhtikuuta 2014

Talolla tapahtunutta

Eilen kävin pitkästä aikaa talolla katselemassa ja kuvaamassa. Tällä hetkellä talo näyttää vähän lentoon lähtevältä. :) Välipohjaa oli vahvistettu, takajulkisivun lyhdyn kattorakenteet hahmottuvat, räystäslaudoitustakin on jo päätyihin aloitettu. Räystäiden mittasuhteet muuttuvat vielä hieman, kun hirsikehikon ulkopuolelle tulee lisälämmöneristys ja vuorilaudoitus.

Halusimme yläkerran lisälämmöneristyksen hirsikehikon yläpuolelle, jotta huonekorkeus säilyy yläkerrassa alkuperäisena. Kuistin runkotolpatkin siinä hojottavat kohti taivasta. Vieläkään en uskaltanut kiivetä yläkertaan, vaikka mies tuli pitämään tikapuista kiinni. Olen iän myötä tullut niin korkeanpaikankammoiseksi ja huimaantuvaiseksi. Kovasti tekisi mieleni tuonne yläkertaan, mutta ei, huippaus alkaa heti, kun kurkistan välipohjan yläpuolelle ja etenkin jos satun katsomaan tikapuilta alas. Pysytään siis turvallisesti maan kamaralla.8 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Kyllä on ollut tehokasta talon pystytystä :) hyvälle näyttää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, talo tuli pystyyn odotettua nopeammin. Tämä talo ei ole kovin suuri pohjalaistaloksi, mutta korkeutta löytyy ja se antaa talolle juhlavuutta. :)

   Poista
 2. Voi että on hieno!!!
  Mukavan lisän tekee tuo pikkukatos tuola takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Takajulkisivun lyhdyssä on se hyvä puoli, että yläkertaan saa enemmän huoneita.

   Poista
 3. Tulee siitä ihana koti perheellenne...malttamattomana seuraan eri vaiheita..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaisia vaiheita on vielä edessä.. mutta uskon, että lopputulos palkitsee ahertamisen ja saadaan tästä vielä se ihana koti. :)

   Poista
 4. Teillä on kyllä hommat edenneet tosi nopeasti! Hienoa! Mulla ihan sama juttu tikapuiden kanssa. Kerran olen meidän yläkerrassa käynyt ja ylösmeno ei vielä hirvittänyt, mutta alas en meinannut tohtia tulla ollenkaan. Poikakin jo ihmetteli, että miksei äiti tule alas. Ja mies kiipeili ylös alas poika sylissä noin vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kyllä edennyt mukavasti. Kummallisia kyllä nuo miehet, kun niitä ei tunnu huimaavan missään! Alastulon ajatteleminen sai minut lopullisesti pyörtämään päätöksen ylös kiipeämisestä. :)

   Poista